Tri cifre numerološkog kôda – bioritamski broj + generacijski broj + lični broj


Dragana X Živković

Kôd je prvi stepenik u izradi numerološke analize jedne osobe, sastoji se iz tri broja i otkriva određene potencijale koje osoba poseduje, njeno prihvatanje okolnosti kojima je okružena i kako je okolina vidi i doživljava. U startu se već može sklopiti određeni psihološki profil i davanjem smernica može joj se pomoći da na lakši način savlada prepreke i izazove, ali i da iskoristi talente i povoljnosti. Kako je do sada bilo reči o svakom broju iz kôda ponaosob, vreme je da se pokaže na jednom praktičnom primeru kako to izgleda. Kôd se sastoji od tri broja koja su vrlo važna i izvodi se samo iz datuma rođenja, pa međusobnom kombinacijom i njihovim sabiranjem dobijamo bioritmički, generacijski i lični broj. Ovde će se sada ubaciti i nešto novo o čemu do sada nije bio reči, a to je dan rođenja koji u velikoj meri utiče na formiranje ličnosti.

Evo kako to izgleda na primeru osobe rođene 24. 9. 1957. godine:

dan rođenja je 6 (2+4);

mesec rođenja je 9;

godina rođenja je 4 (1+9+5+7=22=2+2);

bioritamski broj je 6 (dan rođenja + mesec rođenja, odnosno 6+9=15=1+5=6):

generacijski broj je 4 (godina rođenja)

lični broj je 1 (sve cifre iz datuma rođenja: 2+4+9+1+9+5+7=37=3+7=1; ili bioritamski i generacijski broj: 6+4=10=1+0=1).

Grafički, numerološki kôd izgleda ovako:

6
(6) 24. 9. 1957. (1)
6    9    (4)
(6)

Numerološki kôd ove osobe je 6-4-1, odnosno bioritamski broj-generacijski broj-lični broj (zbir bioritamskog i generacijskog broja). Kako da se snađemo u numerološkom kôdu?

1. Krećemo od dana rođenja –  24, koji odmah svodimo na jednu cifru (šestica u zagradi ispred samog dana rođenja). Šestica je pod vladarstvom Venere koja je planeta lepote i ljubavi, i odmah se pretpostavlja da se radi o osobi prijatne spoljašnosti za koju je ljubav veoma bitna. Moguće je i da je osoba talentovana za neku vrstu umetnosti, ali ako je drugi činioci ne podržavaju, onda je samo njen veliki ljubitelj i ima poseban osećaj i smisao za lepo.

2. Šestica iznad dana rođenja nam još više potvrđuje do sada rečeno jer je osoba rođena u znaku Vage i opet je u pitanju vladarstvo Venere. Može se reći da je osoba privlačna za suprotni pol, da su joj vrlo važni porodica, partner, partnerski odnosi, ali i da pokazuje veliko interesovanje za materijalno, od čulnih zadovoljstava do novca.

3. Dalje se radi bioritamski broj koji se dobija sabiranjem dana i meseca rođenja, 6+9=15=1+5=6 (na grafici je to šestica u zagradi u poslednjem redu). Bioritamski broj određuje naše ponašanje i navike, i to je promenljivo jer već je rečeno u ranijim tekstovima da se čovek razvija, stiče iskustvo i uči na svojim i tuđim greškama.  Šestica u bioritmu daje šarmantne ljude koji pomoću njega završavaju sve svoje poslove, oni su puni neke topline, vole život i sva njegova zadovoljstva. Ali svega čega ima puno, to je preterivanje, a ovde ima puno Venere, odnosno šestica, i odmah treba savetovati  osobu da bude umerena u zadovoljstvima, ali i da ne zaboravi na sebe i svoje potrebe kad su u pitanju partner i porodica. U kom smislu ima preterivanja i problema videće se u daljoj analizi, ali nije loše razgovarati i sa samim sobom jer numerologija nije nikakvo proricanje iz kugle nego disciplina koja počiva na realnim brojkama.

