Kao u sobi sa ogledalima


Knjiga Kao u sobi s ogledalima je pravi mozaik ratnih i poratnih epizoda, dirljivih, tragikomičnih i potresnih situacija koje su se s bosanskog ratišta rasule po ovdašnjim prostorima. U centru svake priče su čovek i njegov odraz u ogledalu sveta


Povodom izlaska nove knjige Vladimir Kecmanović je izjavio: „Verujem da svaki pisac, bio toga svestan ili ne, uvek pokušava da napiše knjigu kakvu bi sam voleo da pročita. Čini mi se da sam u ovoj knjizi u tome uspeo.“

Ispričana prepoznatljivim eliptičnim piščevim stilom i osobenom književnom formom, Kao u sobi s ogledalima je svojevrsni presek pripovedačkog opusa autora jer sadrži sve ono po čemu su poznati njegovi romani.

Na stranicama knjige Kao u sobi s ogledalima prepliću se istina i laž, pripovedanje i zamišljenost, prošlost i sadašnjost. Pisac nas upoznaje s malim velikim ljudima, uglavnom marginalcima, i svedoči o njihovim usponima i padovima, o sudbinama koje su ponekad veće i od života i od literature. U svoju sobu s ogledalima Kecmanović uvodi i svoje likove i svoje čitaoce, odraz čoveka na ovim stranicama odraz je sveta u kome živimo. Nisu svi ti odrazi lepi i ugodni za oko, ali će svaki od njih priuštiti čitaocu izuzetno čitalačko iskustvo.

Vladimir Kecmanović je objavio romane Poslednja šansa, Sadržaj šupljine, Feliks, Top je bio vreo, Sibir, Osama, Kainov ožiljak (s Dejanom Stojiljkovićem) i zbirku pripovedaka Zidovi koji se ruše. Dobitnik je nagrada Ivo Andrić, Branko Ćopić, Meša Selimović, Hit libris, Vitez srpske književnosti, Pečat vremena, Pero Despota Stefana i Velike Andrićeve nagrade instituta u Andrićgradu. Njegova proza doživela je više filmskih, pozorišnih i dramskih adaptacija, i prevedena je na engleski, francuski, nemački, ukrajinski, mađarski i rumunski jezik.

Knjigu Kao u sobi s ogledalima možete kupiti u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.

Podeli s drugima