Filmovi u aprilu – bioskopski repertoar


Filmovi u aprilu – 15 premijera bioskopskog repertoara


Dambo (Dumbo)

U bioskopima od 4. aprila (2D i 3D, sinhronizovano i titlovano)

Režija: Tim Barton / Rediteljka sinhronizacije: Jana Maričić

Uloge: Colin Farrell, Michael Keaton, Danny DeVito, Eva Green, Alan Arkin, Finley Hobbins, Nico Parker/ Nebojša Milovanović, Dragan Mićanović, Milenko Pavlov, Nina Janković, Marko Baćović, Andrea Josić, Danilo Arnautović, Bojan Krivokapić, Nebojša Kundačina, Miloš Vlalukin, Đorđe David

Iz studija Dizni i od vizionara, čuvenog reditelja Tima Bartona, stiže nam potpuno nova, igrana avantura Dambo, inspirisana voljenim klasikom koji slavi različitost, u kome se neguje porodica i u kome snovi lete. Vlasnik cirkusa (Deni de Vito / Milenko Pavlov) angažuje bivšu zvezdu Holta Fariera (Kolin Farel / Nebojša Milovanović) i njegovu decu da se staraju o novorođenom slončetu, čije ga ogromne uši čine predmetom ismevanja u cirkusu koji se već bori za opstanak.

Sinhronizovo:

Titlovano:

Koja je ovo država

U bioskopima od 4. aprila

Režija: Vinko Brešan

Uloge: Krešimir Mikić, Nikša Butijer, Lazar Ristovski, Daniel Olbrychski, Iva Mihalić, Dražen Kühn

Ova crna komedija prati nekoliko glavnih likova – suicidnog generala, ministra policije i grupicu penzionera – ljubitelja hrvatske fudbalske reprezentacije. U fokusu su ogorčeni pripadnici starije generacije koji se iz revolta prema vlasti odlučuju na opasan i nesvakidašnji korak – iskopavaju bivšeg predsednika Hrvatske, Tuđmana! Kroz film im postaje jasno da svaka odluka koju žele da sprovedu zavisi od političara kojima je važno samo jedno – da ostanu na vlasti bez obzira na cenu koju treba platiti!

Šazam! (Shazam!)

U bioskopima od 4. aprila

Režija: David F. Sandberg

Uloge: Zachary Levi, Lovina Yavari, Mark Strong

Svi imamo superjunake u sebi, potrebno je samo malo magije da oni izađu. U slučaju 14-godišnjeg dečaka Billyja Batsona potrebno je reći ŠAZAM! Njemu je drevni čarobnjak dao moć da se po potrebi transformiše u odraslog muškarca s nadljudskim moćima. Još uvek dečak u duši, Šazam otkriva svoju odraslu verziju čineći ono što bi svaki tinejdžer učinio sa supermoćima – zabavlja se njima! Može li leteti? Ima li rendgenski vid? Može li izbaciti munje iz svojih ruku? Šazam isprobava granice svojih moći, ali moraće brzo da ovlada njima kako bi se borio protiv smrtonosnih sila zla koje kontroliše dr Tadeus Sivana.

100 dana 100 stvari (100 things)

U bioskopima od 11. aprila

Režija: Florian David Fitz

Uloge: Florian David Fitz, Matthias Schweighöfer, Miriam Stein, Hannelore Elsner

Dvojica najboljih prijatelja imaju svoj startap i razvijaju novu aplikaciju. Toni voli svoj aparat za kafu. Pol obožava svoj pametni telefon. Toni ne može ništa bez svojih tableta za rast kose. Pol ne može da funkcioniše bez Amazona, Siri i svih svojih svetih patika. Jedan ne može preživeti dan bez drugoga, ali se isto tako svaki dan takmiče ko je veći frajer. Sve se menja kad se nađu u svojim stanovima bez ijedne stvari, goli do kože. Tada počinje prvi od 100 dana opklade koju su doneli – odriču se svih stvari koje poseduju i svaki dan dobijaju samo jednu nazad. Koliko su nam zaista neophodne sve te stvari koje posedujemo i ko i šta smo bez njih? Odjednom, svakodnevni život postaje neverovatno komplikovan, a bio bi vrlo jednostavan za obojicu da nemaju goruću želju za pobedom.

Gospodin Link: U potrazi za skrivenim gradom (Missing Link)

U bioskopima od 11. aprila (sinhronizovano)

Režija: Chris Butler

Uloge: Dubravko Jovanović, Jelena Jovičić, Stefan Bundalo

Umoran od usamljeničkog života na pacifičkom severozapadu, Gospodin Link angažuje neustrašivog istraživača Sir Lionela Frosta da ga odvede na putovanje kako bi pronašao svoje davno izgubljene rođake u bajkovitoj dolini Shangri-La. Zajedno s avanturistkinjom Adelinom Fortnight, ovaj neustrašivi trojac istraživača naići će na mnogobrojne opasnosti i prepreke tokom putovanja na drugi kraj sveta. Kroz sve, ovaj će trojac shvatiti da ponekad možeš pronaći porodicu na mestima na kojima bi se najmanje nadao.

