Bog malih stvari


Potresna porodična saga, priča o zabranjenoj ljubavi i prodorna politička drama – Bog malih stvari


Bog malih stvari Arundati Roj je proslavljeni roman o imućnoj indijskoj porodici koju je 1969. godine jedan sudbonosni dan promenio zauvek. Ovenčan je Bukerovom nagradom za najbolji roman i gotovo da nema zemlje u kojoj nije postao bestseler. Dvadeset godina nakon prvog objavljivanja ovog romana Arundati Roj je napisala svoj drugi roman – The Ministry of Utmost Happiness, koji će se takođe naći u izdanju Lagune.

Bog malih stvari je potresna porodična saga, priča o zabranjenoj ljubavi i prodorna politička drama.

Životi sedmogodišnjih blizanaca Este i Rahel iz korena će se promeniti dolaskom njihove prelepe rođake Sofi iz Engleske. Kad je Sofi Mol umrla, jedini očevici su bili sedmogodišnji Este i Rahel. Taj događaj će pokrenuti lavinu namernih i slučajnih tragedija i dovesti do otkrivanja „velikih stvari koje prećutno vrebaju“ u zemlji koja lagano tone u opasne nemire.

Arundati Roj na senzacionalan način otkriva gole kosti čovečanstva, uspešno ljušteći slojeve nacije, kaste, religije…

Arundati Roj je spisateljica i aktivistkinja koja se bavi pitanjima socijalne pravde i ekonomske nejednakosti. Za svoj rad je dobila Cultural Freedom Prize fondacije Lanan 2002. godine. Njen književni stil porede s prozom Foknera i Dikensa, a Salman Ruždi tvrdi da je Arundati Roj među najboljim indijskim piscima današnjice.

Roman Bog malih stvari možete kupiti u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.

Podeli s drugima