poster

U pratnji svog devetočlanog benda The Shrines, King Khan, kanadski muzičar stacioniran u Berlinu, prvi put će večeras od 21 sat u KC Grad beogradskoj publici servirati svoj ubitačan koktel soula, rhythm & bluesa, funka i psihodelije

Cena karte, koja se osim na šanku Kulturnog centra sa adresom u Braće Krsmanović 4, može pazariti i u prodavnici ploča Pinball Wizard (TC Eurocentar u Makedonskoj), iznosi dve hiljade dinara. Rođen kao Amiš Ahmad Kan u indo-kanadskoj porodici u Montrealu, King Khan važi za jednog od najluđih frontmena u ovom milenijumu na globalnoj garažnoj sceni na kojoj je aktivan još od kraja prošlog veka. Kao mlađi je imao običaj i da urinira sa scene i pokazuje svoju zadnjicu, ali u poslednje vreme, kao čovek u petoj deceniji života (rođen 1973) i otac dve maloletne kćerke više nije toliko ekstreman u svom scenskom nastupu.

Osim sa The Shrines sa kojima je objavio šest studijskih albuma zaključno sa Idle No More iz 2013, Khan nastupa i u doo-wop punk duetu BBQ Show sa Markom Sultanom koji je ove godine objavio povratnički album Bad News Boys za prestižnu etiketu In The Red. Kako to sve otprilike zvuči čućemo u spotu za pesmu Bite My Tongue:

Podeli s drugima