Emilija i Danijel tako kreću u potragu za istinom o nesrećnom slučaju mitske spisateljice


Lavirinti ljubavi i laži velike su teme romana S tobom na odstojanju Karle Gelfenbejn, spisateljice koja je oduševila hiljade čitalaca širom sveta, čemu ide u prilog i nagrada Alfaguara za najbolji roman na španskom jeziku.

Književnicu Veru Sigal i pesnika Orasija Infantea spaja mladalačka ljubav i strast prema književnosti. Njihova sreća će biti prekinuta kad Vera Sigal jednog dana padne niz stepenice svoje kuće i ostane u komi.

Dvoje mladih umetnika, Emilija i Danijel, oduševljeni Verinim delom, godinama kasnije dolaze iz Francuske u Čile ne bi li bolje razumeli tajanstvenu vezu koju su imali Vera i Orasio. Ta istraga će kod Danijela stvoriti sumnju da Verin pad nije bio slučajan.

Emilija i Danijel tako kreću u potragu za istinom o nesrećnom slučaju mitske spisateljice, ali će pre svega spoznati sopstvenu sudbinu.

„Književni triler napisan krajnje efektno u vezi je s nezaboravnim ženskim likom i s moći genijalnosti. Autorka je umela da ispreplete ljubavi i zagonetke sa složenim i istovremeno transparentnim pismom.“ (Iz saopštenja žirija za dodelu XVIII nagrade Alfaguara za roman 2015. godine)

Karla Gelfenbejn je rođena u Santjago de Čileu. Radila je u reklamnoj agenciji kao umetnički direktor i urednik za modu časopisa El. Autorka je romana: Poleđina duše, Žena mog života, Ostatak je tišina i Plivajući gole.

Roman S tobom na odstojanju možete naći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, online knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.

Podeli s drugima