Jedan život kasnije – Milanka Mima Simić (SlovoPres)


O knjizi Jedan život kasnije pišu: Gordana Urošević, Anita Raić, Gordana Marković, Branko Nikić, Ljiljana Tolimir, Slava Božićević, Brana Vukadin, Dušanka Trbojević i Željka Šećerov


Knjigu moje drage virtuelne prijateljice Milanke Mime Simić Jedan život kasnije pročitala sam u jednom dahu.

Dirljivu istinitu priču o ženi koja se hrabro suočila sa svojom opakom bolešću i uspela da je pobedi,srdačno preporučujem prijateljima.

Gordana Urošević

 

Dobra večer, poštovana gospođo Mima!!!

Veliko hvala za vaš roman.

Hvala i našem dragom prijatelju što mi ga je preporučio, a vi ga velikodušno poslali.

Samo sam jedna u nizu, slobodno mogu reći sretnica, da sam uživala čitajući. Verujte mi, i sama prolazeži kroz životne oluje, pronađoh se u mnogo čemu. Vaša Marina je za mene heroina.

Pametan čovjek sakrije svoje slabosti, hrabar se suoči s njima, a mudar ih pretvori u snagu.

Voleti je ljudski, osjećati bol je ljudski, ali voljeti usprkos bolu je anđeoski… Ovakav ste utisak ostavili na mene kao pisac.

Zaista, život je putovanje, a stanice su posebni ljudi. Roman toplo preporučam dragim prijateljima da ga pročitaju.

Hvalaaaaa vam od srca.

Pozdrav iz Mostara!

Anita Raić

 

Znala sam da neće biti lako štivo. Zato sam je čitala lagano, davala sebi vreme. Tema je teška, ali je stil pitak, suptilno začinjen i protkan erotikom i lepotom ljubavi. Kad sam sklopila korice, bilo mi je potrebno vreme da porazmislim i da se sve slegne, da sredim utiske. Pronašla se poprilično u liku Marine. Stil života , razmišljanje, emotivno davanje… sve mi je nekako blisko. Ana me je žešće uzdrmala . Znam već dugo da je život preskakanje prepona, do kraja. Odajem joj poštovanje u bespoštednoj borbi, uz neverovatnu količinu bola ali i upornosti i hrabrosti, izdržlivosti, nadanja i ljubavi, sve do kraja. Ali zato mi je pomogla da shvatim da je želja za životom vredna borbe, nadanja u bolje sutra, i pomerila moje granice u istrajnosti veri, Mima, za svu tvoju hrabrost ipožrtvovanost majke, žene i čoveka široke duše i velikog srca…. MOJ NAKLON I BESKRAJNO TI HVALA NA ISKRENOSTI! BORILA SE, ISTRAJALA I POBEDILA. I sad smo u jednom paklu… Proći će. JOŠ MNOGO ROMANA TI ŽELIM I NADAM IM SE.

Gordana Marković

 

Au, kakva priča! Nisam od onih što se baš razumeju u književnost, ali mi je i te kako prijalo dok sam čitao. Razvod, otkaz na poslu, teška bolest, razapeta između dece i nove ljubavi koja se baš dešava u to vreme… Očekivao sam još neko hapšenje pred operaciju, možda će biti u nekoj drogoj knjizi. Ali pobedila je ljubav, ljubav prema svemu i za svakog… A verujte mi, svakog od nas ima pomalo u ovom romanu i vredi se pronaći. Pomaže. Uputstvo kako se živi i kako dalje. Probudila je svakog ko je pročitao. Kod nje ne postoji kraj, mislim da je poruka ovog romana IDEMO DALJE

Branko Nikić

 

Moram reći – kapa dole!!!

Dozirano prisjećanje na pročtano.

Divan roman divnog autora.

Ljiljana Tolimir

 

Emocije su jezik duše. Razumijete taj jezik bez znakova.

Dojmljivo napisan.

Nisam kritičar da vam napišem „bravo” i tome slično.

Slava Božićević

 

Odlična knjiga. Mislim da ću je ponovo pročitati.

Branka Vukadin

 

Bravo, Mima, prvi put sam pročitala brzo, u jednom dahu, a sada je čitam ponovo polako, rečenicu po rečenicu, i tako dodirujem dubinu.

Dušanka Trbojević

 

Dobro jutro, draga Mima! Pročitala sam Vašu knjigu… i već nekoliko dana razmišljam i o njoj i o tome šta da Vam napišem. Prosto mi nedostaju reči kojima bih izrazila ono što osećam i mislim posle čitanja. Htela bih da to bude nešto posebno, i onda sam shvatila da što jednostavnije napišem, da će to biti najlepše i najbolje. Malo je reći da mi svidela, sve u Vašem romanu Jedan život kasnije mnogo mi se svidelo. Priča o dve žene, koje na kraju spaja, nažalost, ista sudbina, likovi, a posebno rečenice i opisi ljubavi, tuge, samosažaljenja, boli i svih mogućih osećanja kojima je knjiga nabijena. Opisi ljubavi,strasti, erotika, sve je opisano rečima za koje ne znam gde ste ih našli. Bez imalo vulgarnosti, prostih reči. Prelepo. Knjiga jeste o jednom životu kasnije, ali i o ŽENI koja je hrabra, lepa, majka, borac, ljubavnica, prijateljica, lepa, majka, borac, ljubavnica, prijateljica. Žena koja izdrži sve, a da pritom poštedi svoju decu, oca, prijatelje! I vaše divne pesme, u njima s tako malo reči pišete o ogromnoj količini osećanja, ljubavi, zagrljaja na divan način. Hvala Vam što ste mi poslali knjige, velika mi je čast što sam imala priliku da ih pročitam, a i da Vas upoznam lično. Retko se u ovim ružnim i tužnim vremenima mogu sresti osobe kao što ste Vi. Želim Vam svako dobro, i još neke knjige i pesme koje čekamo. Puno pozdrava.

Željka Šećerov

Podeli s drugima