Bioskopski repertoar u julu


Deset filmskih premijera na bioskopskom repertoaru u julu


Tabaluga (Tabaluga)

U bioskopima od 4. jula

Režija: Sven Unterwaldt Jr.

Glasovi: Michael Herbig, Yvonne Catterfeld, Heinz Hoenig, Rick Kavanian

Mladi zmaj, Tabaluga, živi s ocem koji ga je usvojio i gavranom Kolkom na živopisnom Grenlandu. Kako nikad nije naučio da bljuje vatru, hitno mu je potrebna pomoć pravog, odraslog zmaja. Ali Tabaluga je poslednji primerak svoje vrste. Jedini drugar koga ima jeste brbljiva bubamara Bali. Jednog dana, Tabalugu i Balija namamiće na Island, na kome vlada zli gospodar Arktos. Kada tu upozna prelepu ledenu princezu Lili, desiće se ljubav na prvi pogled.

 

Ortaci na točkovima (Stuber)

U bioskopima od 11. jula

Režija: Michael Dowse

Uloge: Kumail Nanjiani, Dave Bautista, Mira Sorvino, Karen Gillan, Iko Uwais

Kad dobroćudni vozač Ubera po imenu Stu (Kumail Nanjiani) pokupi putnika (Dave Bautista) za kog se ispostavi da je policajac koji je na tragu brutalnom ubici, on upada u mučno iskušenje tokom kog očajnički pokušava da zadrži svoju pamet, svoj život i svoju ocenu od pet zvezdica. Akciona komedija 20th Century Fox-a čiju režiju potpisuje Majkl Dauz okupio je glumačku ekipu: Iko Juvejs, Natali Morales, Beti Gilpin, Džimi Tatro, Mira Sorvino i Karen Gilan.

 

Otrovna ruža (The Poison Rose)

U bioskopima od 11. jula

Režija: Francesco Cinquemani

Uloge: Morgan Freeman, John Travolta, Famke Janssen, Brendan Fraser, Robert Patrick

Film je inspirisan klasičnim noir filmom o bivšoj sportskoj zvezdi, koji radi kao privatni detektiv u Holivudu, a u stvari je okoreli kockar i alkoholičar. Karson Filips (Džon Travolta) dobija novi slučaj, koji ga odvodi u rodni grad Galveston u Teksasu, u potrazi za nestalom ženom. Tokom istrage moraće da se suoči ne samo sa samim vrhom organizovanog kriminala i bivšom ljubavnicom, već i sa svojom mračnom prošlošću

 

 

Plen (Crawl)

U bioskopima od 11. jula

Režija: Alexandre Aja

Uloge: Kaya Scodelario, Barry Pepper, Ross Anderson

Kad veliki uragan pogodi Floridu, Hejli (Kaja Skoldelario) će ignorisati naređena za evakuaciju kako bi pronašla svog oca koji je nestao (Bari Peper). Ona ga nalazi teško ranjenog u njihovoj porodičnoj kući, i njih dvoje ostaju zarobljeni, jer se voda od poplava sve brže širi. Kako ostaje sve manje vremena da se pobegne od snažne oluje, Hejli i njen otac će otkriti da je voda koja nadolazi njihov najmanji problem.

 

Kralj lavova (The Lion king) – 2D i 3D, sinhronizovano i titlovano

U bioskopima od 18. jula

Režija: Jon Favreau

Uloge: Donald Glover, Seth Rogen, Chiwetel Ejiofor, Alfre Woodard, Billy Eichner, John Kani, John Oliver, Florence Kasumba, Eric André, Keegan-Michael Key, JD McCrary, Shahadi Wright Joseph, with Beyoncé Knowles-Carter i James Earl Jones // Dragan Vujić Vujke, Marko Marković, Vladan Živković, Davor Perunović, Tanja Banjanin…

Diznijev Kralj lavova u režiji Džona Favroa odvešće nas u afričke savane, gde je rođen budući kralj. Simba obožava svog oca, kralja Mufasu, i srčano prihvata svoju kraljevsku sudbinu. Ali, ne raduju se svi u kraljevstvu rođenju novog mladunčeta. Skar, Mufasin brat i do tog trenutka naslednik prestola, ima druge planove. Borba za kraljevstvo obeležena je izdajom, tragedijom i dramom koja će se završiti Simbinim izgnanstvom. Uz pomoć novih, neobičnih i zanimljivih prijatelja, Simba će morati da pronađe način da odraste i vrati ono što mu po rođenju pripada.

