Amy LaVere still from Craig Brewer's $5 Cover. Photo by Tommy Kha.

Memfiska pevačica i kontrabasistkinja i njen kolega na gitari nastupiće u četiri srpska grada u sklopu evropske turneje na kojoj promovišu ovogodišnji album „Runaway’s Diary“, kolekciju pesama inspirisanih tinejdžerskim begom od kuće

Rođena u Luizijani, LaVirova je kao dete muzičara menjala adresu 22 puta, i pre završetka srednje škole sedela u klupama 13 različitih obrazovnih ustanova širom SAD. Kada su se roditelji najzad skrasili u Detroitu, ona se preselila u Nešvil i udala, a muž je naučio da svira kontrabas. Plovidba mirnim bračnim vodama je kratko trajala i posle razvoda, Ejmi LaVir opet menja mesto boravišta: skrasila se u Memfisu, gde se već gotovo deceniju unazad bavi autorskom muzikom, sanjivog kantri & vestern izraza. Osim nekoliko albuma, što samostalno, što u kolaboraciji sa drugim muzičarima, pojavila se i u dva filma – Black Snake Moan (2006) i Walk The Line (2005).

Srpski deo Ejmine i Vilove turneje počinje nastupom u Kladovu, 16. septembra, u klubu Fusion. Dan kasnije, gosti iz Amerike sviraće u zaječarskom Omladinskom centru, a iz grada Gitarijade sele se u Požarevac, u kome će u tamošnjem klubu KB nastupiti 18. septembra. Ulaznice za beogradski koncert, koji će biti održan u petak 19. septembra, mogu se u pretprodaji nabaviti na šanku KC Grad i u prodavnici ploča Pinball Wizard u TC Eurocentar po ceni od hiljadu dinara. Na ulazu na mesto održavanja koncerta, 19. septembra, karta će biti skuplja za 200 dinara. Gledamo spot za pesmu Pointless Drinking, skinute sa LaVirinog drugog albuma Anchors & Anvils iz 2007. godine:

Podeli s drugima