Hendrix day – Texas Flood & gosti


Petak, 22. septembar, 21.00 čas, SKC Bašta, Hendrix day


U Bašti beogradskog SKC održava se Hendrix day, a za atmosferu će biti zaduženi Texas Flood i gosti. Džejms Maršal Džimi Hendriks, pravo ime Džoni Alen Hendriks, bio je američki muzičar, pevač, tekstopisac, gitarista, inovator i kulturna ikona. Smatra se jednim od najuticajnijh i najtalentovanijh gitarista u istoriji rok muzike. Bio je osnivač i frontmen rok benda Džimi Hendriks ekspirijens, osnovanog 1966. godine.

Džimi Hendriks je iznenada preminuo 18. septembra 1970. godine. Njegova smrt svih ovih godina obavijena je velom misterije i predmet je mnogih teorija zavere. Ono što je nesporno i oko čega se svi slažu jeste činjenica da je on najveći rok gitarista i jedan od najznačajnijih muzičara 20. veka. Njegovo delo je s godinama daleko nadraslo broj albuma i pesama koje je za života objavio, i danas stoji kao najveći spomenik vremenu u kome je nastalo i kao neiscrpna inspiracija i uzor mnogim savremenim muzičarima.

Beogradski gitarista Nenad Zlatanović sigurno je jedan od onih koji dosledno i ubedljivo oslanjaju svoju muziku na Hendriksove uticaje. Sa svojom grupom Texas Flood redovno u septembru nastupa u čast svom velikom učitelju. Ove godine, osmi put zaredom, koncert Hendrix Day će se održati u Bašti SKC. Texas Flood je, naravno, u svom standardnom sastavu: Nenad Mr. Swagger Zlatanović – gitara i vokal, Vladimir Golubović – bubnjevi i Branislav Vukobratović – bas gitara, a kao i svih godina do sada, očekuje se i nekoliko gostujućih muzičara.

Ulaznice su u pretprodaji (600 dinara) u Art Cafeu i Music shopu Triumvirate, Njegoševa 53, a moći će da se kupe i na ulazu po ceni od 800 dinara.

www.skc.org.rs

Podeli s drugima