Prošireno i dopunjeno izdanje kultnog romana Američki bogovi u prodaji


Prvi put objavljen 2001, roman Američki bogovi istog časa je postao klasik – intelektualni i umetnički vrhunac višestruko nagrađivanog majstora inovativne fikcije Nila Gejmena. Sada imate priliku da otkrijete misteriju i magiju nove verzije autorovog rukopisa s revidiranim prevodom Draška Roganovića.

Senka je misteriozni i ćutljivi protagonista Američkih bogova. Nekoliko dana pre isteka trogodišnje zatvorske kazne događa se nesreća koja čini da svet za Senku postaje samo jedno negostoljubivo mesto.

Senka slučajno upoznaje sedog čoveka koji sebe zove Gospodin Sreda. Ovaj samozvani prevarant i bitanga nudi Senki posao, a Senka ga, kao čovek koji više nema šta da izgubi, prihvata. Ali rad za enigmatičnog Sredu ima svoju cenu i Senka ubrzo shvata kako će njegova uloga u Sredinim mahinacijama biti mnogo opasnija nego što je mogao da zamisli. Zapetljan u svet tajni, on kreće na divlje putešestvije i susreće, između ostalih, ubilačkog Černoboga, vragolastog Gospodina Nansija i prelepu Ister – koji naizgled svi znaju više o njemu nego on sam.

Američki bogovi su seksi, uzbudljivo, mračno, duhovito, poetično i kaleidoskopsko putovanje duboko u mit. Predstavljaju mešavinu svih svetskih mitologija jer se između stranica ove knjige sreću mitološka bića i božanstva iz brojnih svetskih mitologija, od nordijskih mitova do mitova afričkih naroda. Takođe, upoznajemo i neke od novih bogova poput Tehničkog dečaka, koji predstavlja boga kompjutera i interneta, i Medije, boginje televizije.

O kvalitetu i kultnom statusu ovog romana svedoče nagrade koje je pokupio, pa su tako Američki bogovi ponosni nosioci nagrada Hugo, Nebula, Locus, SFX Magazine i Brem Stoker.

Fanovi od 30. aprila uživaju u seriji Američki bogovi, koja predstavlja ekranizaciju Gejmenovog romana.

Prošireno i dopunjeno izdanje kultnog romana Američki bogovi možete potražiti u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.

Jedan posetilac sajta, koji na osnovu ovog teksta najjezgrovitije objasni temu romana Američki bogovi, dobiće knjigu na poklon.

Podeli s drugima