skorpija

Honorarni posao – dodatne parice

Koncentracija vam je slaba tokom skoro celog meseca. Imate utisak da se događaji smenjuju kao na pokretnoj traci, i taman se uhvatite za jedan, a on je već prošao i teče nešto drugo. Šta god da preduzmete, kao da nema više nikakvog smisla. Pitate se da li će bilo kakav vaš angažman uticati na stvari koje se dešavaju oko vas. Astrološki savet je da se opustite jer ćete tako imati bolji pregled situacije. Što se više trudite, deluje sve besmislenije, zato zastanite. Ako vam se ne dopada ono što se dešava, najbolje je da se distancirate. Ponekad je i najbezazlenija primedba o nečemu ili nekome samo uvod u događaje u kojima se podrazumeva da ste akter, i zato vodite računa gde ćete i kome govoriti šta mislite. To se posebno odnosi na kritike. Da biste koliko-toliko bili mirni, ne upuštajte se u stvari koje vas se direktno ne tiču. A i one koje se tiču lično vas, ne moraju da se odvijaju pod velikom tenzijom. Kako će biti i kako će se to odraziti na vas, zavisi samo od – vas. Potrebna vam je filosofska mirnoća i dublji uvid u ono što vas okružuje. Pokušajte da sagledate stvari u svetlu budućnosti i ne obraćajte pažnju na sitnice. Jednom rečju, potrudite se da nikad iz vida ne izgubite šumu, a ne da je od drveća ne vidite.

Kažu da ljubav dolazi iznenada, i u to ćete se uveriti baš u decembru. Situacija je vrlo neobična jer ćete najverovatnije započeti vezu, a u isto vreme bićete slobodni kako nikad ranije niste. I još u jednoj stvari iznanadićete sami sebe – važite za ljubomornu osobu, a sad ćete se okova ljubomore osloboditi jer ni sami niste načisto da li ste u vezi ili je reč o prijateljstvu „s beneficijama”. Za neki drugi horoskopski znak ovakva situacija ne bi predstavljala ništa neobično, ali vama je ovo – čudo. Ranije ste smatrali da ako nema drame nema ni ljubavi, a sad je prilika da se uverite u suprotno – i bez drame veza može da se održava i da vam bude lepo. Ako ste u stabilnoj vezi ili braku, nema nikakvih naročitih novosti, jedino što se vi preispitujete da li ste s pravom osobom. Merilo su vam sitne, svakodnevne stvari. U ovom periodu više vam od brilijantskog prstena znači kafa koju je partner skuvao za vas. Za sada samo razmišljate, i dobro je da ne govorite glasno o čemu razmišljate, jer u ovom periodu svaka inicijativa s vaše strane najverovatnije neće uroditi plodom. Za sada vam odgovara da ste dve individue koje žive zajedno ili koje drugi smatraju za par. Vi se ponekad pitate da li ste zaista par ili je to neka zajednica u kojoj svako gleda svoje interese, a zbog slike prema spoljnom svetu nastupate „zajedno”. Još jedna stvar je iznenađujuća u decembru – od roditelja ili nekih vrlo bliskih srodnika ne očekujete nikakvu pomoć, a dobićete je. Neće to biti nikakvo nametljivo „mirenje dve suprotstavljene strane” već će samim svojim prisustvom ili nekim na prvi pogled bezazlenim rečima, učiniti da vam ljubavni život u braku procveta. I to će, na svu sreću, trajati tek toliko da ne preraste u dosadu ili u trougao. Za vezu je dovoljno dvoje, znate i sami.

Slobodno računajte na dopunsku zaradu u decembru. Najverovatnije će to biti nešto van posla, ali u obzir dolaze i angažmani povezani s projektima u koje će vas pozvati, možda i neki poslovni put koji će dodatno biti plaćen, možda će vam neko platiti za poslovni savet… Šta god, dobićete neke parice koje niste očekivali. A na redovnom poslu takođe vam sleduju iznenađenja. Vrlo je verovatno da vam ponude novo radno mesto, nešto što do sada niste radili i što vam predstavlja izazov. To ne mora da bude viši položaj, ali je svakako nešto što vam laska. Plašite se da se nećete snaći jer nikad do sada to niste radili, ali… Ne brinite, za sve postoji razrađen sistem. Čim su vam ponudili to mesto, znači da imaju poverenja u vas. Kad uđete u taj posao, pred vama se otvaraju sasvim nove mogućnosti, a i snaći ćete se baš dobro.

S druge strane, čini vam se kao da ni u čemu ne uspevate, pogotovo ako vam se na poslu ništa ne promeni, bar na prvi pogled. Sve ono što ste znali da radite i „žmureći”, sad vam jednostavno ne ide od ruke. Takođe ste vrlo neuspešni u rutinskim poslovima, koji vam deluju najlakše. Da li ste u glavi već na drugom mestu ili vam se jednostavno ne radi ili imate zasićenje od onog što svakodnevno radite… nije ni važno. Važno je da imate planove u vezi s profesijom i da ih razrađujete. Poželjno je da o svojim planovima nikome ništa ne govorite, ne samo zato što ni sami niste načisto šta će moći da se ostvari već i zato što imate neke zavidljive ljude u okolini koji će možda pokušati da osujete realizaciju onog što ste zamislili. Za sada se ponašajte kao da ste čuvar neke najskrivenije tajne koju ne treba otkriti nikome, ni po cenu života. Ukoliko se na neki način slučajno odate, ili nešto nespretno izgovorite iz čega bi se moglo zaključiti da želite promene na poslovnom planu, ponašajte se kao da pojma nemate o čemu se radi- Dvosmislenost je ponekad tako delotvorna… Uostalom, videćete i sami, a nije vam ni strano da ste jedini koji zna nešto o čemu drugi i ne sanjaju.

Mogući su problemi s krvnim sudovima, pogotovo ako ste i ranije u vezi s tim imali neke tegobe. Vrlo je važno da delujete preventivno i da se ne ponašate rizično. Ako pušite, bilo bi lepo da prestanete; ako jedete masno, trebalo bi da obratite pažnju na to šta jedete; ako ste ikako u mogućnosti, okanite se stresnih situacija i izbegavajte ono što vas nervira; vodite zdrav život s malo ili malo više rekreacije; ne umarajte se nepotrebno… S vremena na vreme proveravajte pritisak, spavajte što duže i bez prekida sna… Ne bi bilo loše ni da proverite dioptriju. Možda je vreme za nove naočare?

„Srećni” datumi: 1, 3, 9, 12, 20, 21, 28. decembar

Datumi za izbegavanje: 4, 8, 11, 18, 22, 26. decembar

Podeli s drugima