grčko-srpski surf spektakl


U petak, 24. juna, u klubu Elektropionir (Cetinjska 15) veliki grčko-srpski surf spektakl: Threesome, The Cyclist Conspiracy i prvi put u Beogradu mangaska braća Dirty Fuse!


Očekujte celovečernju terevenku, miris nargila, raskalašne žene, žustre mangase i komplet kafansko surfovanje uz zvuke električnih gitara i buzukija! Početak u 21:00, ulaz 300 dinara.

DIRTY FUSE

Dirty Fuse su 2008. osnovali Duda Viktor i Kris Kogijos sa namerom da istražuju mahniti svet surf roka. Uglavnom pod uticajem Dika Dejla i bendova poput Ventures, Atlantics, Ramones i Television, svoju muziku su zasnovali na old school surfu šezdesetih i kanalisali je kroz energiju garažnog i pank roka. Počinju da lutaju barovima i klubovima Atine kao trio (gitara-bas-bubnjevi) i sviraju uglavnom svoju, autorsku muziku. Posle nekoliko promena u postavi, sredinom 2009. snimaju svoje prve pesme koje će kasnije, iste godine, doživeti izdanje u vidu sedmoinčera Lost Riders. Tokom 2010. bendu se priključuju Manos Kisamitakis (saksofon), Džon Drejk (bas) i Kostas Bakulas (gitara). Godine 2012. Dirty Fuse izdaje istoimeni, dugosvirajući CD, na kome se našla i Sunset Beach (surf obrada Akroyalies Dilina Vasilisa Cicanisa), koja nailazi na veliko oduševljenje di-džejeva i radijskih producenata (i koju su slušaoci North Sea Surf radija i članovi foruma SurfGuitar101.com proglasaili za 47. po redu na listi 101 najboljih surf rok pesama). Sledeće godine bend izdaje desetoinčer pod nazivom Surfbetika! sa 7 „surfovanih” rebetiko pesama (ovog puta na 60. mestu na listi 101 najboljih surf rok albuma po glasovima slušaoca North Sea Surf radija i članova foruma SurfGuitar101.com). Oktobra 2014. Deep Eddy Records (SAD) izdaje drugi album Dirty Fuse-a, The Last Wave. Na novom albumu benda su se našle i dve neobjavljene pesme Džima Skijatisa (The Atlantics). Marta 2015. Duda Viktor se vraća u Brazil i gitaristkinja Eri Kapetanaki se priključuje bendu. Avgusta 2015, posle uspešne turneje po Kritu, gitarista Kostas Bakulas odlazi, a bend nastavlja u sastavu Kris Kogijos (bubnjevi), Manos Kisamitakis (saksofon), Džon Drejk (bas) i Eri Kapetanaki (gitara). Tokom godina, konstantna koncertna aktivnost i dinamični uživo nastupi postali su zaštitni znak benda.


THREESOME

Threesome su eksplozivni power surf trio iz Beograda. Primarno instrumentalan, ovaj bend predstavlja mešavinu surf rock stila iz ranih šezdesetih i new wave-a, punka i math rocka. Threesome je već neko vreme izuzetno uspešan surf rock sastav, sve uspešniji u inostranstvu, sa članovima koji su već neko vreme prisutni na našoj alternativnoj sceni. Njihova vizija surferskog zvuka ima punk oštrice i dinamiku na kojoj bi joj pozavideli i klasici ovog žanra, njihovi veliki uzori kao što su Ventures, Dick Dale & The Del-Tones, Slacktone, Man or Astroman?, pa i hrvatski Bambi Molesters. Njihov debi album Adriatica pun je originalnih kompozicija kojima su osvojili publiku, za kratko vreme postavši jedna od najtraženijih lokalnih klupskih atrakcija.


THE CYCLIST CONSPIRACY

„U mračnom dobu, Kali Yuga, na put spasenja – smatra pisac (ili pisci) Teologije i biciklizma – treba krenuti biciklom. To je apsurdno, ali baš zato spasonosno. Jer, apsurdno ne znači nemoguće. Teologija donosi hrpu nekorisnog znanja; to znanje može biti i istinito, ali je neupotrebljivo. I zato treba spojiti bogoslovlje i biciklizam. Prednosti su očigledne. Pre svega, klasični modeli spasenja više nisu primereni vremenu koje je toliko poodmaklo u pokvarenosti da postoje specijalne institucije i službe za sprečavanje spasenja.”
(Svetislav Basara, Fama o biciklistima)

Bicikl – idealno prevozno sredstvo za putovanje kroz Kali Yugu!

(Anti) world orkestar The Cyclist Conspiracy je muzička ispostava Male braće za Misterije poslednjeg doba. Svojevremeno začet kao neformalni projekat u okviru, sada već nepostojećeg Društva za razvoj alhemijskih studija „Vasko Popa“, danas je dugosvirajuća trupa sastavljena od desetak muških i ženskih duša. Iako u sebi spaja muzičke uticaje iz najrazličitijih delova sveta, orkestar se trudi da izbegne površni, novodobni eklekticizam i da svu svoju kreativnu energiju usmerava ka sintezi pretpostavljenih elemenata. Bilo da su u pitanju Vizantijsko carstvo ili tajni nomadski putevi pustinje, čađava krčma prepuna mangasa i raskalašnih žena ili stepa s nebom samo za šamana, psihodelični ili turcke rock, Bliski ili Daleki istok, putovanja na koja biciklisti odlaze nikako ne predstavljaju potragu za svetlošću ovog sveta. Ponekad, ona se ukazuju kao simbolična potraga za Konstantinopoljem, srcem cikličnog carstva Vizantije, ali ona su uvek potraga za srcem jedine prave svetlosti – Agape.

Podeli s drugima