Bioskopske premijere u julu


Na repertoaru naših bioskopa ukupno je 15 filmskih premijera: šest trilera, po tri akciona i animirana, dva SF i jedna drama


Pročišćenje zauvek (The Forever Purge)

U bioskopima od 1. jula

Režija: Everardo Gout

Uloge: Ana de la Reguera, Tenoch Huerta, Josh Lucas, Cassidy Freeman, Leven Rambin, Alejandro Edda i Will Patton

Ovog leta sva pravila se krše jer sekta pljačkaša odlučuje da se godišnje Pročišćenje ne zaustavlja u zoru i da se nikad ne završi u filmu Pročišćenje zauvek.

Iskočivši iz rekordno uspešnog uspeha Prvog Pročišćenja 2018. godine, Blumhausova zloglasna teroristička franšiza baca se na inovativnu novu teritoriju, jer članovi podzemnog pokreta, koji više nisu zadovoljni jednogodišnjom noći anarhije i ubistava, odlučuju da preuzmu Ameriku neprekidnom kampanjom haosa i masakra. Niko nije bezbedan.

Adela i njen suprug Huan žive u Teksasu, gde Huan radi na ranču kao pomoćnik za bogatu porodicu Taker. Huan impresionira patrijarha Takera, Kejleba, ali to podgreva bes i ljubomoru Kejlebovog sina Dilana.

Jutro nakon Pročišćenja, maskirana banda ubica napada porodicu Taker – uključujući Dilanovu suprugu i njegovu sestru, prisiljavajući obe porodice da se udruže i bore se dok se zemlja spiralno uvlači u haos i Sjedinjene Države počinju da se raspadaju oko njih.

 

Crna udovica (Black Widow)

U bioskopima od 8. jula

Režija: Cate Shortland

Uloge: Scarlett Johansson, Florence Pugh, Rachel Weisz, David Harbour

Skarlet Džohanson reprizira ulogu Nataše / Crne udovice u Marvelovom akcionom spektaklu, špijunskom trileru Crna udovica prvom flmu četvrte etape Marvelovog flmskog univerzuma. Florens Pju u flmu glumi Jelenu, Dejvid Harbor je Aleksej, poznatji kao Crveni Čuvar, a Rejčel Vajs je Melina. Reditelj flma je Kejt Šortland, a producent je Kevin Fajgi.

 

Kućni ljubimci na tajnom zadatku (Pets United) – sinhronizovano

U bioskopima od 8. jula

Režija: Reinhard Klooss

Uloge: Uroš Jovičić, Jelena Rakočević, Jelena Jovičić, Milan Tubić, Marko Marković

Rodžer je pas lutalica koji brine o napuštenim životinjama Robo-Sitija tako što krade hranu od bogatih i donosi je manje bogatim životinjama. Prilikom jedne takve krađe on upoznaje Belu, bogatu i razmaženu mačku, pa njih dvoje odmah upadaju u klasičnu pas-mačka svađu. Za to vreme roboti preuzimaju Robo-Siti, a u tome im pomaže i gradonačelnik koji želi da protera sve druge stanovnike grada. Rodžer i Bela, bežeći od robota, susreću brojne druge životinje koje su vlasnici zaboravili prilikom bega, pa shvataju da uprkos svojim razlikama, moraju da se oslone jedni na druge kako bi preživeli.

 

Ledeni put (The Ice Road)

U bioskopima od 8. jula

Režija: Jonathan Hensleigh

Uloge: Liam Neeson, Holt McCallany, Amber Midthunder, Laurence Fishburne

Nakon što se u dalekim severnim delovima Kanade rudnik dijamanata sruši, iskusni vozač kamiona po zaleđenim putevima i ekstremnim uslovima (Lijam Nison) predvodi nemoguću spasilačku misiju iznad zaleđenog okeana kako bi spasio živote zarobljenih rudara. Uz otapanje vode i pretnju koju nisu mogli da predvide, pred njima je izazov dug 300 milja i vremenska granica od 30 sati, koliko je preostalo vazduha zarobljenim rudarima.

