Filmovi u julu


Premijere bioskopskog repertoara za jul


ANTMEN I OSA (ANT-MAN AND THE WASP)

U bioskopima od 5. jula 2018.

Režija: Pejton Rid

Uloge: Raul Rad, Hana Džon – Kamen, Evanđelin Lili, Mišel Fajfer, Majkl Daglas, Mišel Pena, Lorens Fišbrn

Skot Lang našao se pred još jednim izazovom, da balansira svoj život kao superheroj i kao otac. Ali na pomolu je nova misija u kojoj će se boriti rame uz rame s Osom i gde će otkriti tajne iz svoje prošlosti. Antmen i Osa su u stvari Antmen i Houp Pjum, ćerka Henka Pjuma koja uzima identitet svoje izgubljene majke da bi se suočila s negativcima.

 

LUIS AND HIS FRIENDS FROM OUTER SPACE

U bioskopima od 12. jula 2018.

Režija: Christoph Lauenstein, Wolfgang Lauenstein

Uloge: Franciska Friede

Ovo je nežna i simpatična filmska priča o jedanaestogodišnjem dečaku koji postaje prijatelj sa tri preslatka mala vanzemaljca, čiji je leteći tanjir pao u njegovu kuću. Dečak će njima pomoći da nađu ono zbog čega su došli, a oni će njemu pomoći da izbegne odlazak u internat i tu avantura počinje.

 

NEBODER (SKYSCRAPER)

U bioskopima od 12. jula 2018.

Režija: Rawson Marshall Thurber

Uloge: Dwayne Johnson, Neve Campbell, Chin Han, Noah Taylor, Roland Møller, Byron Mann, Pablo Schreiber, Hannah Quinlivan

Planetarna zvezda Dvejn Džonson glavni je glumac u uzbudljivom i napetom akcionom trileru Neboder. Bivši FBI agent zadužen za talačke krize i ratni veteran Sojer sada radi kao obezbeđenje visokih zgrada. Na svom zadatku u Kini otkriće da najviša i najbezbednija zgrada na svetu završava u plamenu. Dok čovek za kojim se traga beži, Sojer će morati da pronađe odgovorne za požar i spase svoju porodicu, zarobljenu u neboderu.

 

PLAN BEKSTVA 2 (Escape Plan 2: Hades)

Režija: Steven C. Miller

Uloge: Dave Bautista, Sylvester Stallone, Jaime King

Nastavak akcionog spektakla iz 2013. godine, Plan bekstva 2 prati Stalonea u novoj adrenalinskoj akciji. Glavni zaplet je povratak u Had. Natprosečni duo je pobegao iz najnaprednijeg, futurističkog i visokotehnološkog zatvora nakon što su neopravdano optuženi i zatvoreni. Godinama nakon što je pobegao iz ultramodernog zatvora iz kojeg je nemoguće pobeći, Rej je okupio novu vrhunsku ekipu. Međutim, kad jedan od članova njegovog tima nestane, Breslin je prisiljen da se vrati u pakao na zemlji i ponovo pobegne iz njega, kako bi spasio svog prijatelja osuđenog na brutalnu borbu poznatiju kao Had.

 

 

MAMA MIA! IDEMO PONOVO (MAMMA MIA! HERE WE GO AGAIN)

U bioskopima od 19. jula 2018. godine

Režija i scenario: Ol Parker

Uloge: Meryl Streep, Lily James, Amanda Seyfried, Pierce Brosnan, Colin Firth, Stallen Skarsgard, Dominic Cooper, Cher

Deset godina posle filma Mama Mia! koji je zaradio više od 600 miliona dolara širom sveta, vraćamo se na čarobno grčko ostrvo Kalokeri i uz potpuno novu i originalnu muziku zasnovanu na pesmama popularne grupe ABBA. Uz glumačku ekipu iz prvog dela, koju je obogatila Lili Džejms (Pepeljuga, Vozač) u ulozi mlade Done, ova muzička komedija u naše bioskope stiže 19. jula 2018. godine.

Ulogu Done i ovoga puta tumačiće jedna od najboljih glumica ikada, dobitnica Oskara, Meril Strip, zajedno sa Džuli Valters kao Rozi i Kristin Baranski u ulozi Tanje. Amanda Sejfrid i Dominik Kuper i u nastavku su Sofi i Skaj, dok se Pirs Brosnan, Stelan Skarsgard i oskarovac Kolin Firt vraćaju ulogama potencijalnih Sofinih očeva, Sema, Bila i Herija. Radnja filma nas vraća napred-nazad kroz vreme kako bismo videli na koji način su se gradili odnosi među likovima kakvi su danas. Pojavljuje se i Šer u ulozi majke Meril Strip.

Producenti su ostali isti, Džudi Krajmer i Geri Gocman, dok je Krajmer takođe i jedan od tvoraca i producent svetski poznatog i uspešnog pozorišnog mjuzikla. Beni Anderson i Bjorn Ulvaes (ABBA) radili su muziku i tekst za ovaj film.

Ovo je godine kad je i originalna ABBA rekla DA.

 

SIKARIO 2: RATNIK (Sicario: Day of the Soldado)

U bioskopima od 19. jula 2018. godine

Režija: Stefano Sollima

Uloge: Benicio Del Toro, Josh Brolin, Isabela Moner, Catherine Keener

Nastavak akcionog hita Sicario iz 2015. godine. Nominovan za nagradu Oscar, Josh Brolin i dobitnik nagrade Oscar Benicio Del Toro ponoviće svoje uloge, a pridružiće im se Catherine Keener. Možda izvornik nije imao velike ambicije, pored nesumnjivog kvaliteta, ali u pitanju je jedan od najboljih i najmračnijih predstavnika žanra koji u fokusu ima trgovinu drogom na američko-meksičkoj granici. Džoš Brolin se vraća kao ekscentrični američki policajac, međutim, ovog puta je fokus na Benisiju del Toru čija poslovična ali i brutalna ambivalentnost mora da postavi jasan identitet..

 

NEMOGUĆA MISIJA – RAZILAŽENJE (MISSION: IMPOSSIBLE – FALLOUT)

U bioskopima od 26. jula 2018.

Režija: Christopher McQuarrie

Uloge: Tom Cruise, Henry Cavill, Simon Pegg, Rebecca Ferguson, Ving Rhames, Sean Harris, Angela Bassett, Vanessa Kirby, Michelle Monaghan, Alec Baldwin, Wes Bentley, Frederick Schmidt

Najbolje namere često se obiju o glavu. U filmu Nemoguća misija – Razilaženje zatičemo Itana Hanta (Tom Kruz) i njegov tim (Alek Boldvin, Simon Peg, Ving Rejms), zajedno s nekim već poznatim saveznicima (Rebeka Ferguson, Mišel Monagan) u trci s vremenom, nakon što misija pođe po zlu. Vremešni Tom Kruz i dalje je apsolutni i neprikosnoveni razlog zbog čega ova franšiza još uvek traje.

 

Podeli s drugima