Groblje kućnih ljubimaca (Pet Sematary)

U bioskopima od 11. aprila

Režija: Kevin Kölsch i Dennis Widmyer

Uloge: Jason Clarke, Amy Seimetz i John Lithgow

Zasnovan na originalnom horor romanu Stivena Kinga, film Groblje kućnih ljubimaca prati Dr Luisa Krida (Džejson Klark) koji, nakon što se preseli sa svojom ženom Rejčel (Ejmi Sajmic) i njihovo dvoje male dece iz Bostona u ruralni Mejn, otkriva misteriozno groblje sakriveno duboko u šumi nedaleko od nove porodične kuće. Kad se desi tragedija, Luis će se obratiti za pomoć svom neobičnom komšiji Džudu Krendelu (Džon Litgou) i tada počinje lančana reakcija opasnih događaja koji će osloboditi neshvatljivo zlo koje donosi zastrašujuće posledice.

Helboj (Hellboy)

U bioskopima od 11. aprila

Režija: Neil Marshall

Uloge: David Harbour, Ian McShane, Milla Jovovich, Sasha Lane

Helboj je ultimativni antiheroj, plod nacističkog mističnog eksperimenta iz 1944. godine koji su američki agenti preoteli i odgajili, i da bude na strani Dobra, temeljen na kultnom stripu Mikea Mignole. Glavna uloga Helboja pripala je Davidu Harbouru, poznatom po seriji Stranger Things. Ultimativni antiheroj Helboj se vraća u osvetničkoj misiji u Londonu, gde se drevni duh zle veštice (Nimue the Blood Queen) vratio iz mrtvih. Zarobljena i odbačena pre više vekova, kraljica veštica vraća se u naš svet kako bi ponovo donela smrt i uništenje. Samo heroj s paklenim korenima kao Helboj, u stanju je da se suoči s pretnjom i bori se s vešticom i njenom vojskom. Njegove će se šanse još više povećati kad se ispostavi da je naslednik moći samog kralja Artura. Međutim, čak ni on ne može da pobedi sam u ratu sa silama zla. Pre nego što se odigra odlučujuća bitka, Helboj mora da vrati svoje stare saveznike. Glavna uloga Helboja pripala je Davidu Harbouru, a odličnu glumačku postavu čine još i Ian McShane u ulozi profesora Trevora Bruttenholma i Milla Jovovich kao Blood Queen, te Sasha Lane kao Alice Monaghan

Hotel Mumbaj (Hotel Mumbai)

U bioskopima od 11. aprila

Režija: Anthony Maras

Uloge: Dev Patel, Armie Hammer, Jason Isaacs

Triler Hotel Mumbaj zasnovan je na istinitoj priči o terorističkom napadu na Taj Mahal Palace Hotel u Mumbaju 2008, sastavljen iz nekoliko priča gostiju i radnika koji su se zatekli u hotelu, kao i četvorice terorista koji su izvršili napad. Dev Patel (Slumdog Milionaire) igra jednog od zaposlenih koji iznenada mora da postane spasilac svojih gostiju. U ostalim pričama vidimo druge goste, radnike koji su odlučili da pobegnu s lica mesta, kao i one koji su odlučili da ostanu, policiju, napadače, i porodice zatočenih koje sa strepnjom prate vesti o napadu. Debitant Entoni Maras zasnovao je priču na intervjuima sa žrtvama ovog događaja, i trudio se da na autentičan način prenese napetu atmosferu iznenadnog napada. Film je prikazan na festivalima u Torontu i Kanu, gde je doživeo ovacije čak 10 minuta.

After (After)

U bioskopima od 18. aprila

Režija: Jenny Gage

Uloge: Josephine Langford, Hero Fiennes Tiffin, Selma Blair

Vredna studentkinja i predana kći Tesa Jang započinje prvu godinu fakulteta s velikim ambicijama. Ona tačno zna šta želi da postigne i koji put treba da sledi. Takav sređen život raspašće se kao kuća od karata kad Tesa upozna tajanstvenog Hardina Skota. On nosi tamu u očima, telo mu je pokriveno tetovažama i živi po sopstvenim pravilima. Hardin je sve što Tesa želi da izbegne, ali nakon jednog druženja na jezeru, on će postati jedino što će od tada želeti. Njihova veza neće biti ni jednostavna ni u ružičastim tonovima, ali svaki izazov s kojim će se suočiti, učiniće njihovu strast još snažnijom.

Bitanga s plaže (The Beach Bum)

U bioskopima od 18. aprila

Režija: Harmony Korine

Uloge: Matthew McConaughey, Snoop Dogg, Isla Fisher , Zac Efron

Priča prati neprekidne nevolje Mundoga (Matthew McConaughey), buntovne skitnice koja živi po sopstvenim pravilima. Od reditelja filma Buntovnica stiže nam The Beach Bum, osvežavajuća, originalna i kontrasistemska komedija u kojoj igraju i Snoop Dogg, Isla Fisher, Zac Efron.

