bliyanci

Strpljenje, strpljenje i – strpljenje

U decembru će vam biti potrebno mnogo strpljenja. Strpljenje vam inače nije vrlina, a sad će biti potrebno da pokažete kako ga imate u većim količinama. Jedna od glavnih karakteristika vašeg znaka zapravo je – nestrpljenje, pa nije teško zamisliti koliki napor ćete uložiti tokom narednog meseca. Ako neko želi da vam pokvari raspoloženje i dobro vas iznervira, onda će vam ponuditi da radite nešto što podrazumeva rutinu, što ni u najsmelijoj teoriji ne dopušta da se brzo bacate s jedne na drugu stvar, bez dubljeg ulaženja u problematiku. A sad ćete morati upravo sve to da radite, i to je stanje koje će trajati skoro ceo mesec. Ako vam je za utehu, odnosi se samo na decembar, kasnije više nećete biti izloženi takvoj „torturi”. Naravno, ima trikova koji će vam pomoći da sve lakše prebrodite – na primer, da napravite malu pauzu i otputujete nekud. Nema veze što će putovanje najverovatnije biti vrlo kratko, vama će značiti da se odmorite jer ćete napuniti baterije i biti spremni da izdržite još malo „dosade”.

Kad se sve uzme u obzir, možda će vam pomoći i saznanje da je najbolje za vas da ništa ne preduzimate samostalno i da ne donosite odluke naprečac, pa će i to pomoći da lakše trenirate strpljivost. Zašto je tako, pitate se. Odgovor je lak – niste spremni da stvari dovedete do kraja, a ima i otežavajućih okolnosti. U njih spadaju svađe i rasprave s okolinom, a u okolinu možete da ubrojite sve ljude s kojima ste u kontaktu, mada će vama najteže pasti svađe s rodbinom, pogotovo s najbližom. Razloge za svađu svako će tumačiti na svoj način, ali ćete se složiti u jednom – dogovor nije poštovan, obećanje nije ispunjeno. S vaše strane, opravdanje su viša sila, izmenjene okolnosti, kratak rok… Pokušaćete da nađete kompromis, ali ako zaista želite da ga ostvarite, onda morate da reagujete odmah: ako dozvolite da vreme prolazi, biće sve teže da kompromis postignete. Ako vam to ne pođe za rukom, moraćete da čekate „popravni ispit” i da se sledeći put, kad budete u sličnoj situaciji, bolje snađete i brže reagujete.

Ako ste u braku ili dugoj i ozbiljnoj vezi, s partnerom ćete verovatno imati razmirice koje su posledice vašeg egoizma. Da, niste vi egoistični, samo što vas druga strana tako doživljava (a vi se pitate zašto). Ako mislite samo na sebe (a sad je tako, nemojte se pravdati da nije), to jednostavno ne može da ostane bez posledica. Zato je bolje da razmišljate unapred, i naročito – da analizirate svoje postupke. Stavite se u položaj suprotne strane i videćete kako vaše ponašanje izgleda i šta izaziva. Vaš znak je pametan, pokažite da ste ga dostojni, pa ispravite sve što se može. Kako ste često i zaboravni, najbolje je da sebi zapišete kao neki podsetnik šta NE smete, NE treba i NIJE poželjno da radite.

A ako ste u solo varijanti, iako ovo nije najbolji period za započinjanje neke veze, ipak ćete je započeti. Kao i sve kod vas, i ovde će se sve odvijati vrlo brzo, pa se može desiti da predložite da živite zajedno posle samo sedam dana izlaženja ili posle nekoliko poljubaca. To nije rešenje i ne bi trebalo to da radite. I za ovu životnu sferu, kao i za sve ostalo u decembru, poželjno je da pokažete strpljenje, da sačekate malo, da razmislite pre nego što kažete „hop”, a tek posle skočite (kod vas je to malo obrnuto: prvo skočite, pa kažete „hop”, pa razmišljate da li je trebalo da skočite i kažete „hop”).

Na poslovnom planu očekujete najmanje stabilizaciju, a ne smete glasno da kažete kako želite bolje dane, pa i napredovanje. Međutim, decembar nije mesec za takav razvoj događaja. Umesto stabilnosti, biće ovo jedan od najturbulentnijih perioda tokom godine. Imaćete više obaveza nego ranije, glavu nećete moću da dignete od posla… i vremena za razvijanje i iskazivanje kreativnosti uopšte neće biti. Možda zvuči kontradiktorno, ali ćete videti kako je moguće u praksi – ako budete strogo sledili način rada i raspored aktivnosti, onda ćete naći i vremena i ideja da pokažete svoju originalnost. Poštovanje pravila i procesa rada u kome se ništa ne preskače – to vam je i preporuka za decembar. Ako ne možete da se snađete u rutinskom delu posla, obratite se nadređenima. Konsultacije s nadređenima vrlo su važne jer ako bude bilo nekih problema, vi ćete uvek imati opravdanje.

Što se tiče finansijske situacije, lako je moguće da opet prekoračite crtu koja se sama nameće – da trošite samo onoliko koliko imate. Trošićete na goste, na poklone kad idete u posete, na raznorazne proslave… U ovo vreme takođe razmišljate i o kreditu, ali ne da popunite rupe već da investirate u nešto ili kupite neku vrednu stvar. Mislite o stanu ili kolima? Ako se spremate za „druženje” s bankom, budite spremni na malo duži proces, pa čak i na odbijanje. Ali, to važi samo za prvi put. Možda i za drugi. Da li ste spremili sve papire? Da li ste se dobro informisali o mogućnostima? I za ovu aktivnost potrebno vam je strpljenje koje vas baš i ne krasi, ali se utešite time da se na kraju ipak isplatilo.

Ako vam se učini da vam ništa ne ide od ruke u decembru, za zdravlje to ne važi. Ono vas služi, ne može biti bolje. Stalna izloženost stresu donosi povremenu nervozu i slabost koja proizlazi iz toga… to su samo sitnice koje savladavate u hodu. Eventualni problem može biti jedino alkohol jer izlazite češće u provod nego ranije, pa se može desiti da popijete i koju čašicu više. Jedini lek za ovaj period je – umerenost.

„Srećni” datumi: 1, 6, 12, 18, 28, 31. decembar

Datumi za izbegavanje: 4, 8, 15, 17, 25, 26. decembar

Podeli s drugima