 

Ibica (Ibiza)

U bioskopima od 18. jula

Režija: Arnaud Lemort

Uloge: Christian Clavier, Mathilde Seigner, Leopold Buchsbaum

Filip i Kerol, dve razvedene osobe, koje su se upravo upoznale. Filip, koji je zaljubljen do ušiju, spreman je da učini bilo šta kako bi proveo vreme s Kerol, čak I ako to znači da mora da povede njena dva tinejdžera na letovanje s njima. On pravi dogovor s najstarijim sinom – ako on diplomira, može da izabere destinaciju za njihov godišnji odmor. Filip, koji je navikao na mirno more na severu Francuske, ne zna šta ga je snašlo kad odu u Ibicu.

 

Projekat Kolibri (The Hummingbird Project)

U bioskopima od 18. jula

Režija: Kim Nguyen

Uloge: Jesse Eisenberg, Alexander Skarsgard, Salma Hayek

U ovoj modernoj epohi reditelj Kim Nguyen otkriva krajnje granice našeg sve digitalnijeg sveta. Rođaci iz Njujorka Vinsent (Jesse Eisenberg) i Anton (Alexander Skarsgard) igrači su u visokorizičnoj igri u kojoj se pobeda meri u milisekundama. A koji je njihov san? Da izgrade optički kabl između Kanzasa i Nju Džerzija koji bi ih učinio milionerima. Ali ništa nije jednostavno za ovaj čudan par. Anton je mozak operacije, Vinsent je prevarant, i zajedno guraju jedan drugog, kao i sve druge do prelomne tačke s njihovom besmislenom avanturom. Neko ko im stalno staje na put jeste njihova bivša šefica Eva Tores (Salma Hayek), moćna i manipulativna koja se neće zaustaviti ni pred čim.

 

Hrabri mališan 2 (Minuscule 2)

U bioskopima od 25. jula

Režija: Tomas Szabo, Hélène Giraud

U odeljenju za pakovanje, u maloj fabrici kestenja koja je locirana u malom selu na jugu Francuske, gde se zima uskoro približava, Mališa, mlada i neustrašiva bubamara, slučajno je zarobljen unutar pošiljke spremne za slanje na Gvadalupe na Karibima. Njegov otac leti u tropski arhipelag u potrazi za svojim sinom.

Kad tamo stigne, naš heroj mora da se suoči s dvostrukim izazovom: da pronađe svog sina i spase dom svog novog prijatelja, karipske bubamare, čija je kuća ugrožena gradilištem. Srećom, on može da računa na pomoć svog prijatelja, crnog mrava, koji žuri da ga spase s druge strane sveta.

 

Dečja igra (Child’s play)

U bioskopima od 25. jula

Režija: Lars Klevberg

Uloge: Aubrey Plaza, Gabriel Bateman, Brian Tyree Henry

Savremena verzija horor klasika iz 1988. godine, prati život samohrane majke Keren koja svom sinu Endiju poklanja lutku, potpuno nesvesna zla koje se u njoj krije.

 

Plan bekstva 3 (Escape plan 3: The Extractors)

U bioskopima od 25. jula

Režija: John Herzfeld

Uloge: Sylvester Stallone, Dave Bautista, 50 Cent, Jaime King, Devon Sawa

Stručnjak za bezbednost, Rej Breslin (Silvester Stalone) je unajmljen kako bi spasio kidnapovanu ćerku IT direktora iz Hong Konga. Kad Breslin i njegov tim krenu da istražuju slučaj, otkrivaju da iza svega stoji poremećen sin njihovog bivšeg saradnika, koji je u međuvremenu kidnapovao i Breslinovu devojku. Oni kreću u opasnu misiju u letonski zatvor poznat kao Đavolja Stanica, kako bi spasili taoce pre nego što bude prekasno.

 

Podeli s drugima