Bioskopske premijere u novembru


U bioskopima je aktuelno 11 premijera: tri filma po istorijskim događajima, tri animirana, dva horora, i po jedna komedija, drama i akcioni 


Streljcov (Стрельцов)

U bioskopima od 5. novembra

Režija: Ilya Uchitel

Uloge: Alexander Petrov, Stasya Miloslavskaya, Aleksandr Yatsenko

Do svoje dvadesete godine Eduard Streljcov je imao sve o čemu se može sanjati: talenat, novac, slavu i ljubav. On je zvezda u usponu sovjetskog fudbala. Cela zemlja očekuje pobedu nacionalnog tima na predstojećem Svetskom prvenstvu gde će se Streljcov suprotstaviti velikom brazilskom fudbaleru Peleu. Međutim, neprijatelji sportiste uništavaju njegovu karijeru nekoliko dana pre nego što tim krene na događaj. Kad se čini da se njegova sportska karijera zauvek završila, Streljcov mora ponovo da uđe na teren i dokaže da je pravi šampion koji zaslužuje svačiju ljubav. Zasnovan na istinitim događajima, Streljcov donosi priču o jednom od najkotroverznijih fudbalera na svetu.

 

Ime naroda

U bioskopima od 12. novembra

Režija: Darko Bajić

Uloge: Ljubomir Bandović, Žarko Laušević, Katarina Žutić, Anja Pavićević

Svetozar Miletić bio je ugledni advokat, član ugarskog parlamenta i doživotan borac za prava i nezavisnost Srba u austrougarskoj Vojvodini. Nakon što je više puta politički osuđivan, njegovu borbu nastavljaju njegova ćerka, prva žena novinar u Srbiji – Milica Miletić, i Jaša Tomić, Miletićev naslednik u Srpskoj narodnoj slobodoumnoj stranci koji će i proglasiti prisajedinjenje Vojvodine Kraljevini Srbiji 1918. Ovo je priča o njima i njihovoj borbi.

 

Pokajnik (Honest Thief)

U bioskopima od 12. novembra

Režija: Mark Williams

Uloge: Liam Neeson, Kate Walsh, Jai Courtney

Veliki povratak Lajama Nisona u napetoj priči reditelja Marka Vilijamsa, jednog od autora popularne serije Ozark. Tom Karter je pljačkaš koji je tokom karijere ukrao devet miliona dolara iz nekoliko manjih banaka duž SAD. Bez hapšenja, bez otkrivanja identiteta. Nakon što upozna Ani, Tom želi da napusti posao i počne novi život s voljenom ženom. Naravno da stvari neće ići tako glatko. Dva mlada FBI agenta, kojima je dodeljen njegov slučaj, odlučuju da tih devet miliona dolara zadrže za sebe, a usput da smeste Tomu ubistvo njihovog nadređenog.

 

Tripozno (Freaky)

U bioskopima od 12. novembra

Režija: Christopher Landon

Uloge: Vince Vaughn, Kathryn Newton, Celeste O’Connor, Misha Osherovich, Uriah Shelton, Dana Drori, Katie Finneran, Alan Ruck

Ovog novembra budite spremni za pomalo uvrnuto viđenje teme zamene tela, jer ovog puta jedna tinejdžerka telo zamenjuje s neumornim serijskim ubicom.

Sedamnaestogodišnja Mili Kesler (Ketrin Njuton, Blockers, HBO serija Big Little Lies), pokušava da preživi krvožedne holove srednje škole u Blisfildu i okrutnost ekipe popularnih učenika. Ali, kad postane najnovija meta Kasapina (Vins Von), ozloglašenog serijskog ubice iz grada, tegobe koje je prate u završnoj godini postaju joj najmanja briga. Kasapinov mistični, drevni bodež prilikom njihovog susreta dovodi do toga da se on i Mili narednog jutra probude u telu onog drugog. Mili tada saznaje da ima samo 24 sata da se vrati u svoje telo, jer će zamena postati trajna i zauvek će ostati zarobljena u obliku sredovečnog manijaka. Jedini problem je u tome što ona sada izgleda kao ogromni prihopata za kim je ceo grad u poteri, a Kasapin izgleda kao ona, dok željno iščekuje završnu žurku, gde planira da zadovolji svoj nezajažljivi apetit za krvoprolićem.Uz pomoć prijatelja – ultra woke Najle (Selest Okonor, Ghostbusters:Afterlife), ultrafabuloznog Džošue (Miša Ošerovič, The Goldfinch) i simpatije Bukera (Juraja Šelton, Enter the Warriors Gate) – Mili je u trci s vremenom ne bi li preokrenula kletvu, dok Kasapin otkriva da je žensko telo savršena kamuflaža za masakr na žurci.

