Pobednik je sam


Pobednik je sam je napet roman čija se radnja odvija u glamuroznom svetu mode i filma, s kriminalističkim zapletom i temom opsednutosti slavom


„Ljudi nikad ničim nisu zadovoljni. Ako imaju malo, žele mnogo. Ako imaju mnogo, žele još više. Ako imaju još više, žele da budu zadovoljni s malo, ali nisu u stanju da se u tom smislu potrude.“

Priča koja sledi ogledalo je sveta u kome živimo, gde nas trka za bogatstvom i uspehom često sprečava da čujemo ono što nam srce šapuće.

U romanu Pobednik je sam Koeljo nas vodi na Kanski filmski festival, gde se okupljaju slavne ličnosti iz sveta mode i filma. Neke od njih su se uspele do samog vrha i ophrvane su strahom da ne padnu s tih visina. Jer novac, moć i slava za njih su ulozi zbog kojih su spremni na sve, po bilo koju cenu.

U ovom savremenom vašaru taštine sreću se ruski milioner Igor Malev, modni kreator i magnat Hamid Husein, američka glumica Gabrijela, ambiciozni detektiv Savoj, koji se nada da će rešiti slučaj svog života, i Jasmin, manekenka na pragu uspešne modne karijere…

Autor više bestselera prevedenih na preko 80 jezika, brazilski autor Paulo Koeljo smatra se najuticajnijim savremenim piscem. Njegova dela prodata su širom sveta u tiražu od preko 150 miliona primeraka i objavljena su u 170 zemalja.

Romanom Alhemičar, pričom koju smatraju bezvremenom i koja inspiriše generacije čitalaca, Paulo Koeljo je stekao svetsku slavu. Ušao je u Ginisovu knjigu rekorda 2009. godine kao autor čiji je roman (Alhemičar) najprevođeniji na svetu. Rođen u Rio de Žaneiru 1947. godine, i dobitnik je brojnih prestižnih međunarodnih nagrada. Izabran je za člana Brazilske književne akademije 2002. godine.

Roman Pobednik je sam možete pronaći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, kao i u onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.

Podeli s drugima