chief

Jedan od predvodnika tzv. drill scene čikaškog hip hopa oslobođen je sudskog nadzora nakon što je s uspehom prošao tromesečni rehabilitacioni program u Kaliforniji

Devetnaestogodišnji Chirac (kovanica koja spaja čikašku svakodnevicu s iračkom)  reper prošlog maja je kažnjen sa 18 meseci zatvora uslovno pošto je vozio svoj BMW 150 km na čas. Nedugo zatim pao je na nekoliko testova na drogu, nakon čega ga je sud posle desetodnevne zatvorske kazne uputio na rehabilitaciju.

Reper „je zaista uradio ono što sam očekivao od njega“, prenosi Čikago Tribjun mišljenje sudije Erla Hofenburga. Chief Keef je nakon presude izjavio da se oseća „kul“ i da „ne namerava da se vraća“ u rehabilitacioni centar, pošto je boravak u njemu bio „prilično težak“.

Iako je šestomilionski ugovor iz 2012. za zvanični debi album Finally Rich sa etiketom Interscope sadržao klauzulu da poslovna saradnja bude prekinuta ukoliko tiraž ovog izdanja bude manji od četvrt miliona prodatih kopija, izdavačka kuća je odlučila da produži saradnju sa reperom iako je uspeo da proda „samo“ 217 hiljada kopija svog prvenca.

„Ljudi mogu da tvrde da je dogovor bio glup, ali je bio isplativ. Mi smo na promociju ploče uložili mrvice“, izjavio je za Bilbord Leri Džekson iz Interscopea, i dodao: „Za spot za pesmu „Love Sosa“ smo potrošili hiljadu i po dolara, a ima više od 36 miliona pregleda na jutjubu. Znam da se za neke spotove potroši i više od pola miliona, a da ne dostignu toliku popularnost“.

Dok čekamo novi Keefov album Bang 3 čija će prethodnica biti singl indikativnog naslova Fuck Rehab, slušamo njegovu kolaboraciju sa vašingtonskim reperom Fat Trelom u pesmi Russian Roulette:

 

Podeli s drugima