rakBurno i lepo

Izgledaćete zanosno, očaravajuće, iako ste rasejani… Ali – osećate se zaljubljeno! Pritom, uopšte nije važno da li ste stvarno zaljubljeni u nekog, važno je da se tako osećate. Na prvom mestu, strašno zaboravljate. Ako ste u „ozbiljnim” godinama, možda ćete se uplašiti da skleroza kuca na vrata, ali ne brinite, nije to. Ovo je samo jedna faza, prolazna, naravno. Zaboravljaćete imena, događaje… Međutim, najgore je što ćete zaboravljati i obećanja koja ste dali. To se dešava zato što i ne čujete šta vam se priča, u vašoj glavi odvija se sasvim drugi film. Ako vam neko napomene da ste obećali to i to, saslušaćete ga kao da prvi put čujete ono što vam se priča. Pitanje je i koliko čujete. Početak razgovora sigurno, ali onda u glavi odvrtite neku svoju asocijaciju i odete svojim putem, a sagovornik priča li priča… Sam sebi. Kad se razgovor završi, bićete ubeđeni da ste čuli ono o čemu ste mislili, a ne ono što vam je govoreno.

Društveni i ljubavni život vrlo su vam interesantni tokom decembra. Na početku meseca sklapaćete nova poznanstva. Biće to vrlo zanimljivi ljudi. Nisu svi koje upoznate kandidati za vezu, ali nije isključeno da ćete povremeno biti u vrlo delikatnim situacijama. Sve zavisi od toga kako ćete se postaviti. Ako želite samo da se zabavljate, divan period je pred vama, ali ako počnete sve ozbiljno da shvatate, u pojedinim trenucima neće vam biti lako. Posebno ne bi trebalo da mislite o tome koliko će nešto trajati. Budite opušteni, nek traje koliko traje. A trajaće sve dok vam prija. Moguće je da ćete upravo stavom kako ste „ozbiljni” i oterati potencijalnog partnera od sebe. Kako god, decembar nije mesec u kojem želite da budete sami. Ako baš i nema voljene osobe pored vas, tu je zanimljivo društvo. Zato je vaša eventualna rešenost da budete u vezi po svaku cenu, i kad vam ne odgovara, spremni da trpite stvari koje vam ne odgovaraju, utoliko čudnija. Ukoliko ste u dugoj vezi ili braku, ovo je period kad ćete otkriti nove mogućnosti zajedništva, možda čak upoznati partnera još bolje. Iznenadićete se kakve još osobine ima. Iako ni ranije niste bili egoistični i samoživi, tek sad ćete otkriti sve čari zajedničkog računa i zadovoljstvo što činite da se partner oseća dobro. To su stvari koje učvršćuju vezu jer govore da jedno u drugo imate potpuno poverenje. Dok se na ljubavnom planu veza učvršćuje, s rodbinom ćete se sve više udaljavati. Možda za nju jednostavno nećete imati vremena, a moguće je i da se radi o uzajamnim uvredama (to su uvrede o kojima se ne priča i oko kojih se ne svađa, ali nisu ništa manje bolne).

Decembar je idealan mesec da na poslovnom planu ispravite greške koje ste napravili u prethodnom periodu. Takođe, shvatićete da je neophodno promeniti pristup poslu ili se organizovati na drugi način, a najverovatnije je da ćete morati da uradite obe stvari ako želite da vam bude lakše, a da postižete još bolje rezultate i budete zadovoljniji. Pored toga što ćete trošiti manje vremena i ulagati manje truda u posao, posebno ćete biti zadovoljni još bojim kvalitetom nego ranije. Ukoliko imate nameru da neku svoju zamisao sprovedete u delo, pogotovo ako je reč o samostalnom projektu, sad je pravo vreme da se u njega upustite. Odličan je period za nove početke, investicije, realizaciju ideja, kao i za proširenje posla ili njegovu modernizaciju. A ukoliko ste samo jedan od šrafova u mašineriji svoje firme, sada ćete se bolje iskazivati u poslovima koji zahtevaju individualni pečat ili samostalnost nego kao deo grupe. U decembru niste skloni kolektivnom radu. Ideje koje imate, a koje ste se ranije plašili da saopštite glasno, ne očekujući da će vas neko shvatiti ozbiljno, ovog meseca mogu naići na plodno tlo. I ne samo da će vas saslušati i pohvaliti vas, već je velika verovatnoća da vam neko da podršku za njihovu realizaciju. Čak i sitne greške (jedino takve sad i pravite; ono što je krupno rešavate s lakoćom) koje vam se mogu potkrasti, umećete da sredite tako da se ništa ne primeti. I sa krupnim problemima ste u stanju da se uhvatite u koštac. Gledano na opštem planu, poslovna situacija je izuzetno povoljna. Možda vam se to neće odmah prikazati u materijalnom smislu, ali imate sve razloge da budete zadovoljni sobom. Spremni ste na promene, ne stidite se svoje individualnosti (naprotiv!), ide vam od ruke… Sve u svemu, u profesiji vam je dobro, sve lako rešavate i radujete se što radite to što radite. U svakoj situaciji ćete se snaći i izvući neku korist za sebe.

Finansije – tu malo „škripite”. Astrološki savet je da sav svoj novac date osobi u koju imate poverenja, pa da vam ona posle daje dnevnu ili nedeljnu apanažu. U suprotnom, dok se okrenete, novčanik će vam biti prazan, a da pojma nemate na šta ste novac potrošili.

Kraj godine može obeležiti jaka prehlada, a ako ne budete vodili računa o sebi, i grip. Možda ćete se zaraziti od nekoga (vrlo ste društveno aktivni, srećete mnogo ljudi s kojima se aktivno družite), a moguće je i da se šetkate okolo-naokolo neadekvatno obučeni. Preventiva je najbolja, to i sami znate, zato se početkom meseca naoružajte preparatima za jačanje imuniteta. Budući da je decembar buran mesec za vas, moguće je i da sa živcima nećete stajati baš najbolje, a i temperament će vam biti koleričan. Vodite računa – smirite se, ne morate baš sve da preživljavate kao da gorite na trojci.

„Srećni” datumi: 1, 7, 13, 16, 21, 23, 28. decembar

Datumi za izbegavanje: 4, 10, 14, 17, 22, 29. decembar

Podeli s drugima