Park čudesa (Wonder Park)

U bioskopima od 18. aprila (2D i 3D, sinhronizovano)

Režija sinhronizacije: Dušica Novaković

Glasovi: Darija Vračević, Stefan Bundalo, Anja Mit, Pavle Jerinić, Srđan Timarov, Marko Živić, Đorđe Stojković, Paulina Manov, Slobodan Stanković, Dimitrije Nikolić, Dragan Vujić, Milan Antonić, Dušica Novaković…

Park čudesa je uzbudljiva priča o osmogodišnjoj devojčici Džun, koja uz pomoć bujne mašte pravi spektakularan zabavni park, a otkriće da on zapravo postoji u stvarnosti. Ali kad njen voljeni park počne da se urušava, samo ga ona može spasiti svojim fantastičnim načinom maštanja i vrlo posebnim prijateljima. Zamislite jedinstveni, čarobni zabavni park, mesto gde posetioci uživaju u vožnjama koje prkose gravitaciji, gde žive zanimljivi i šareni likovi i gde su neponovljive atrakcije. Sve to ćete naći samo u Parku čudesa.

Prokletstvo ožalošćene žene (The Curse of La Llorona)

U bioskopima od 18. aprila

Režija: Michael Chaves

Uloge: Linda Cardellini, Patricia Velasquez, Raymond Cruz

La Llorona. Ožalošćena žena. Zastrašujuće ukazanje na granici raja i pakla. Samo pominjanje njenog imena izaziva strah već generacijama u celom svetu. Za vreme svog života, utopila je sopstvenu decu u ljubomornom besu, bacajući se u reku za njima dok je plakala od boli. Sad su njene suze večne. One su smrtonosne, a svi koji su čuli njen smrtonosni poziv u noći, ukleti su. La Llorona lovi decu kako bi ih zamenila sa svojom. Što više vremena prolazi, to je njena želja za decom sve veća… a metode sve više zastrašujuće. Zanemarujući zastrašujuće upozorenje majke koja je osumnjičena da ugrožava svoju decu, socijalna radnica i njena mala deca ubrzo se nađu u bezizlaznoj situaciji. Njihova jedina nada za preživljavanjem La Lloroninog smrtonosnog gneva je sveštenik i njegovo misteriozno teranje zla.

Osvetnici: Kraj igre (Avengers: Endgame)

U bioskopima od 25. aprila

Režija: Anthony Russo, Joe Russo

Uloge: Bradley Cooper, Scarlett Johansson, Evangeline Lilly, Karen Gillan, Brie Larson, Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, Josh Brolin, Chris Evans, Michelle Pfeiffer

Četvrti film o najomiljenijim Osvetnicima kulminacija je 22 povezana filma, koji će omogućiti publici da bude svedok prelomne tačke ovog epskog putovanja. Naši heroji moraće da podnesu veliku žrtvu ukoliko žele da očuvaju ovu krhku stvarnost.

Profesor i Ludak (The Professor and The Madman)

U bioskopima od 25. aprila

Režija: P. B. Sherman

Uloge: Natalie Dormer, Mel Gibson, Sean Penn

Snimljen prema svetskom bestseleru Sajmona Vinčestera, Profesor i Ludak je neverovatna istinita priča o ludilu, genijalnosti i opsednutosti dvojice izvanrednih ljudi, koji su stvorili istoriju pišući Oksfordski rečnik engleskog jezika. Sastavljanje Oksfordskog rečnika započelo je 1857. godine, i bilo je jedan od najambicioznijih i najrevolucionarnijih projekata ikada. Profesor Džejms Marej (Mel Gibson) preuzeo je izazov stvaranja najopsežnijeg ikada sastavljenog rečnika, ali je znao da će njemu i njegovom timu biti potrebno više od jednog veka da sastave sve poznate definicije. Međutim, metodom „udruživanja izvora”, odnosno unosom definicija od ljudi iz celog sveta, rečnik bi se mogao sastaviti za svega nekoliko decenija. Kako su prikupljane definicije, nadzorni odbor, na čelu s profesorom Marejem, otkriva da je jedan čovek, dr V. Č. Majnor (Šon Pen), poslao više od deset hiljada reči. Kad je odbor odlučio da ga nagradi, na videlo izlazi šokantna istina: dr Majnor, veteran američkog građanskog rata, osuđeni je ubica i smešten je kao pacijent u mentalnu ustanovu.

Sadko (Sadko)

U bioskopima od 25. aprila (sinhronizovano)

Režija: Dušica Novaković

Uloge: Jelena Gavrilović, Dušica Novaković, Nikola Šurbanović

Sadko je fantastični pustolovni animirani film, inspirisan ruskom tradicionalnom bajkom i pesmom. Priča prati mladog muzičara iz drevnog grada Novgoroda koji će krenuti u potragu za srećom. Put će ga dovesti u čaroban svet na dnu okeana u kome će naći pravu ljubav. Da bi je osvojio, moraće da se bori protiv podvodne veštice Barakude

Podeli s drugima