U filmu se pojavljuju i Alan Rak (HBO-ov Succession), Kejti Fineran (Why Women Kill) i Dejna Drori (Hulu’s High Fidelity).

Od velemajstora, scenariste i režisera Džejsona Bluma (Happy Death Day, The Purge franšiza), dolazi nam mračna horor komedija o koljaču, srednjoškolcima i brutalnoj istini o srednjoj školi.

Scenario za film Tripozno delo je Kristofera Landona i Majkla Kenedija (Bordertown), a producent je Džejson Blum (Halloween, The Invisible Man). Producentska kuća je Blumhouse Productions u saradnji s Divide/Conquer. Izvršni producenti su Kuper Samjuelson i Džanet Volturno.

 

Viking Vik i čarobni mač (Vic the Viking and the Magic Sword) – sinhronizovano

U bioskopima od 12. novembra

Režija: Éric Cazes

Uloge: Uroš Jovičić, Tomas Sarić, Marko Mrđenović, Marko Marković, Jelena Rakočević

Vik je sin moćnog Halvara, vikinškog poglavara. Njegov tata ima zlatno srce, ali dela brže nego što misli, što nažalost stvara probleme čitavom plemenu. Vik možda nema očinsku snagu, ali ima hrabro srce i prilično je lukav. Obe vrline pokazaće se ključnim kad se, zahvaljujući zlokobnom prokletstvu, Vikijeva majka pretvori u zlatni kip. Hrabri momak će okupiti posadu koja kreće u potragu za čarobnim ostrvom. Prema legendi, samo tamo može da poništi čaroliju i vrati majku. Ulog će biti ne samo sudbina voljene majke, već i sudbina celog plemena.

 

Fantastični povratak u Oz (Fantastic Return to Oz) – sinhronizovano

U bioskopima od 19. novembra

Režija: Fyiodor Dmitriev

Uloge: Nenad Stojmenović, Tamara Aleksić, Ljubomir Bulajić, Đorđe Stojković, Đurđina Radić

Godinu dana nakon što su ga Doroti i stanovnici Smaragdnog grada pobedili, zlikovac Urfin Jus pokušava da im se osveti. Kako bi uspešno komandovao vojskom, Urfinu nije potrebna samo magična knjiga, već i Dorotine srebrne papuče koje su sakrivene na sigurnom mestu u njenoj kući. Nažalost, njen gost Tim je veoma znatiželjan i sasvim slučajno pronalazi papuče koje ga zajedno s Doroti odvode u zemlju Oz. Smaragdni grad i njeni građani ponovo su u nevolji.

 

Previše lično

U bioskopima od 19. novembra

Režija: Marta Ferencova (Marta Ferencová)

Uloge: Eliška Balzerova (Eliška Balzerová), Tatijana Dikova (Tatiana Dyková), Petra Hžrebičkova (Petra Hřebíčková), Luboš Kostelni (Ľuboš Kostelný), Marijan Mitaš (Marián Mitaš), Janko Popović Volarić, Branislav Trifunović, Predrag  Miki  Manojlović…

Film govori o tri žene koje se poznaju ili upoznaju. Ujedinjuje ih prijateljstvo, muškarac i mala petogodišnja devojčica. Simona (Tatiana Dyková) obnavlja svoj život nakon što se razvede i njen sin odluči da živi s ocem. Natalija (Petra Hřebíčková) ljubav nalazi u udovcu sa ćerkicom i predanom bakom. A Eva (Eliška Balzerová), iako penzionerka, saznaje da njena ljubav uključuje i onu partnersku, a ne samo ljubav prema unuci.

