naslovna-044-velika


Novi Miljin kuvar − Najbolje poslastice, po nepromenjenoj ceni od 26. oktobra na kioscima u Srbiji, Crnoj Gori, Republici Srpskoj, Bosni i Hercegovini i Makedoniji


 

Kad imate neko slavlje u kući ili goste pred kojima želite da se pokažete ili ste jednostavno željni savršenih ukusa poslastica, sigurno posegnete za starom sveskom svoje majke ili bake. Recepti koji se u tim sveskama nalaze pravljeni su stotinu, možda i hiljadu puta, najverovatnije prenošeni s generacije na generaciju.

 

najava5

 

Ovo su moderna vremena i umnogome nam je olakšano i ubrzano spremanje kolača. Iako je tek nekoliko recepata iz ovog broja skorijeg datuma, čak i one starinske možete da pravite na „moderan” način kupovinom gotovih smesa. Ipak, domaće je domaće. Vraćaju nas u detinstvo i provereni su. Potrebno je tek malo prakse, ali pet rođendana ili dve slave dovoljna su garancija za veteranski staž. Zato listajte staru zamrljanu svesku s proverenim receptima majke ili bake s pijetetom i razmislite kako bi bilo lepo da neku sličnu ostavite onima koji dolaze posle vas. Izaberite neku poslasticu po kojoj će vas pamtiti, koja je neverovatno ukusna samo kad je vaših ruku delo. Među receptima u ovom broju Miljinog kuvara naći će se neki samo „vaš”.

 

svecana-cokoladna-torta

 

Predstavljeni su najbolji, klasični deserti poznati u celom svetu. Tu su princes krofne, komisbroti, sitni kolači svih vrsta, suflei, najpoznatije torte, jabuke u šlafroku, lenja pita, ratluk, buhtle, tulumbe, galete, knedle, alva, tufahije, urmašice… Kao i topla čokolada s raznim ukusima, frapei i voćni jogurti.

 

topla-cokolada

 

Poslastice su podeljene na posne i mrsne. Pored recepata, kao i uvek, ima mnogo saveta i trikova za bržu i lakšu pripremu poslastica.

Podeli s drugima