bik

Dozvolite sebi da budete srećni

Decembar je, sve u svemu, mesec kad vam je mnogo lakše nego u prethodnom periodu. Mada će biti stvari koje vam smetaju, ipak su sve to samo sitnice, kao na primer to što ćete morati da budete u društvu ljudi koji vam ne prijaju. Nećete napredovati brzinom kojoj ste se nadali, ali ćete bar napredovati – ne zaboravite da nekima ni to ne pođe za rukom. Okolina će podržavati vaše ideje i planove, a i okolnosti neće biti protiv vas. Kako god da okrenete, smatrajte da imate sreće. U to ćete biti još uvereniji kad pogledate ljude oko sebe. Uradićete sve što je neophodno da vam bude dobro, a to nije malo. Imate pravo da se nadate još boljem, i da pustite mašti na volju očekujući uspehe. Nemate ni jedan jedini razlog da budete razočarani ili nezadovoljni.

Na ljubavnom planu doduše neće biti nekih glamuroznih vesti. Astrološki savet je da preispitate sebe zašto ste s osobom s kojom ste, u slučaju da ste nezadovoljni partnerom. Međutim, ako se oslonite na intuiciju, nema razloga da ni na ovom planu budete nezadovoljni. Bez obzira na partnerove „mane”, ipak je on (ili ona) ta/j koji i treba da bude pored vas. S bilo kim drugim ne biste bili zadovoljni. Sagledajte situaciju onako kako izgleda vašem srcu. A vaše srce opet bi izabralo isto, u to nemojte ni da sumnjate. Mogli biste da napravite grešku i pokušate da prevaspitate partnera, da od njega napravite osobu koja odgovara vašim „standardima”, što nije preporučljivo, ne zbog partnera nego zbog vas. Nepotrebno ćete potrošiti mnogo energije ni za kakav rezultat, a rizikujete i da pokvarite odnose. Uostalom, i sam partner će vas na to upozoriti, pa je na vama da odlučite hoćete li biti tvrdoglavi, na svoju štetu. Ukoliko ste u dugoj vezi ili braku, najverovatnije ćete razmišljati o proširenju porodice.

Tokom decembra moguće je i da vas prijatelji pozovu da kumujete na svadbi ili krštenju, što će vas mnogo obradovati. Ako ste pripadnik ovog znaka a niste ni u vezi ni u braku, najverovatnije će potencijalni budući partner još malo sačekati. Nije da želite da budete sami, ali nađete manu svakome ko se zainteresuje za vas. A ako je odmah ne vidite, onda odete kući, pa na miru analizirate onog kog ste upoznali, kao da rešavate neki težak zadatak, raščlanjujući svaki postupak, svaki pogled… I tražeći neki dublji, skriveni smisao. Uzaludno vam je, bar u ovom trenutku, govoriti da sve to možete da posmatrate i tumačite drugačije – jednostavno se sviđate čoveku. Prosto je da prostije ne može biti. Dozvolite sebi da se osećate srećno, nema nikakvih skrivenih motiva u tome da se nekome – dopadate. S druge strane, ako je taj neko iz sasvim „druge priče”, ako je kombinacija s njim „nemoguća misija”, na primer velika je razlika u godinama, druge je vere, rase… Onda nemate šta da mislite – dovoljno je komplikovano da biste vi još više komplikovali. Prepustićete se emocijama.

Kako god da okrenete, ovo je mesec nabijen emocijama iako nema nekih velikih događaja. Na primer, ukoliko ste vezu započeli pre nekog vremena, da još uvek ne možete da se smatrate za „sigurne”, ali niste ni na samom početku, vaša ljubavna priča biće burna, taman da izgleda kao da se trudite da je na svaki način prekratite u skorijem roku. Život ipak nije roman niti film. Neka vam to bude na pameti kad poželite da od prostog napravite složeno.

Na poslovnom planu bi trebalo da smislite kako da pojednostavite radni proces – da za manje vremena i s manje truda postignete iste ili još bolje rezultate nego do sada. Shvatićete da nije sve u kvalitetu i zalaganju, već da je vrlo važna i organizacija. Decembar je mesec u kojem će se pokazati na delu sve najvažnije kakteristike vašeg znaka, i to može biti problem. Na primer, može vam se učiniti da sami nećete uspeti da ostvarite ono što ste naumili, pa ćete potražiti pomoć sa strane. Da li treba napominjati kako će većina onih kojima se obratite biti zauzeta svojim poslovima, a vi ćete to shvatiti kao – izdaju? Želećete da sve tekuće poslove pozavršavate pre Nove godine, što je odlična namera koja vam ide u korist. Ali (uvek to – ali), postoji relna opasnost da ste mnogo stvari započeli i sad ne možete da se odlučite za prioritete, pa ćete, tako neodlučni, od svega započeti po malo. Konačan rezultat je da je sve krenulo, ali se ništa nije završilo. Naravno, to je situacija koja vas onespokojava i u kojoj se osećate vrlo loše. Ako budete imali ovaj problem (a velika je verovatnoća da nećete moći da ga izbegnete), predstoji vam konstantna nervoza, stres koji vam neće dati mirno da spavate. Kako biste izbegli ovakav razvoj događaja, trebalo bi početkom meseca da se odlučite za princip „hitnosti” – rešavajte stvari po rokovima koji su im zadati. Prvo uradite ono za šta vam je ostalo najmanje vremena. Takođe, u planovima nemojte biti megaloman, odlučite se samo za stvari za koje ste sigurni da ste u stanju da ćete ih sprovesti do kraja. Ako uradite i više od toga, bićete presrećni – vidite kako i psihološkim trikovima možete da pomognete sebi. To će vam podići samopouzdanje. Sve u svemu, od početka decembra dajte sebi zadatak da prvo rešavate tekuća pitanja, ali da ne zanemarujete ni nove projekte – tek kad pozavršavate ono što je hitno. I bitno.

Žarko želite da poboljšate materijalni položaj, pa vam padaju na pamet i neki neformalni načini zarađivanja para. Dokle god je sve u zakonskim okvirima, nećete imati nikakve štete. Takođe, razmišljate o kupovini stvari koje odavno želite. Možda je sad zaista pravo vreme i da ih kupite.

Moguće je da vas tokom decembra muči kičma, da vas boli, pogotovo u lumbalnom delu, pa čak da povremeno imate i kočenja. Masaža bi vam pomogla, kao i spavanje na dobrom dušeku. Kako god, trudite se da se ne izlažete prevelikim naporima, spavajte bez prekida sna i na dobrom krevetu.

„Srećni” datumi: 1, 3, 9, 16, 24, 28. decembar

Datumi za izbegavanje: 4, 12, 14, 22, 25, 27. decembar

Podeli s drugima