propovednik_1

 

Komičari Set Rogen i Ivan Goldberg rade na adaptaciji stripa Propovednik za američki TV kanal AMC, prenosi Holivud reporter.

Ovo je odličan materijal za AMC i radujemo se saradnji sa kreativnim timom koji radi na ovoj seriji. Biće to još jedna kultna serija na našem programu”, prokomentarisao je Džoel Stilerman, izvršni producent TV kanala. S obzirom da je adaptacija stripa “Živi mrtvaci” koja je startovala na ovom TV programu postigla veliki uspeh, ne čudi odluka da se tradicija nastavi i sa kultnim stripom Garta Enisa.

Delo Enisa i ilustratora Stiva Dilona izlazilo je u štampanom obliku od 1995. do 2000. godine u ukupno 66 nastavaka, u okviru edicije Vertigo izdavačke kuće DC Komiks i prati neobičnog sveštenika Džesija Kastera kroz horor-crnohumornu potragu za Bogom širom savremene Amerike. Žanrovskom bogatstvu doprinose i redovni Kasterovi pratioci, njegova devojka i najbolji prijatelj, irski vampir Kasidi.

Rogen i Goldberg već sedam godina rade na razvijanju ove ideje, a sa obzirom na veliki broj epizoda i formu priče, serija se pokazala kao daleko bolji okvir nego dvosatni film, tvrde njih dvojica.

Za srpsko tržište, izdavačka kuća Beli put objavila je tri toma Propovednika – grafičke novele “Misija u Teksasu”, “Do kraja sveta” i “Ponosni Amerikanci”.

Podeli s drugima