imperija

Manje od dve nedelje nakon američke premijere, TV serija „Imperija“ počinje sa emitovanjem i na srpskom Foxu večeras (petak, 23. januar) od 22 sata

Priča o hip hop imperiji vrednoj milijardu dolara na čijem se čelu nalazi Luscious Lion dobija svoj melodramatski zaplet saznanjem gazde da je bolestan i da mu, po svoj prilici, nije ostalo previše vremena za odabir naslednika u krugu trojice sinova, od kojih svaki ima i kvalitete, ali i nedostatke da preuzme vođenje posla. Baš u to vreme, njegova bivša žena, sa kojom je nekad dilovao drogu, izlazi iz zatvora i zahteva svoje parče kolača – polovinu Imperije.

Glavna uloga je poverena Terensu Hauardu koji se u filmu Hustle & Flow (2005) već iskazao kao glumac kome mogu biti poverene hip hop uloge. Ostatak glumačke podele pripao je Traiju Bajersu, Džusiju Smoletu i Brajširu Greju u ulogama Lionovih sinova, odnosno Taraži P. Henson koja igra njegovu bivšu ženu.

Autor serije Li Daniels poznat je po režiji filma Precious koji je ovenčan sa dva Oskara 2010. godine. Desna ruka u ovom poduhvatu bio mu je ko-producent i scenarista Deni Strong, svojevremeno dobitnik tri Emija i jednog Zlatnog globusa za rad na seriji Recount i TV filmu Game Change, dok je muziku u Imperiji producirao Timbaland.

Američku premijeru gledalo je 13.1 milion TV gledalaca, što je najbolji start neke Foxove serije još od 2012. godine. Ispod možete pogledati trejler.

Podeli s drugima