PromocijaPlakat

U utorak, 8. septembra, u 19 časova, na brodu Compass River City (Bulevar Nikole Tesle bb, u blizini hotela Jugoslavija) – promocija romana Svetlane Meiehofer – Nekoliko metara ljubavi (izdavač: Industrija knjiga)

Glavna junakinja romana Nekoliko metara ljubavi je mlada atletičarka Marija, koja ima samo jedan cilj – da obori rekord trke na osamsto metara. Mladalačka strast i velika želja bivaju uništeni posle saobraćajne nesreće. Želja za osvetom potpuno menja njen život, a i život ljudi oko nje.

Ovo je priča o strasti, ljubavi i osveti. Želja za osvetom potpuno je potisnula sve oko Marije, i osveta koju smišlja nadrasta i nju samu. Osveta zlokobno stoji nad njom i njoj bliskim ljudima. Jednom započeta, više se ne kontroliše, već kao bič šiba sve oko sebe…

Priča je sukob starozavetnog i novozavetnog određivanja prema osveti. Marija se odlučuje za „oko za oko, zub za zub“, ali i osveta neki put može da preobrazi čoveka, pa ona jednog trenutka uviđa svu besmislenost osvete i shvata da je jedini izlaz praštanje…

Autorka Nekoliko metara ljubavi – Svetlana Meiehofer, rođena je kao Svetlana Ašković u Beogradu, a više od dve decenije živi i radi u Londonu. Ovo joj je četvrti roman, dva su već prevedena i na španski jezik.

Podeli s drugima