Od 18. do 24. septembra, u Novom Sadu, projekcije filmova na temu invalidnosti, kao i prateći program


Međunarodni karakter ove manifestacije obuhvata projekcije filmova na temu invalidnosti, kao i prateće programe: filmske radionice, tribine/razgovore s autorima i akterima filmova, seminar za novinare i studente žurnalistike, izložbe, performanse i slično. Konkursom za filmove koji se raspisuje svakog proleća afirmiše se originalan pristup invaliditetu, potencijali osoba s invaliditetom, filmsko stvaralaštvo o osobama s invaliditetom i same osobe s invaliditetom.

Svečano otvaranje  zakazano je za sredu, 20. septembra, od 13 časova, u Kulturnom centru Novog Sada.

Svečano otvaranje Festivala upotpuniće:

  • nastup autora poezije Miodraga Petrovića, osobe sa posledicama cerebralne paralize
  • desetominutni nastup Soundbeam orkestra „Dobri ljudi“ koji čine mladi ljudi s invaliditetom i koji u skladu s mogućnostima aktivno učestvuju u kreiranju i izvođenju različitih muzičkih sadržaja, uglavnom sopstvenih bluz i džez improvizacija ili ambijentalnih pasaža.
  • projekcije tri kratka prošlogodišnja nagrađena filma (u ukupnom trajanju od 25 minuta),

Nakon formalnog programa i proglašenja festivala otvorenim, uz druženje s prijateljima i gostima festivala biće predstavljena izložba fotografija s revije Prepoznaj ženu u meni – modne fotografije žena s invaliditetom, koja je održana 29. 11.  2016. u Banjoj Luci u organizaciji Udruženja žena s invaliditetom Nika.

 

Podeli s drugima