10119_wpm_hires

Od 6. novembra ove do 5. marta naredne godine planeta Venera biće u znaku Jarca. Mislite da je to loš položaj planete ljubavi?

Radica Milovanović

Šta u stvari znači praktičnost Venere u Jarcu? Vlada mišljenje da je to „hladna kučka, srca kamenog“, koja uglavnom juri lovatore. Pisaću u ženskom rodu, jer je Jarac ženski znak.

Praktična je, jer o svemu promisli i zapita se za sigurnost. Predložite joj da se preselite u Rim, recite da ste čuli da je tamo lako naći posao, jeftin stan. Pitaće vas koliko je to sigurno, tražiće detalje, a onda će sama da pretražuje i proverava informacije. Važno joj je da bude sigurna da će tamo imati da radi, zarađuje i živi normalno. Neće zanesenjački spakovati kofere i krenuti odmah poput, recimo, Venere u Strelcu. Ona će ići, snaći će se nekako.

Ako partner ostane bez posla, Venera u Jarcu će to razumeti, pomoći će mu da ga nađe. Godinu, dve… plaćaće sve, ali kad iz dana u dan dolazi kući i zatiče partnera s keceljom pored šporeta, počeće da joj se gadi. On ne radi ništa za njihovu budućnost, on je čeka, kači zavese i traži novac za hleb i cigarete. Tada se gubi poštovanje i ljubav s njom.

Pošto se Venera povezuje s uživanjem, ona ne uživa u trenutku, uvek misli na budućnost. Kad kupuje krevet, mora biti kvalitetan, da traje narednih deset godina, najkvalitetnije cipele, naušnice, kreme za lice… uvek ulaže u budućnost. Ako nema novca za najbolje, nešto što će trajati, neće ni kupovati.

Ona uvek čeka, štedi, trpi da bi sve trajalo što duže.

Ova Venera, kad upoznaje potencijalnog partnera, uvek pita čime se bavi, jer odmah u svojoj glavi pravi planove o kući, porodici, deci, i mora da zna da li partner može da joj obezbedi sigurnost.

Ona poštuje sposobne, snalažljive ljude, koji su stabilni i imaju ciljeve kao što ih i ona sama ima. Potom na red dolazi ljubav, jer ona u partneru voli ove osobine.

Voleće gladna, žedna, gola i bosa ako oboje imaju cilj, idu ka njemu i zajedno se bore za sutra. Ona ima strah od nesigurnosti, neizvesnosti, planirano sutra mora da postoji.

Važan joj je pun zamrzivač, račun u banci, čuva stvari, cipele su uvek u kutiji, kao i parfemi, godišnji odmor isplaniran i plaćen unapred, kaputi prekriveni najlonom…

Danas već prolazi, sutra joj je najvažnije, i ako ga ima, uživaće, poštovaće i voleće zauvek.

„Hladna kučka, srca kamenog”, ako ima poštovanje i sigurnost, pružiće ljubav o kakvoj može samo da se mašta. Biće verna, doslednost je ono što je krasi, i na nju se može računati, njoj se može verovati. Ako ona izgubi poverenje, tu je kraj.

Venera u Jarcu kad zatvori vrata, više ih ne otvara nikada. Davala je šanse, čekala, trpela, izvlačila poslednje atome ljubavi, poverenja, poštovanja… Ako je zatvorila vrata, postaje „hladna kučka, srca kamenog”. Samo tada.

Ne podnosi slinavce, cmizdrenja, molbe, puzanje, zaludna pomirenja. Ona voli i poštuje borce. Ljubav kao takva njoj nije dovoljna, jer se od ljubavi ne živi.

Podeli s drugima