ovan

Neko priznanje vam se osmehuje

Bićete centar svih događanja koja će znatno uticati na vas. Naravno, popularnost „podrazumeva” i čankolize oko vas, kao i one koji vam zavide. Zato ne bi trebalo da ste iznenađeni što svi najednom zaćute kad uđete u društvo. Naravno da su pričali baš o vama i da se čude – na koji način ste postigli takav uspeh (mora da je tu nešto…). To ne treba da vas čudi jer odmah upadate u oči i svaki vaš pokret, a kamoli neka akcija, biće komentarisani. Neki put će vam se činiti kao da vas posmatraju pod mikroskopom i znaju kako vam se ponaša svaka ćelija u organizmu. Da li treba pomenuti da vam se to nimalo ne dopada? Ipak, budite iskreni prema sebi i priznajte da ste i te kako dopineli da do toga dođe. Ukoliko se situacija iskomplikuje, znajte da ste jedini krivac – vi sami. Ništa nećete postići time što ćete se ljutiti na druge ili lagati sebe, ili, najgore, zanemarivati svoju krivicu. Ako iskreno želite da se stvari promene nabolje, pokušajte da se promenite – vi.

Nije tajna da imate utisak kako se sve vrti oko vas i kako sve samo od vas zavisi. Neke stvari zaista zavise samo od vas, ali… Nemaju svi dobre namere, život vas je naučio da i dobra dela mogu da se prikažu u nepovoljnom svetlu. Promislite – da li se to dešava jer ljudi ne vole one koji sebe postave tako da se mane drugih jasno vide. Malo skromnosti ne bi vam škodilo. Probajte da se ne ističete toliko, osetićete mnogo veću blagonaklonost okoline.

Što se tiče ljubavnog života, spremni ste za avanture, neke situacije vam se i same nameću, kao u nekom lošem filmu gde vam je sve „na izvol’te”, ali teško da ćete sve postići. Biće mnogo flertovanja, iskušavanja… ali teško da ćete se uistinu zagrejati za nekog toliko da poželite da uđete u ozbiljnu vezu. Koliko god da se osećate usamljeno ako niste u vezi ili braku, i koliko god da vam je ponekad teško zbog toga, niste još uvek spremni da se „uparite”. Najverovatnije su vam trenutno neke druge stvari mnogo bitnije. А ukoliko ste u vezi ili braku, pre svega ćete razmišljati o tome da li dobijate onoliko koliko zaslužujete i, naravno, doći ćete do zaključka kako ne dobijate. Istini za volju, najverovatnije da ne umete, bar ne u ovom periodu, ni sami sebi da definišete šta je to što biste želeli da vam partner pruži. S jedne strane očekujete da se on ili ona sami sete, a s druge ni vi sami niste sigurni šta bi vam se najviše svidelo. Ne daj Bože da vas pita šta želite jer je spreman na sve ne biste li bili zadovoljni… Ponašaćete se kao da ste upravo čuli neku uvredu. Stvari mnogo bolje stoje ako ste dugo u braku i partner vas dobro poznaje – jednostavno će sačekati da vas „prođe” faza. A vi ćete, sa svoje strane, biti zadovoljni takvim stavom i bavićete se egzistencijalnim stvarima – mnogo ćete razmišljati i sigurno smisliti kako da popravite materijalni položaj. Voljena osoba može da odigra veliku ulogu pomažući vam u ostvarenju planova, pa makar bili i tako neobavezni kao priprema za proslavu Nove godine. Ukoliko vam se najavi rodbina da dolazi u goste, verovatno ćete u prvi mah kolutati očima, ali – ovo je odličan period da poboljšate odnose.

Na poslovnom panu nema nikakvih radikalnih pomaka, tako da je najbolje da se usavršavate, ali ne profesionalno već – psihološki. Ovo je idealan mesec da dobro upoznate kolege i da unapredite svoje sposobnosti za timski rad. Vi ste po prirodi impulsivni i lako se može desiti da vam glavni oslonac bude podrška kolega i njihov hladan, zdravorazumski pristup i poslu i kolegijalnim odnosima. Zato se potrudite da se okružite osobama koje na vas deluju pozitivno. Takve osobe jedine bez ikakvih posledica mogu da vam ukažu na greške, a da vi to ne shvatite kao provokaciju. Ovo je takođe mesec kad ćete shvatiti da ne greše samo oni koji ništa ne rade. I greške su sastavni deo posla. Nikako ne bi bilo dobro da upadnete u drugačiji scenario – da se raspravljate i svađate s kolegama jer teško možete da se zaustavite, a to kasnije više  neće imati nikakve veze s poslom. Potrebno vam je da se bavite praktičnim stvarima i da rešavate konkretne probleme, a velika je opasnost da se samo nastavljate i preganjate tek da vaša bude poslednja, bez ikakve nade da će se problem rešiti. Zato – ne upadajte u konflikte, u ovom periodu nema šanse da „pobedite”. Možda ovo nije najbolje vreme za napredovanje u karijeri, ali je idealno da drugome pomognete da dostigne neki položaj. Biće to zajednički uspeh. Sve u svemu, u decembru je povoljnije da ste uključeni u neki projekat (čak i da imate šefa nad sobom), nego da insistirate na individualnim potezima.

Finansije – odavno rešavate da uvedete kakvu-takvu disciplini u ovu sferu života, ali vam sve do sada nije polazilo za rukom. Uz malo volje, u tome ćete uspeti u decembru. Uspeh je i da ne trošite više nego što zarađujete. Kasnije će vam se sve to isplatiti. Ukoliko nastavite sa starom praksom, to vam se vrlo brzo gadno može osvetiti.

Pripazite na stomak u decembru – mogući su gastritis i problemi s varenjem. Krajem meseca verovatna je i gorušica, pogotovo ujutro. Naravno, sve to možete izbeći pravilnom ishranom i pogotovo normalnim brojem obroka tokom dana, da se ne prejedate od jednog obroka dnevno ili da zaboravite da jedete sve do kasnih popodnevnih sati.

„Srećni” datumi: 1, 3, 16, 19, 28, 30. decembar

Datumi za izbegavanje: 4, 8, 9, 18, 22, 26. decembar

Podeli s drugima