dz

Britanski bračni par Bejford, dobitnici prošlogodišnjeg džekpota u igri na sreću Evromilioni u iznosu od 176 miliona evra, odlučio se da pokrene brakorazvodnu parnicu. Slične nevesele sudbine snašle su u prethodne dve decenije  i brojne druge „srećnike“.

Džilijen i Ejdrijen (na slici) iz Safolka u avgustu prošle godine dobili su drugi najveći džekpot u istoriji igara na sreću na Ostrvu. Bračna sreća potrajala je još nešto više od godinu dana, da bi se lepša polovina najzad oglasila u javnosti saopštenjem da su se „srećnici“ rastali. Slična gorka iskustva su se 2004. desila i Jorvortu Horiju iz Njukastla koji je na lotou dobio 7.2 miliona funti. Listić je kupio tokom slobodnog dana van zatvora, u kome je služio kaznu zbog silovanja. Odmah po dobitku, nemilosrdna britanska štampa ga je prozvala „Loto silovatelj“ i danima ga razvlačila po naslovnim stranama, baveći se presudom do najsitnijih detalja. Sud mu je zatim naložio da žrtvi isplati sto hiljada funti, a troškovi parnice su ga koštali gotovo milion funti.

Mark Gardiner, staklorezac iz Hejstingsa u Saseksu dobio je 1995. nešto više od 11.5 miliona funti. Nekoliko godina kasnije poverio se da mu je „novac uništio život“, jer su ga saletale ljubomorne bivše devojke u želji da mu „štrpnu“ nešto novca – tužbama, iznudama i ucenama. „Da mogu da vratim vreme, preselio bih se negde drugde“, izjavio je „osvešćeni“ Gardiner.

Majkl Kerol iz Norfolka imao je 19 godina i policijski dosije zbog sitnog kriminala kada je 2002. na lutriji dobio gotovo 10 miliona funti. Štampa ga je odmah prozvala „Loto dripac“. Kerol je „prosuo“ bogatstvo i bio prinuđen da proda kuću 2010. kada je izjavio da želi da radi kao čistač. Još gora stvar se desila bračnom paru Grifits iz Zapadnog Jorkšira koji su 2005. „uboli“ 1.8 miliona funti. Rodžer je radio kao IT menadžer, a Lara kao nastavnik, ali su oboje po srećnom dobitku dali otkaz. Loto dobitak ne samo da im je uništio brak, već je Rodžer pre nekoliko godina izjavio da mu je na računu ostalo čitavih sedam funti, dok je Lara bila prinuđena da proda kolekciju skupocenih ženskih tašni poznatih modnih dizajnera kako bi se malo „pokrpila“.

Najzad, Keli Rodžers iz Vorkingtona je sa 16 godina postala najmlađa dobitnica kada je 2003. osvojila 1.9 miliona funti. Potonja majka troje dece je sav novac potrošila na alkohol i opijate i pala u depresiju zbog koje je pomišljala da sebi oduzme život. Na kraju joj je na kontu ostalo samo dve hiljade funti ali joj to nije smetalo da izjavi da je „najzad istinski srećna“.

Pazite šta želite…

Podeli s drugima