Filmovi u novembru


Premijere bioskopskog repertoara za novembar


POLICAJAC IZ BELVILA (BELLEVILLE COP)

U bioskopima od 1. novembra 2018.

Režija: Rachid Bouchareb

Uloge: Omar Sy, Luis Guzmán, Biyouna

Zvezda filma Nedodirljivi Omar Sy udružuje se s Luisom Guzmanom u akcionoj komediji Belleville Cop. Sy glumi Baaba Keita, koji je celi svoj život proveo u pariskoj četvrti Belleville, u kojoj njegova majka vlada poput kraljice. Kao policajac, odbio je sve pogodnosti kako bi ostao tamo. Čak i njegovoj devojci smeta što se ne pomera odande. Međutim, jednog dana iz Majamija dolazi prijatelj iz detinjstva Roland, kako bi ga upozorio na trgovinu drogom koja se odvija u njegovom susedstvu. Roland ubrzo biva ubijen. Kako bi osvetio prijatelja, Baaba odlazi u Majami i tamo se udružuje s američkim policajcem Rikardom (Luis Guzman), kojem se nikako ne sviđa način na koji Baaba radi.

 

OVERLORD (OVERLORD)

U bioskopima od 1. novembra 2018.

Režija: Julius Avery

Uloge: Wyatt Russell, Bokeem Woodbine, Pilou Asbæk

Veče uoči Dana D, američki padobranci iskrcavaju se iza neprijateljskih linija, kako bi odradili zadatak od suštinske važnosti za uspeh invazije. Ali, kako se približavaju svojoj meti, shvataju da se tu dešava nešto mnogo više od nacističke okupacije sela i obične vojne akcije. Tako će se naći u borbi s natprirodnom silom, koja je deo nacističkog eksperimenta.

 

BOEMSKA RAPSODIJA (BOHEMIAN RHAPSODY)

U bioskopima od 1. novembra 2018.

Režija: Bryan Singer

Uloge: Rami Malek, Ben Hardy, Gwilym Lee, Joe Mazzello, Lucy Boynton

Boemska rapsodija je biografski film koji slavi grupu Queen, njihovu muziku i izvanrednog frontmena Fredija Merkjurija, koji je prkošenjem i razbijanjem stereotipa postao jedan od najobožavanijih zabavljača na planeti. Kroz presek kultnih pesama i revolucionarnog zvuka, film takođe prati i meteorski brz razvoj i uspon benda, uključujući i eksploziju tog istog meteora u vreme kad se Fredijev životni stil oteo kontroli, ali i trijumfalni povratak koncertom na Live Aid-u, kad je Merkjuri, gledajući u oči svoju smrtnu bolest, poveo bend u jedan od najznačajnijih i najfascinantnijih nastupa u istoriji rok muzike. Uz stalno jačanje nasleđa benda, koji je uvek bio više kao porodica, grupa Queen u svakom trenutku, pa i danas, neiscrpno nadahnjuje brojne sanjare, autsajdere i ljubitelje muzike. U ulozi Fredija Merkjurija našao se Rami Malek, zvezda serije Mr. Robot, koji neverovatno podseća na energičnog frontmena grupe Queen. Malek će zapravo pevati u filmu, ali će njegov glas biti dopunjen Fredijevim.

 

SPOKOJ (SERENITY)

U bioskopima od 8. novembra 2018.

Režija: Steven Knight

Uloge: Anne Hathaway, Matthew McConaughey, Diane Lane, Jason Clarke

Misteriozna prošlost kapetana jednog ribarskog broda neočekivano se vraća i progoni ga. U isto vreme prati ga i bivša supruga, očajnički moleći za pomoć, zaljubljujući se u novu stvarnost, koja možda i nije onakva kako je ona vidi.

 

GRINČ (THE GRINCH)

U bioskopima od 22. novembra 2018.

2D i 3D – sinhronizovano i titlovano

Režija: Scott Mosier, Yarrow Cheney / Nikola Bulatović

Glasovi: Benedict Cumberbatch / Milan Tubić, Nebojša Ilić, Mina Lazarević, Zoran Kesić

Universal Pictures i Ilumination predstavljaju nam fenomenalnu animiranu avanturu, baziranu na književnim, prazničnim klasicima doktora Susa. Grinč je priča o neobičnom mrzovoljnom ciniku koji kreće u misiju da ukrade Božić, a čije se srce do kraja te avanture menja zahvaljujući neobuzdanom duhu devojčice koja veruje u Božić i čaroliju praznika. Duhovit, toplo i vizuelno očaravajući film pričaće nam univerzalnu priču o prazničnom duhu i nesavladivoj snazi optimizma.

Grinč živi usamljeničkim životom u svojoj pećini, a jedini ko mu pravi društvo jeste njegov verni pas Maks. Pećina je prepuna izuma i inovativnih sprava koje zadovoljavaju njegove svakodnevne potrebe, a jedino kad sreće svoje susede jeste kad ostane bez hrane i mora da ide do grada u nabavku. I svake godine, pred Božić, Grinča sve više i više nervira sve veća i svetlija i glasnija praznična atmosfera. Kad grad objavi da je u planu ukrašavanje tri puta veće jelke nego do tada, Grinč shvata da je jedino šta mu preostaje kako bi sebi obezbedio malo mira i tišine, da ukrade Božić. Da bi to izveo, rešio je da se maskira u Deda Mraza.

 

HUNTER KILLER – LOVAC UBICA (HUNTER KILLER)
U bioskopima od 29. novembra 2018.

Režija: Donovan Marsh

Uloge: Gary Oldman, Gerard Butler, Linda Cardellini

Kapetan američke podmornice udružuje se s elitnim timom američkih foka kako bi spasili ruskog predsednika kojeg je kidnapovao pobunjeni general.

 

 

Podeli s drugima