gace

Lepo su mi govorile babe, majka, tetke i komšinice: „Kad ideš kod lekara, nosi uvek nov veš – da se ne obrukaš.“ Kao da ih nisam čula… sve do ovog događaja

Radica Milovanović

Leto tek počelo, a mene počela da boli leva ruka. Mislim se, od čega li boli, da je desna, pa da pomislim da je od miša, a ono leva… čudno. Bol je iz dana u dan bio sve veći, dolazila sam i u faze da ne mogu ni cigaretu da držim. „Javilo“ se zatim i rame, ključna kost. Kljukaj se brufenima i nimulidima, masiraj bolno mesto. Ništa ne pomaže. Trajalo je to izvesno vreme, i postepeno se stiglo do faze da me boli na tuđi pogled.

Jednog popodneva me je toliko bolelo da sam mislila da ću da svisnem! Napolju +40, nisam znala šta ću sa sobom, pa sam na kraju odlučila da posetim lekara. Da! Pozovem privatnu kliniku, na kojoj sam već bila zbog drugih problema sa kičmom. Poznavala sam tamošnjeg lekara iz Doma zdravlja u kom sam radila. Javio se njegov sin. Nisam ni znala da ga ima. Prepričam mu lepo sve, zakukam da me boli kao zub! „Dođi odmah, ima slobodan termin.“ Obnevidela od bolova, krenem da se oblačim, u sekundi pomislim i da se istuširam i presvučem, kako je već red kada se ide kod lekara, a onda kažem, sebi „Ma, boli me ruka, što bi’ se presvlačila.“ Brzinski sam se ovlaš osvežila i zaputila se ka klinici.

A tamo! Doktor mlad, lep i ima dugu kosu! Padam na dugokose! Reče da se skinem.

„Ooooo, zemljo, otvori se“, pomislila sam u sebi. Odavno je trebalo da se gaće na meni sretnu sa đubretom! Bruka živa. Pocrvenela i pobelela, ne znam u šta se još nisam obojila dok sam se skidala. Kaže mi: „Lezite“, i krene da me zavrće, diže noge, čepi, okreće tamo-vamo… boliiii da umreš! Samo se mislim, kako li mu izgledam sa ovim odvratnim gaćama? Psovala sam se u sebi kao kočijaš.

Dok sam se oblačila, od sramote nisam smela ni da ga pogledam. Sumnjajući na diskus, rekao mi je da bi trebalo da snimim vratni deo kičme. Ma, nemam pojma šta je rekao… Samo sam od blama htela što pre da odem.

Čim sam došla kući, zvala me jedna drugarica. Ispričam joj šta je bilo, ali bez detalja o dijagnozi, samo o gaćama i kako sam se zbog njih obrukala kod lekara. Zove druga, čula već sve od prve, ja i dalje samo o gaćama i blamu!

Odmah sam ih bacila, majku li im njihovu iscepanu!

Nekoliko dana kasnije, nas čuvene četiri sedimo na kafici. Sva sam iskrivljena od bola, treba da čekam tri meseca na snimanje, nemam para za privatnika. A sve četiri se keze. Šta vam je?

Počeše da sipaju gaće iz torbi, da se ne brukam više! Ajaaaaaoj, smejale smo se kao sumanute. Dobila sam crvene sa mašnicom, narandžaste bokserice, bele tangice sa čipkom (u njima ću garantovano kod lekara) i crne sa nacrtanim ustima a ispod piše kiss, (i ove sigurno oblačim za posetu „doci“). Tuke moje!

Naravoučenije – navucite nove gaće i kad idete kod zubara, nikad se ne zna!

Podeli s drugima