Nelson Mandela, South African president.

U slavu života Nelsona Mandele, Discovery Networks International će za predstojeći vikend na svom kanalu emitovati jednosatni dokumentarac o legendarnom predsedniku Južne Afrike koji je juče preminuo u 95. godini života.

„Gajio sam ideju ideala slobodnog društva u kome svi ljudi žive u harmoniji… To je ideal za koji ću živeti… ali ako bude potrebno, to je ideal za koji ću biti spreman da umrem.”

Nelson Mandela 1918-2013

Ovaj jednočasovni dokumentarac koji je na programu u subotu, 7. decembra u 13.30 časova i u nedelju, 8. decembra u 08.10 sati, prikazuje Mandelinu priču i ključne odluke koje je doneo na putu ka slobodi. O njemu govore njegovi najbliži. Emisija prikazuje sa kakvim se teškim izborima suočavao, njegovu hrabrost, integritet i strast za slobodom koja je obeležila njegov život.

Potpredsednik ove televizijske stanice Luis Silbervaser povodom emitovanja dokumentarca kaže: „Najbliži prijatelji Nelsona Mandele, njegovi saborci i bližnji na autentičan način pričaju o njegovom neverovatnom političkom životu i uticaju koji je imao na sve nas. Ovaj program predstavlja veliku posvećenost Discovery kanala prikazivanju snažnih i emotivnih programa i srećni smo jer ćemo ovu priču podeliti sa čitavim svetom.“

Podeli s drugima