Bioskopske premijere u martu


18 novih filmova u salama  Srbije – bioskopske premijere u martu


21 most (21 Bridges)

U bioskopima od 5. marta

Režija: Brian Kirk

Uloge: Chadwick Boseman, J.K. Simmons, Sienna Miller

Američki glumac Čedvik Bousmen, najpoznatiji po ulogama u blokbasterima Avangers i Black Panther, u ovom napetom trileru glumi policajaca koji traga za ubicama svojih kolega. Reditelj filma je Brajan Kirk, najpoznatiji po serijalu Game of Thrones. Radnja je smeštena na Menhetn, nakon pljačke koja je krenula u pogrešnom smeru i iza sebe ostavila osam mrtvih policajaca NYPD-a. Kad se potraga pojača, preduzimaju se ekstremne mere kako bi se ubice sprečile da pobegnu s Menhetna, budući da vlasti zatvaraju sve moste, kojih je 21, kako bi sprečili bilo kakav ulazak ili izlazak s ostrva.

 

Napred (Onward) – sinhronizovano i titlovano

U bioskopima od 5. marta

Režija: Dan Scanlon

Uloge: Vladan Ilić, Nikola Todorović, Vesna Stanković, Jasmina Avramović

Smešten u svet fantazije, film Napred prati dva brata vilenjaka, tinejdžera, koji se upuštaju u avanturu kako bi otkrili da li i dalje postoji magija. Oni će krenuti u neverovatno putovanje, kako bi otkrili da li je preostalo još malo magije. Iz studija Pixar Animation stiže nam potpuno nov, originalan film.

 

Nevidljivi čovek (The Invisible Man)

U bioskopima od 5. marta

Režija: Leigh Whannell

Uloge: Elisabeth Moss, Aldis Hodge, Storm Reid, Harriet Dyer, Oliver Jackson-Cohen

Zarobljena u nasilnoj vezi s bogatim i briljantnim naučnikom koji je kontroliše, Sesilija Kes (Elizabet Mos) beži u gluvu noć kako bi se sakrila. U tome joj pomaže sestra, prijatelj iz detinjstva i njegova ćerka tinejdžerka. Sesilija dobija vest o samoubistvu bivšeg dečka koji je zlostavljao i shvata da joj je ostavio ogromnu količinu svog bogatstva, ali počinje da sumnja da je njegova smrt prevara. Niz jezivih slučajnosti postaje smrtonosan i preteći za ljude koje ona voli. Sesilija će očajnički pokušati da dokaže da je proganja neko koga niko ne može da vidi.

 

Otac

U bioskopima od 5. marta

Režija: Srđan Golubović

Uloge: Goran Bogdan, Boris Isaković, Nikola Rakočević, Ljubomir Bandović

Otac je priča o čoveku kome oduzimaju decu zbog njegovog siromaštva. To je priča o gubitniku, otpadniku i poniženom čoveku koji kroz svoje putovanje peške od sela na jugu Srbije do prestonice, s jednog kraja zemlje na drugi, iz protesta, dostojanstva i želje da se dokaže sebi i drugima, iz očaja –postaje heroj.

 

Ričard Džuel (Richard Jewell)

U bioskopima od 5. marta

Režija: Clint Eastwood

Uloge: Olivia Wilde, Sam Rockwell, Nina Arianda

Novi film legendarnog Klinta Istvuda – istinita priča o heroju i nevinom čoveku kojem su mediji lažnim optužbama potpuno uništili život. Ričard Džuel herojski je spasio hiljade života od bombaškog napada na Olimpijskim igrama 1996. godine. Nekoliko dana kasnije lokalni dnevni list objavio je tekst pod naslovom: FBI sumnja da je bombu postavio zaštitar heroj. Stvari su tada počele da se odvijaju neverovatnom brzinom, tako da je CNN pročitao ceo članak na televiziji, a stručnjaci su navalili da proučavaju Džuela sa zaključkom da on zaista odgovara psihološkom profilu teroriste koji se traži. Džuel se za to vreme povukao u kuću svoje majke koju su mediji opsedali poput lešinara. Ričard Džuel je oslobođen svih sumnji, ali tek nakon što su mu mediji i FBI doslovce uništili život.