4. Sledeći u analizi je generacijski broj koji nosi svoje zahteve i ukoliko nije u skladu s njim, osoba ima problem da se ostvari i dâ svoj maksimum na društvenom planu. Ovde gledamo godinu 1957. (četvorka u zagradi u trećem redu). Četvorka osobi nameće razne prepreke, traži od nje posvećenost i disciplinu, bespogovornu žrtvu i davanje, i to je jedini način koji vodi uspehu. Šestica je pod vladarstvom Venere koja je planeta lepote i ljubavi, i odmah se pretpostavlja da se radi o osobi prijatne spoljašnosti za koju je ljubav veoma bitnaKako se ovde radi analiza, odmah povezujemo bioritamski s generacijskim brojem i imamo odnos između Venere i Saturna – ne baš srećna kombinacija. Dok bi Venera da uživa u ljubavi i porodičnom okruženju, Saturn ne dozvoljava i tera na dugi danonoćni iscrpljujući rad, a u isto vreme i kažnjava svaki propust na najgori mogući način. Ako osoba bude okružena najmilijima, trpeće posao, a ako radi, trpeće porodica, i neminovno je da će u jednom trenutku doći do problema, ne može se na dve strane. Mada će porodično okruženje biti daleko prijatnije, generacijski broj je tu i traži svoje, odnosno osoba će mnogo više raditi i davati nego primati i uživati. Najjednostavnije rečeno, osoba je žrtva u okviru svoje porodice, a može se čak desiti da je porodica i odbaci ukoliko ne zadovolji njihove prohteve. Generacijski broj govori i o bolestima – konkretno ova osoba može imati problema s kožom i kostima. Još nešto, za četvorku se kaže da nosi porodično prokletstvo. Možda je to prejaka reč i već izvikana, ali ono što se u praksi pokazalo pomalo to i opravdava s teškoćama koje četvorka nosi, pa se osobama koje je imaju bilo gde u svom kôdu savetuje preseljenje, bar sto kilometara od mesta rođenja jer jedino tako uticaj četvorke slabi.

5. U dosadašnjoj analizi se vidi da se osoba cepa na dva dela, a šta će biti na kraju i šta će joj se savetovati, pokazaće lični broj koji je najvažniji jer predstavlja našu suštinu, i kad je čovek ne ispuni, to je uzrok brojnih unutrašnjih nemira. Da bismo dobili lični broj, sabiramo bioritamski i generacijski broj, odnosno 6+4=10=1+0=1 (jedinica u zagradi posle godine rođenja, u drugom redu). Lični broj ove osobe je jedinica. To su vođe, energične osobe koje se uvek trude da isteraju svoje. Pomalo egoistične, ne dozvoljavaju nikome kraj sebe vodeću ulogu. Što su moćnije, sve više dobijaju na samopouzdanju jer je u njihovoj prirodi da budu vođe.

6. Došli smo do kraja – numerološki kod ove osobe je 641, pa brojevi tek sada počinju da pričaju svoju priču. To može značiti da, na primer: potčinjenost porodici (6) stvara prepreke (4) i osoba ne može imati vodeću ulogu (1), ili: talenat (6) koji uz veliki rad kroz vreme (4) može doneti priznanje (1), ili: rad i disciplina, ozbiljan pristup poslu (4) i zadovoljstvo koje osoba pronalazi u tome (6) daje moć i lidersko mesto u firmi (1), porodici i tako dalje… Ima još dosta kombinacija i mnogo se može reći, a šta od svega toga najviše odgovara osobi pokazaće dalja analiza datuma i samog imena i prezimena. To su neke druge oblasti numerologije o kojima će kasnije biti reči u našem serijalu.

Ovo je bio samo deo numerološke analize, ali ni ona nije u celosti prikazana radi jasnoće jer se ulazi još dublje, a da bi se razumelo, potrebno je malo bolje poznavanje same numerologije.

Podeli s drugima