 

Vremenska petlja (Boss Level)

U bioskopima od 8. jula

Režija: Joe Carnahan

Uloge: Frank Grillo, Mel Gibson, Naomi Watts, Annabelle Wallis

Vojni specijalac u penziji Roj Pulver (F. Grilo) iznova proživljava jedan te isti dan koji se uvek završava njegovom brutalnom smrću od strane nepoznatih plaćenika ili prilikom bežanja od istih. Svakim novim buđenjem nakon likvidacije, Roj skuplja delić po delić informacija koje bi trebalo da ga dovedu do odgovora ko želi da ga ubije i zašto se neprestano vraća iz mrtvih, i ponavlja taj kobni dan? Ispravljajući stvari, Roj može da postane najbolja verzija sebe – ako uspe da se spasi od ponovne smrti.

 

Spirala straha: Novo poglavlje Slagalice strave (Spiral)

U bioskopima od 15. jula

Režija: Darren Lynn Bousman

Uloge: Chris Rock, Samuel L. Jackson, Marisol Nichols

Reboot franšize Slagalica strave slediće krv u žilama ljubiteljima strave i užasa. Samjuel L. Džekson u jednoj je od glavnih uloga u novom nastavku, uz još jednu glumačku legend, Krisa Roka. Pod budnim okom cenjenog policijskog veterana Markusa (Samjuel L. Džekson) hrabri detektiv Ezekiel Zeke Banks (Kris Rok) i njegov partner (Maks Mingela) preuzimaju istragu ubistava koja jezivo podsećaju na strašnu prošlost. Zarobljen u produbljujućoj misteriji, Zeke se našao u središtu morbidne igre ubice.

 

Svemirski basket: Novo nasleđe (Space Jam: A New Legacy) – sinhronizovano i titlovano

U bioskopima od 15. jula

Režija: Malcolm D. Lee

Uloge: Viktor Savić, Gordan Kičić, Marko Jakšić, Lako Nikolić, Sara Jo, Tomaš Sarić

Ovo transformacijsko putovanje otkriva koliko su daleko neki roditelji spremni da idu kako bi se povezali sa svojom decom. LeBron i njegov sin Dom zarobljeni su u digitalnom prostoru i LeBron mora da ih odvede kući na sigurno, vodeći sa sobom i Bagsa, Lolu i celu bandu notorno nedisciplinovanih Looneyja Tunesa. U filmu se pojavljuju i mnoge profesionalne košarkaške zvezde u ulogama u kojima ih do sada niste videli.

 

G.I. Joe – Zmijske oči (Snake Eyes: G.I. Joe Origins)

U bioskopima od 22. jula

Režija: Robert Schwentke

Uloge: Henry Golding, Andrew Koji,Úrsula Corberó, Samara Weaving, Haruka Abe, Takehiro Hira i Iko Uwais

G.I. Joe – Zmijske Oči, tvrdoglavi samotnjak, primljen je u drevni japanski klan Arašikage nakon što je spasio život nasledniku. Po dolasku u Japan, Arašikage uče Zmijske Oči tajnama nindža-ratnika, ali mu pružaju i nešto za čime je dugo žudeo. Tu je našao i svoj dom. Međutim, kad tajne iz njegove prošlosti budu otkrivene, Zmijske Oči će morati da prođe ispit savezništva i časti, čak iako to znači gubitak poverenja onih njemu najbližih.

Film je zasnovan na likovima G.I. Joe, a u istom se pojavljuju i Endrju Kodži kao Olujna Senka, Ursula Korbedo kao Baronica, Samara Viving kao Skarlet, Haruka Abe je Akiko, Tahehiro Hira je Kenta i Iko Uvais kao Čvrsti majstor.