 

Bladšot (Bloodshot)

U bioskopima od 12. marta

Režija: Dave Wilson

Uloge: Vin Diesel, Eiza González, Sam Heughan

Film Bladšot prati Reja Gerisona, poginulog vojnika kojeg je korporacija za proizvodnju oružja ,Rising Spirit Technologies, uz pomoć posebne nanotehnologije, uspela da vrati iz mrtvih. S armijom nanotehnologije u svojim venama on postaje nezaustavljiva sila, jači nego ikada i poseduje mogućnost samoizlečenja. Nove sposobnosti, međutim, imaju svoju cenu…

 

Brams: Dečak 2 (Brahms: The Boy II)

U bioskopima od 12. marta

Režija: William Brent Bell

Uloge: Katie Holmes, Christopher Convery

Nakon što se mlada porodica, nesvesna njene prošlosti, useli u vilu Helšir na zabačenom imanju, njihov sin pronalazi novog prijatelja, jezivog lutka kog naziva Brams. Brams je prilično sablastan lutak, kog morate da se bojite . U njemu stanuje zlo, a u njegovom se domu mora igrati po njegovim pravilima!

 

Hotel Beograd

U bioskopima od 12. marta

Režija: Konstantin Statskij

Uloge: Miloš Biković, Dijana Požarskaja, Boris Dergaćov, Miodrag Radonjić, Ljubomir Bandović

Pavle je bogati naslednik i vlasnik prestižnog hotela Beograd, poznat po svojim burnim izlascima i raskalašnom načinu života. Kad se u taj svet umešaju beogradska mafija, luda nevesta, stara ljubav i neobična porodica, njegov lagodan život se pretvara u avanturu gde je sve moguće. Romantična bajka koja će vas nasmejati do suza i odvesti na neku drugu planetu.

 

Istinita priča o Kelijevoj bandi (True History of the Kelly Gang)

U bioskopima od 12. marta

Režija: Justin Kurzel

Uloge: George MacKay, Russell Crowe, Nicholas Hoult, Essie Davis

O australijskom odmetniku Nedu Keliju snimljeno je nekoliko filmova, a glumili su ga, između ostalih, Hit Ledžer i Mik Džeger. U najnovijoj verziji reditelja Džastina Kurcela, koja je urađena po istoimenom romanu Pitera Kerija u pank-rok stilu, plemenitog pljačkaša tumači Džordž Makaj. Važne uloge u filmu Istinita priča o Kelijevoj bandi igraju i Rasel Krou i Esi Dejvis. U pustoši kolonijalne Australije, gde Englezi vladaju krvavom pesnicom nad žilavim Ircima, zatičemo Neda Kelija kao dečaka koga odgaja ozloglašeni pustinjak Hari Pauer (Rasel Krou). On ga uči životu i čeliči za okrutni svet koji ga čeka. Godine prolaze, i Ned saznaje da potiče iz reda irskih pobunjenika zvanih Sinovi sita, beskompromisne grupe bandita koji se suprotstavljaju tiranima u rodnoj grudi. Nakon što su mu nepravedno uhapsili majku, Keli regrutuje grupu ratnika kako bi osmislili jedan od najodvažnijih napada anarhije i pobune koju je zemlja ikada videla. Uskoro će od samog pomena njegovog imena pripadnici reda i zakona drhtati od straha…

 

Naša ljubav (Ordinary Love)

U bioskopima od 12. marta

Režija: Lisa Barros D’sa, Gleen Leyburn

Uloge: Liam Neeson, Lesley Manville, Amit Shah, David Wilmot

Džoan i Tom su u braku godinama. U njihovoj vezi oseća se lakoća koja nastaje iz života koji su proveli zajedno i velike ljubavi koja se ogleda u nežnosti i humoru koji dele. Kad Džoani otkriju rak dojke, tok njenog lečenja počinje da baca senku na njihovu vezu, pošto počinju da se suočavaju s izazovima koji preteći stoje pred njima i pokazuju u šta bi život mogao da se pretvori ukoliko bi se nekome od njih nešto dogodilo. Ovo je priča o ljubavi, preživljavanju i epskim pitanjima koje život postavlja svakom od nas.

