Filmovi u januaru


Bioskopski repertoar u januaru


KOKO (COCO)

U bioskopima od 4. januara

Režija: Lee Unkrich / Jana Maričić

Uloge: Gael García Bernal, Anthony Gonzalez, Benjamin Bratt, Renée Victor / Nikola Brun, Marko Marković, Bojan Žirović, Goca Tržan, Dobrila Ilić, Milan Antonoć, Srđan Čolić, Sanela Milošević, Olivera Katarina, Katarina Gojković, Tijana Dapčević

Uprkos decenijskoj zabrani muzike u njegovoj porodici, Migel sanja da postane uspešni muzičar poput njegovog idola, Ernesta de la Kruza. U očajničkim nastojanjima da dokaže svoj talenat, Migel će se naći u zadivljujućoj i šarenoj Zemlji mrtvih usled niza misterioznih događaja. Usput će upoznati šarmantnog prevaranta i zajedno će krenuti na uzbudljivo putovanje ne bi li saznali pravu istinu koja stoji iza Migelove porodične istorije.

 

 

NAJMRAČNIJI ČAS (DARKEST HOUR)

U bioskopima od 11. januara 2018.

Režija: Joe Wright

Uloge: Gary Oldman, Kristen Scott Thomas, Lily James, Stephen Dillane, Ronald Pickup, Ben Mendelsohn

Najmračniji čas je uzbudljiva i inspirativna istinita priča koja počinje uoči Drugog svetskog rata, kada Vinston Čerčil (Geri Oldman, nominovan za Oskara) samo nekoliko dana nakon što je imenovan za premijera Ujedinjenog Kraljevstva, mora da se suoči s jednom od svojih najturbulentnijih i najvažnijih odluka: da istraži pogodnosti mirovnog sporazuma s nacističkom Nemačkom ili da bude odlučan u borbi za ideale i slobodu svog naroda. Dok nezaustavljive nemačke trupe prolaze Zapadnom Evropom i pretnja od invazije je neizbežna, javnost je nespremna, kralj je skeptičan, a iz njegove stranke se organizuju zavere i spletke, Čerčil mora izdržati svoj najmračniji čas, okupiti naciju i pokušati da promeni tok svetske istorije.

  

PATULJCI S NASLOVNIH STRANA

Premijera 17. januara, bioskopski start 18. januara

Režija: Milorad Milinković

Uloge: Gordan Kičić, Olga Odanović, Milena Radulović, Jelena Đukić, Boris Milivojević, Tamara Krcunović, Novak Radulović, Marko Gvero, Aleksandar Radojičić, Rale Milenković, Ljuba Bandović

Nikoli (Gordan Kičić) je četrdesetak godina i vodeća je zvezda rijaliti-programa koji se zove Tri minuta slave. U praksi to izgleda tako što on bezobrazno vređa ljude koji se na taj šou prijave, i zbog toga je vrlo cenjen i odlično plaćen. Njegove zlobne i otrovne reči magnetski privlače gledalište i rejtinge dižu do nebesa. Osim toga, on smišlja i razne druge rijaliti-formate, kao i razne skrivene kamere. Rečju, njegov život je rijaliti-program. Njegov najbolji prijatelj Zoran (Boris Milivojević) je vlasnik agencije koja se bavi proizvodnjom raznih rijaliti-formata, a žena njegovog prijatelja Mira (Tamara Krcunović) je njegova jedina ljubav iz mladosti, što, naravno, niko osim njih dvoje ne zna.

Nikolin život počinje da se menja u trenutku kad smišlja kako da od mlade devojke koju gura njena ambiciozna majka, naprave zvezdu. Smeštaju joj skrivenu kameru koja se otima kontroli i on počinje da se pita: Je li sve to u stvari nameštaljka, skrivena kamera koju podmeću njemu? Kad se uveri da su određene okolnosti ipak stvarne, prinuđen je da spasava sopstvenu kožu na način na koji jedino i zna – pomoću rijaliti-programa. Ali, on mora da razluči najvažnije: Da li je ceo njegov život jedan veliki rijaliti? I šta je u svemu stvarno, a šta samo izmišljotina koja donosi rejtinge?

 

SMANJIVANJE (DOWNSIZING)

U bioskopima od 18. januara

Režija: Alexander Payne

Uloge: Matt Damon, Christoph Waltz, Hong Chau, and Kristen Wiig

Smanjivanje nam govori o tome šta bi se desilo da, kao što je u filmu norveški naučnik izumeo, postoji formula koja smanjuje ljude na visinu od desetak centimetara. Tako smanjeni, ljudi shvataju koliko iznose troškovi života u novom okruženju. Uz obećanje da će imati bolji život, jedan sasvim običan čovek Pol (Met Dejmon) sa suprugom Odri (Kristin Vig) donosi odluku da napusti svoj stresni život u Omahi, da se smanji i preseli u novu, malu zajednicu. Taj izbor pokrenuće lavinu novih izazova i životnih avantura.

 

Podeli s drugima