Izložba: Moda u modernoj Srbiji


U Muzeju primenjene umetnosti u Beogradu postavljena je izložba Moda u modernoj Srbiji, s bogatim pratećim programom. Otvorena je do 31. januara


U 2019. godini proslava Dana Muzeja primenjene umetnosti u Beogradu prolazi u znaku mode. Tim povodom otvorena je izložba Moda u modernoj Srbiji, čiji je kustos Draginja Maskareli, viši kustos Muzeja primenjene umetnosti. Na izložbi je predstavljen izbor od 81 modnog predmeta iz XIX i s početka XX veka koji se čuvaju u muzejskoj Zbirci tekstila i kostima, praćen reprodukcijama građanskih portreta i dokumentarne građe iz različitih javnih i privatnih zbirki.

Postavku izložbe Moda u modernoj Srbiji dizajnirala je arhitekta Aleksandra Tosman, dok su za konzervaciju izloženih predmeta zaslužni Atelje Arachne i konzervatori Muzeja primenjene umetnosti Milan Andrić i Marija Labudović Pantelić. Draginja Maskareli je takođe autor kataloga izložbe, koji je dizajnirao Dušan Tkačenko. Autor fotografija u katalogu je Veselin Milunović.

Izložba je otvorena do 31. januara 2020. godine. U Muzeju primenjene umetnosti organizovan je bogat prateći program ove izložbe.

 

Podeli s drugima