 

Otkrila sam špijuna (My Spy)

U bioskopima od 12. marta

Režija: Peter Segal

Uloge: Dave Bautista, Kristen Schaal, Ken Jeong

Dejv Batista, profesionalni američki rvač pokazaće svoje nežno lice u novom filmu reditelja Pitera Sigala. Film prati strogog CIA operativca JJ-a koji je degradiran i poslan u tajnu misiju da zaštiti porodicu devetogodišnje devojčice Sofi (Chloe Coleman), koja mu nikako taj posao ne olakšava. Kad Sofi otkrije skrivene kamere u svom stanu, upotrebiće svoje veštine da locira ko ih nadzire. U zamenu da ne otkrije ko je JJ, Sofi ga zamoli da provodi vreme s njom i nauči je da bude špijunka. Uprkos oklevanju, JJ shvati da ne može da se odupre njenom šarmu.

 

Mutne vode (Dark Waters)

U bioskopima od 19. marta

Režija: Todd Haynes

Uloge: Mark Ruffalo, Anne Hathaway, Tim Robbins

Robert Bilo ugledni je korporativni advokat koji je čitavu karijeru posvetio zastupanju velikih kompanija hemijske industrije. Jednog dana mu u kancelariju dolazi čovek tvrdeći da je čitav jedan grad zagađen hemijskim nusproduktima koji pogubno deluju na životinje i ljude. Robert odlazi u mali grad da istraži situaciju i shvata posledice koje hemijska industrija ostavlja na ljude i okolinu, kao i činjenicu da su svi izveštaji hemijskih kompanija, njegovih dotadašnjih klijenata, lažirani. Robert iz pozicije insajdera podiže tužbu protiv jedne od najvećih američkih kompanija kako bi dokazao da su zatajili informacije o trovanju pitke vode već 40 godina. Kako bi otkrio tajne moćnika, Robert kreće u pravnu bitku za spas ljudi i okoline, te sam protiv svih pokušava da dokaže istinu.

 

Tiho mesto 2 (A Quiet Place: Part II)

U bioskopima od 19. marta

Režija: John Krasinski

Uloge: Emily Blunt, Cillian Murphy, Noah Jupe, Djimon Hounsou

Nakon smrtonosnih događaja koji su se odigrali, porodica Abot prinuđena je da se suoči sa strahotama spoljašnjeg sveta, dok njeni članovi nastavljaju borbu za opstanak u tišini. Prisiljeni da se upuste u nepoznato, brzo shvataju da stvorenja koja ih love ukoliko ispuste zvuk nisu jedina pretnja koja vreba.

 

Trolovi – Svetska turneja (Trolls World Tour) – sinhronizovano i titlovano

U bioskopima od 19. marta

Režija: Mary J. Blige / Reditelj sinhronizacije: Dušica Novaković

Sinhronizacija: Ana Štajdohar, Marko Mandić, Iva Stefanović, Branislav Platiša, Milan Živadinović Billy, Slobodan Stefanović, Đurđina Radić Djixx, Nikola Antonović Anton, Marko Marković, Đorđe Grgurović Grzi…

Glasovi: Anna Kendrick, Justin Timberlake, J Balvin, Rachel Bloom, Flula Borg, Kelly Clarkson, James Corden, Ester Dean, Jamie Dornan, Gustavo Dudamel, Ron Funches, Caroline Hjelt, Aino Jawo, Kunal Nayyar, Ozzy Osbourne, Anderson Paak, Anthony Ramos, Sam Rockwell, Betsy Sodaro, Karan Soni, Kenan Thompson, Charlyne Yi, George Clinton i Mary J. Blige

Ana Kendrik i Džastin Timberlejk vraćaju se u fantastičnom nastavku animiranog mužičkog filmskog hita iz 2016. godine: Trolovi – Svetska turneja. U avanturi koja će ih odvesti daleko izvan granica poznatog, Maka (Ana Štajdohar) i Zakeralo (Marko Mandić) otkriće da su oni samo jedno od šest različitih trolovskih plemena, koje živi u jednoj od šest različitih teritorija i posvećeni jednom od šest muzičkih pravaca: fanku, roku, kantri muzici, tehno muzici, klasičnoj i pop-roku, tako da će njihov svet postati mnogo veći i mnogo, mnogo bučniji.