Nasmejana, ponekad dirljiva priča dokaz je da postoji toliko različitih ljubavi koliko ima ljudi na zemlji. Tako je ponekad malo dovoljno da se iz razonode razvije snažna veza, a još manje da se pažljivo raspoređena sreća razbije na hiljade delova. Film o ljubavi prema muškarcima, prema deci, prema sebi, o odgovornosti za one koje volimo i za one koji su ih voleli pre nas. Film u kome se svi mogu pronaći. Tri divne žene. Tri oblika ljubavi. Tri priče o radosti i bolu, sreći i tuzi.

Tvorci uspešnog filma Sve ili ništa, koji je u slovačkim bioskopima pre dve godine videlo 338.000 gledalaca, snimili su komediju Previše lično prema istoimenoj knjizi bestseleru književnice Evite Tvardzik Urbaníkove.

Režiju filma ponovno je preuzela Marta Ferencova. Češkom ženskom trojcu u glavnim ulogama: Eliška Balzerová, Tatijana Dikova i Petra Hžrebíčkova, pridružili su se slovački glumci Luboš Kostelni i Marijan Mitaš, hrvatski Janko Popović Volarić i srpski glumci Branislav Trifunović i Predrag Manojlović.

 

Tesla

U bioskopima od 19. novembra

Režija: Michael Almereyda

Uloge: Ethan Hawke, Kyle MacLachlan, Eve Hewson

Životna priča čoveka koji je, kako kažu – izmislio 20. vek, hronološki će pratiti Tesline američke godine, nizanje njegovih ključnih otkrića i sukob s Tomasom Alvom Edisonom.

 

Beži (Run)

U bioskopima od 20. novembra

Režija: Aneesh Chaganty

Uloge: Sarah Paulson, Kiera Allen, Onalee Ames

Nešto je zlokobno i neprirodno u odnosu majke Dijane (Sara Paulson) i ćerke Kloe (Kijera Alen). Prezaštitnički nastrojena Dijana je od rođenja odgajala ćerku u potpunoj izolaciji od sveta. Kad Kloe odraste i postane mlada žena, počinje da otkriva da stvari u njihovoj kući nisu onakve kakve se čine. Postaje jasno da je veza Dijane sa ćerkom neprirodna jer sve vreme pokušava da je spreči da živi sopstveni život – drži je kao zarobljenika u svojoj kući. Kloe polako otkriva sve više tajni o svojoj „brižnoj” majci, a opasna igra živaca tek počinje…

 

Kućni ljubimci na tajnom zadatku (Pets United) – sinhronizovano

U bioskopima od 26. novembra

Režija: Reinhard Klooss

Uloge: Uroš Jovičić, Jelena Rakočević, Jelena Jovičić, Milan Tubić, Marko Marković

Rodžer je pas lutalica koji brine o napuštenim životinjama Robo-Sitija tako što krade hranu od bogatih i donosi je manje bogatim životinjama. Prilikom jedne takve krađe upoznaje Belu, bogatu i razmaženu mačku, pa njih dvoje odmah upadaju u klasičnu pas-mačka svađu. Za to vreme roboti preuzimaju Robo-Siti, a u tome im pomaže i gradonačelnik koji želi da protera sve druge stanovnike grada. Rodžer i Bela, bežeći od robota, susreću brojne druge životinje koje su vlasnici zaboravili prilikom bega, pa shvataju da uprkos svojim razlikama, moraju da se oslone jedni na druge kako bi preživeli.

 

Klopa, piće i drugari (Friendsgiving)

U bioskopima od 26. novembra

Režija: Nicol Paone

Uloge: Malin Akerman, Kat Dennings, Jack Donnelly, Aisha Tyler, Ryan Hansen, Deon Cole, Chelsea Peretti, Margaret Cho, Fortune Feimster, Wanda Sykes, Christine Taylor, Jane Seymour

Ebi se raduje opuštenom Danu zahvalnosti s najboljom prijateljicom Moli. Ali planovi prijateljica za tihu večeru uz ćuretinu nestaju kad im se pridruže Molin novi dečko i njena ekscentrična majka. Smestite tu i upadače na žurku, uključujući Molinu staru ljubav, šamana u pokušaju, i trio gej vile zaštitnice, i eto recepta za komično haotičan odmor koji niko nikad neće zaboraviti – čak i da je želeo!

Podeli s drugima