Astrološka dijeta


Motivacija i način na koji svaki horoskopski znak izlazi na kraj s viškom kilograma


Ovan – On će krenuti na dijetu, ako mu neko predloži da se takmiče ko će brže skinuti kilograme. To mu je motivacija. Tada je u stanju da ne jede ništa, danima. Živeće na vodi, vodi iz gotove supice, barenom povrću. Driblaće sebe da će biti bolji. Krenuće da trči, vežba svaki dan, samo da bi što pre smršao. I uspeće, pobediće, jer to mu je cilj.

Bik – Krenuće na dijetu iz inata. Nekome ko izgleda bolje od nje, nekome ko je rekao da je debela, nekome da dokaže da ima karakter i da može. Pozitivni inat je krasi, doduše i negativni, ali inat je jedini motivator za dijetu. Patiće, jako, jer Bik obožava da jede, ali naći će najbolju dijetu, i držaće se nje, kao vojnik. Bikovi najbolje trpe , ma šta to bilo. Neće vežbati, jer ih to mrzi , ali dijete će se držati strogo. Sporije, ali uspeće sigurno da skinu kilograme iz inata.

Blizanci – Držaće dijetu da vide da li mogu i to. Oni moraju skoro sve da probaju u životu. Njima će to biti zabava. Čitaće knjige o ishrani, tražiće da im se sprema dijetalna hrana. Spremni su da se odreknu mesa, mleka, slatkiša. Grickaće bademe, pistaće kad god su gladni. Šetaće dugo s nekim, razgovoraće da im brže prođe vreme. I uspeće. Ali vrlo brzo mogu da nastave ponovo da jedu, jer su videli da i to mogu i dosta im je. Zabava je prošla, vratiće se starim navikama.

Rak – Krenuće na dijetu od tuge, dok je stomak bude udarao o šporet. Ješće sve, ali bez hleba. Plakaće dok bude seckala luk, uvijala sarme, pekla kolačiće, udarajući stomakom o radni deo. Tuga će biti jedina motivacija, ili ako upadne u depresiju zbog pretesnih pantalona. Grickaće krišom po neki zalogajčić torte, pa će plakati jer je prekršila dijetu. Ovo mršavljenje će biti dugotrajno i sa dosta suza umesto začina.

Lav – Onda kad mu se bude učinilo da se ogledalo proširilo, staće na vagu. Njemu je savršeni fizički izgled neophodan da bi imao previše samopouzdanja. Dijeta će mu teško pasti, ali će izdržati. Fizički neće biti aktivan, ali će dramatizovati prijateljima o najboljoj dijeti koju je pronašao i koju drži. Važno mu je da ga podrže, da bi kasnije tapšali kad im dokaže da je smršao. Motivacija će mu biti da se dokaže da je najvolji i da će se dovesti u bolje stanje nego što je ikada bio. I uspeće u tome! Cilj će mu biti da se mršav prošeta među ljudima i da svi padnu u nesvest.

Devica – Na dijetu se ide posle lekarske kontrole. Onda kad se u krvi pojavi višak masnoće, obložena jetra ili povišen pritisak. Tada se despotski pristupa mršavljenju, na najrigorozniji način. Pripadnici ovog znaka umeju da budu savršene askete kad se uplaše za svoje zdravlje. To im je motivacija, cilj i ceo život u stvari. Ješće travčice, piće čajeve, meriće pritisak tri puta dnevno u isto vreme. Šetaće dva puta dnevno u isto vreme. Piće dve litre tečnosti i najlakše će upasti u anoreksiju, jer rezultat nikako neće biti savršen. Treba im zabraniti lekara na pola godine minimum, inače će ostati kost i koža od njih.

Vaga – Dijeta počinje onda kad uvlačenje stomaka postane nepodnošljivo. Pucanje knap garderobe je signal. Dijeta će biti posebna, za savet se ide kod nutrcioniste. I sve mora biti pod velom tajne, jer mišljenje javnosti je najvažnije. Biće uključeni lični trener, masažer, najskuplji i najbolji. Daće sebi rok, i držaće se toga iako je veliki hedonista i uživa u hrani i piću, ali odreći će se svega toga zarad savršenog fizičkog izgleda. Biće dosledan, uspeće i posle će na modnu pistu ako treba, da pokaže novi sjaj.

Škorpija – Rešiće da smrša onda kad se zaljubi. Ljubav je jedini motivator da se pokrene. Ako je nesrećno zaljubljena, neće ništa jesti, ali će piti alkohol kao beba mleko. Ako je srećno, onda će pažljivo birati hranu, koja će se bazirati na supama i čorbama. Savršen izgled mora postići što pre da bi izgledala seksi i zavodljivo. Ona će sve uraditi za svog partnera, svoju iluziju, svoj san, svoju želju. Istrajaće u tome dokle god je drži ljubavni impuls. A drži je dugo, jer ona kad voli, to često ume da bude za ceo život. Otud zgodne žene u rođene u ovom znaku.

Strelac – On kreće na dijetu iz duhovnih razloga, zbog nekog višeg cilja u kosmosu. Čitaće sve knjige o tome kako su se hranili monasi, budisti, radiće jogu, pilates… Upotrebiće sve duhovne veštine da dovede telo i duh u ravnotežu. Govoriće ljudima oko sebe (čitaj – daviće ih) o istočnjačkim metodama mršavljenja, o čišćenju duha. Kuvaće im travčice, paliće drvca po kući, teraće ih da sede u joga položaju. Biće to još jedna duhovna škola za njega, kroz koju će i telo dovesti do savršenstva. On preteruje u svemu što krene da radi.

Jarac – Oni su na dijeti, uglavnom, čitavog života. Spartanski način života i odricanje uživanja njima je pobeda nad sobom. Ako, kojim slučajem, kao i većina, u prazničnim danima preteraju s hranom, dijetu će sprovoditi tako što neće jesti ništa. Piće vodu po ceo dan, kažnjavajući sebe, dok se ne vrate na staru težinu, tačnije mršvost. Trčaće svaki dan više kilometara, povećavaće svakog dana po malo. Jer crpljenjem tela jačaju volju i duh. Hleb i voda sasvim su im dovoljni, i tako će živeti bez problema.

Vodolija – Dijetu sprovode s prijateljem ili prijateljima. Njima se predlaže, ili od njih dolazi predlog. Onda zajedno sklapaju meni, listajući po internetu sve što svima odgovara. Sami bi teško krenuli u ovaj poduhvat, ali s prijateljima to postaje zabava. Bar dok je smišljaju. Posle lepo kukaju jedni drugima kad su gladni. Podržavaće jedni druge, i uspeće samo da bi bili uz prijatelja, dali mu motiv, patili i radovali se zajedno s njim.

Ribe – Depresija ili verski razlozi će ih naterati na dijetu. U depresiji će piti alkohol i neće im se jesti. Patnju će gasiti suzama i gorkim ispijanjem pića. Ako sprovode dijetu iz verskih razloga, u vreme posta ili van njega, strogo će se pridržavati pravila. Oni veruju da u veri ima nečega što ih spasava. I tada su najjači u svojim odlukama. Koji god da je razlog, smršaće i više nego što su planirali.

Astrolog: Radica Milovanović, astrogrineta@gmail.com

Podeli s drugima