Girl With Confetti

Pre nekoliko dana, petogodišnji Aleks Neš iz Kornvola se, kao i obično, vratio kući iz predškolskog sa rancem na leđima. Ovog puta njegova sadržina obogaćena je za misterioznu braon kovertu koju je dobio od vaspitača…

Kako je njegova majka Tanja Volš ispričala novinaru BBC Njuza, u koverti je bila faktura sa naknadom od gotovo 16 funti „za nepojavljivanje na rođendanu“ sina Džuli Lorens, čiji su podaci, broj računa, imejl adresa takođe uredno odštampani na fakturi. Volšova se nije libila da upravi predškolskog izrazi svoje nezadovoljstvo ovim činom, a nedugo zatim, došlo je do koškanja dve majke, kada je Tanja odlučila da poseti Džuli i poruči joj „da neće videti ni penija od nje.“ Lorensova je zauzvrat obećala da će za ono što smatra da joj pripada podneti sudsku tužbu.

Ekspert za etikeciju Džeklin Vitmor izjavila je na američkoj televiziji da obe strane snose odgovornost za ovakav razvoj događaja. „Prvi put u životu čujem da neko traži naknadu od svojih gostiju zato što se nisu pojavili na proslavi. To je loša etikecija“, zaključila je Vitmorova i zatim dodala: „Mislim da su i roditelji malog Aleksa mogli da obaveste Lorensovu da njihov sin neće prisustvovati rođendanu. Njihove tvrdnje da su izgubili pozivnicu i da nisu znali da im je dete pozvano na još jedan rođendan u istom terminu zvuče neozbiljno u doba interneta, gugla, fejsbuka i tvitera. Na kraju krajeva, mogli su da se raspitaju preko prijatelja prijatelja, da su želeli“, zaključila je autorka nekoliko bestselera o doličnom ponašanju.

Podeli s drugima