DSC_0332

Bečki etno-džezer rodom iz Niša predstaviće sa bendom na novembarskim nastupima u otadžbini svoj najnoviji, sedmi po redu album, Seven, koji je ove godine objavila nemačka etiketa Galileo Music.

Kvartet čine Marko Živadinović (harmonika), Vladimir Karparov (saksofon), Nenad Gajin (gitara) i Nenad Vasilić (kontrabas). Dvojica članova kvarteta žive u Beču, a po jedan u Berlinu i u Parizu.
Turneja počinje koncertom u Novom Sadu 26. novembra u Studiju M, dan kasnije, 27. novembra Vasilić nastupa u Nišu u sali Simfonijskog orkestra, a završetak je u Domu omladine Beograda 28. Novembra. Koncerti u Novom Sadu i Beogradu počinju u 20 časova, dok je početak niškog nastupa zakazan za 21 čas. Osim Srbije, novi album će ovog meseca biti koncertno promovisan i pred austrijskom publikom.

„“Balkanski motivi, kao i svi ostali ne samo muzički činioci prisutni u mojoj muzici, moj su lični izraz. Individualizam je jedna od najbitnijih stvari u stvaralaštvu i taj izraz se traži i gradi vrlo dugo. Klasifikacija muzike je nepotrebna i ničemu ne služi. Svoje kompozicije, i generalno svoju muziku, nazvao bih jednostavno – svojom muzikom”, kaže Vasilić, nekadašnji student Džez akademije u Gracu i jedno od najprofilisanijih imena sa ovih prostora na evropskoj džez sceni u poslednjoj deceniji. Osim rada na autorskoj muzici, Vasilić je kao muzičar sarađivao ne samo sa Amirom Medunjanin, sa kojom je pre dve nedelje nastupao na turneji po Engleskoj, već i sa Markom Marfijem, Šilom Džordan, Stjepkom Gutom, Natašom Mirković De Ro, Lori Antonjoli i Bojanom Zulfikarpašićem.
Ulaznice se mogu kupiti u objektima prodajne mreže Eventim po ceni od 500 dinara za svaki od koncerata.

Podeli s drugima