 

Zaboravljeni princ (Le prince oublie)

U bioskopima od 19. marta 2020

Režija: Michel Hazanavicius

Uloge: Omar Sy, Bérénice Bejo, François Damiens

Svako veče pre odlaska u krevet razvedeni Džibi priča priče svojoj sestričini i tako zajedno putuju u daleke svetove. Sve dok jednom daleki svet ne dođe kod njih.

 

Kapetan Sabljozubi i magični dijamant (Captain Sabertooth and the magic diamond) – sinhronizovano

U bioskopima od 26. marta 2020

Režija: Razmus A. Sivertsen

Smrtonosni gospodar džungle Maga Kahn i njegova zla kraljica, Sirima, napokon su se domogli Magičnog dijamanta. Kruže glasine da tokom punog meseca dijamant ispunjava želje. San Maga Kahna je da može da izađe na sunce, kako bi mogao da vlada i van mračne džungle. Ali sve se menja kad mladi Marko ukrade dijamant pre nego što će ga mesečina obasjati. Besan Maga Kahn šalje svoju vojsku majmuna u lov kako bi uhvatili Marka. Magični dijamant mora biti vraćen po svaku cenu. U međuvremenu, Pinki živi bezbrižnim životom u Mesečevom zalivu, dok je Veroniki dosadno i željna je avanture. Pustolovina kreće kad se pojavi Kapetan Sabljozubi sa svojom vojskom gusara u potrazi za dijamantom. Pinki i Veronika se ukrcavaju na Mračnu Damu i zajedno s gusarima kreću u maničnu potragu za Magičnim dijamantom. Nakon opasnog putovanja na ostrvo Maga Kana, Pinki i Marko shvataju da imaju mnogo više zajedničkog od toga da sačuvaju dijamant, kako od kapetana Sabljozubog, tako i od Maga Kana.

 

Mulan (Mulan)

U bioskopima od 26. marta

Režija: Niki Caro

Uloge: Yifei Liu, Donnie Yen, Tzi Ma, Jason Scott Lee, Yoson An, Ron Yuan, Gong Li i Jet Li

Inspirisano pričom Balada o Mulan (The Ballad of Mulan)

Proslavljeni reditelj Niki Karo predstaviće nam epsku priču o legendarnoj kineskoj ratnici u filmu koji nam stiže iz studija Dizni – Mulan – u kome neustrašiva mlada žena rizikuje sve što ima zbog ljubavi prema svojoj porodici i državi, i postaje jedan od najvećih ratnika za koje je Kina ikada čula.

Kad kineski car pošalje dekret u kome piše da svaka porodica mora da pošalje jednog člana koji će se pridružiti carskoj vojsci u odbrani zemlje od osvajača sa severa, Hua Mulan, najstarija ćerka proslavljenog ratnika, zameniće svog obolelog oca. Prerušena u muškarca, predstavlja se kao Hua Jun i na svakom koraku suočiće se s izazovom kako bi prigrlila svoju unutrašnju snagu i istinski potencijal. Ovo je epsko putovanje koje će je preobratiti u poštovanog ratnika i na kome će zaslužiti poštovanje i zahvalnost čitave nacije i svog oca učiniti ponosnim.

 

Veliki povratak (The Way Back)

U bioskopima od 26. marta

Režija: Gavin O’Connor

Uloge: Ben Affleck, Janina Gavankar, Hayes MacArthur

Slavni oskarovac Ben Aflek u ovom je filmu u ulozi bivše košarkaške zvezde koja se bori s alkoholizmom. Džek Kunnigem (Affleck) bio je perspektivna sportska nada svog košarkaškog kluba, ipak nakon što ga je život odveo u drugom smeru, njegove snove zamenio je alkohol. Razveden , bez stalnog posla i s traumom gubitka deteta, Džek se vraća u svoj rodni grad gde dobija ponudu da bude košarkaški trener u svom bivšem klubu. Džek prihvata posao i preuzima tim koji se nalazi na dnu lestvice. Dok njegove trenerske veštine od kluba naprave pravu sportsku senzaciju, Džek sve više tone u sopstvene poroke.

 

Podeli s drugima