KRISTINA KOSTIĆ

Izložba radova studenata odseka Kostim, traje do 22. novembra 2013. u Uzun Mirkovoj 12

Nakit – pod kojim se podrazumevaju svi dodaci koji se stavljaju na telo ili odeću, na istaknuta i lako uočljiva mesta, deo je svih kultura i civilizacija na svetu, bez obzira na stepen razvijenosti.
Svaka epoha i oblast oblikovali su nakit prema svom shvatanju, s određenim načinom obrade i određenim stilskim elementima. Na nakitu se više nego na ostalim predmetima materijalne kulture mogu sagledati promene i preplitanja stilova kroz vekove, osetiti stepen društvenog, ekonomskog i kulturnog razvoja društva.
Nakit – na prvi pogled lep ili ružan, in ili out, suptilan ili nametljiv, privlači pažnju, odgovara na pitanja, štiti. Pitate se kome pripada? ON vam kaže – vladaru, građaninu, seljaku, junaku, devojci, nevesti, udatoj ženi, bogatašu, siromahu.

Ima li nečeg rečitijeg?
(iz prikaza docenta Svetlane Cvijanović)

Kristina Kostić (rad na slici), Irina Somborac, Milica Pozar, Drina Krlić, Milica Radovanovič, Lara Popović, Katarina Despotović, Katarina Radović, Ružica Bukvić, Sofija Jovandić, Vanja Đurović i Tijana Sićević imena su studenata čiji su radovi izloženi.

Podeli s drugima