 

Haos koji hoda (Chaos Walking)

U bioskopima od 22. jula

Režija: Doug Liman

Uloge: Daisy Ridley, Tom Holland, Mads Mikkelsen

Film je baziran na romanu Nož nade iz 2008. godine, prvog romana trilogije Haos koji hoda autora Patrika Nesa. Reditelj filma je Doug Liman (Bornov identitet, Na rubu vremena), dok je scenario prilagodio i napisao Kristofer Ford. U ne tako dalekoj budućnosti, Tod Hjuit (Tom Holand) upoznaje Violu (Dejzi Ridli), tajanstvenu devojku koja se pojavljuje na njegovoj udaljenoj planeti, gde su sve žene nestale, a muškarce pogađa Buka ili the Noise, sila koji zadaje jake vizije svake njihove misli. U tom opasnom okruženju Violin život je ugrožen – i dok se Tod zavetuje da će je štititi, moraće da otkrije sopstvenu unutrašnju moć, kojom će otključati tamne tajne planeta.

 

Senka špijuna (The Courier)

U bioskopima od 22. jula

Režija: Dominic Cooke

Uloge: Benedict Cumberbatch, Merab Ninidze, Rachel Brosnahan

Radnja je smeštena u vreme Hladnog rata i zasniva se na istinitoj priči o Grevilu Viniju (Kumberbač), britanskom poslovnom čoveku, koji je zbog svojih čestih putovanja postao zanimljiv tajnoj obaveštajnoj službi MI6, koja ga je potom regrutovala u jednog od kurira za najtajnije informacije. Vini je sklopio tajno i opasno partnerstvo sa sovjetskim činovnikom Olegom Penkovskijem (Ninidže) kako bi došao do tajnih informacija potrebnih da se spreči nuklearni rat i smiri kubanska raketna kriza.

 

Avantura u džungli (Jungle Cruise)

U bioskopima od 29. jula

Režija: Jaume Collet-Serra

Uloge: Emily Blunt, Dwayne Johnson, Jesse Plemons

Film je inspirisan istoimenom poznatim vožnjom iz Diznilenda koja podrazumeva uzbudljivu avanturu krstarenja divljim rekama i borbu s egzotičnim zverima. Kapetanu malog broda Frenku Volfu (Dvejn Džonson) ulazi u život i remeti mir istraživačica Lili Hafton (Emili Blant). Ona dolazi iz Londona i nagovara ga da krenu divljim i nepredvidljivim Amazonom u potragu za magičnim drvetom koje može isceliti sve, ali se i okrenuti protiv dobra ukoliko padne u ruke pogrešnih ljudi.

 

Dnevnik iz Gvantanama (The Mauritanian)

U bioskopima od 29. jula

Režija: Kevin Macdonald

Uloge: Jodie Foster, Tahar Rahim, Benedict Cumberbatch, Shailene Woodley

Zasnovano na istinitoj priči i memoarima Guantanamo Diary, u kojima su opisana zlostavljanja i mučenja kojima je Mohamedu Ould Slahi bio izložen tokom zarobljeništva, koje je trajalo od 2002. do 2016. godine. Dvostruka oskarovka Džudi Foster nalazi se u ulozi Nensi Holander, advokatice koja preuzima slučaj Mohameda Oulda Slahija (Tahar Rahim), Mauritanca koji je optužen da je angažovao teroriste koji su zabili avione u tornjeve Svetskog trgovačkog centra 11. septembra.

Salahi je bez optužnice i suđenja 14 godina bio zatočen u američkom vojnom zatvoru Gvantanamo Baju. Gubeći nadu, Slahi je pronašao saveznike u advokatici Nensi Holander i njenoj saradnici Teri Dankan, koju glumi Šelin Vudli. Kumberbač je u ulozi vojnog tužioca, pukovnika Stjuarta Kouča, koji za Slahija traži smrtnu kaznu.

 

Neukrotivi Spirit (Spirit Untamed) – sinhronizovano

Pretpremijerno od 24. juna u odabranim bioskopima

Na redovnim repertoarima od 29. jula 2021.

Režija: Elaine Bogan; Režija sinhronizacije: Dušica Novaković

Uloge: Isabela Merced, Julianne Moore, Jake Gyllenhaal, Marsai Martin, Mckenna

Grace, Walton Goggins, Andre Braugher i Eiza González

Sinhronizacija: Irina Arsenijević, Ivona Rambosek, Darija Vračević, Marko Marković,

Aleksandar Gligorić, Milan Antonić, Dragan Vujić, Dušica Novaković, Sergej Bulatović

Epska avantura Neukrotivi Spirit je sledeće poglavlje u voljenoj priči koja stiže iz DrimVorks Animejšna. Ovo je priča o tvrdoglavoj devojci koja žudi za mestom kome pripada, koja otkriva srodnu dušu kad joj se život preplete s divljim konjem, Neukrotivim Spiritom.

Laki Preskot (Izabela Moner/Irina Arsenijević) zapravo nikada nije upoznala svoju pokojnu majku Milagro Navaro (Eisa Gonzalez), neustrašivu kaskaderku iz malog grada Miradero, koje se nalazi blizu otvorene granice. Poput svoje majke, Laki nije baš ljubitelj pravila i ograničenja, što je kod njene tetke Kore (dobitnica Oskara Džulijen Mur/ Dušica Novaković) izazvalo dosta briga. Laki je odrasla u gradu na istočnoj obali pod Korinim budnim okom, ali kad Laki pretera s iskušavanjem sreće kroz previše rizičnih vratolomija, Kora ih obe seli kod Lakinog oca Džima (nominovan za Oskara Džejk Džilenhol/ Milan Antonić), u Miradero.

Laki je definitivno impresionirana pospanim gradićem. Njen život se promeni kad upozna Spirita, divljeg mustanga koji deli njenu strast za nezavisnošću, i sprijatelji se s dve lokalne jahačice, Abigejl Stoun (Darija Vračević) i Pru Grejndžer (Ivona Rambosek). Pruin otac, vlasnik staje Al Grejndžer (Aleksandar Gligorić), najbolji je prijatelj Lakinog oca.

Kad bezosećajni kauboj (nominovan za nagradu Emi Volton Gogins) i njegov tim žele da uhvate Spirita i njegovo stado i osude ih na težak rad u zatočeništvu, Laki okuplja svoje nove prijateljice i kreće u avanturu kako bi spasle konja koji joj je dao slobodu i svrhu, i pomogao Laki da otkrije vezu s majčinim i meksičkim nasleđem koje nije očekivala.

 

Putnici (Voyagers)

U bioskopima od 29. jula

Režija: Neil Burger

Uloge: Colin Farrell, Tye Sheridan, Lily-Rose Depp

Distopijski triler kog nazivaju Gospodarom muva za nove generacije! U skorijoj budućnosti u kojoj je ljudska rasa u opasnosti, grupa od tridesetak mladića i žena poslata je na ekspediciju u svemir kako bi kolonizovali novootkrivenu planetu. Grupa je prethodno trenirana upravo za tu svrhu, za suzbijanje emocionalnih impulsa i pojačanu inteligenciju. Međutim, kad posada otkrije uznemirujuće tajne o misiji, kreću da prkose toj obuci i počinju da istražuju svoje najprimitivnije prirodne nagone i impulse. Dok se život na brodu pretvara u haos, prožima ih strah, požuda i glad za moći.

 

Stari (Old)

U bioskopima od 29. jula

Režija: M. Night Shyamalan

Uloge: Gael García Bernal, Vicky Krieps, Rufus Sewell, Ken Leung, Nikki Amuka-Bird, Abbey Lee, Aaron Pierre, Kathleen Chalfant, Alexa Swinton, Nolan River, Kylie Begley, Embeth Davidtz, Eliza Scanlen, Alex Wolff, Emun Elliott, Thomasin McKenzie

Zasnovano na grafičkom romanu Sandcastle Pjera Oskara Levija i Frederika Petersa.

Ovog leta vizionar i filmski stvaralac Najt Šjamalan predstavlja zastrašujući, misteriozni novi triler o porodici koja provodi odmor na tropskim ostrvima, i koja otkriva da osamljena plaža na kojoj su se nekoliko sati odmarali dovodi do toga da na neobjašnjiv način ubrzano ostare… smanjujući čitav njihov život u jedan jedini dan.

 

Podeli s drugima