Novosadsko muzičko leto


Od subote, 27. jula, do četvrtka, 1. avgusta, u vrtu Srednjoškolskog doma i na brodu Zeppelin – Novosadsko muzičko leto


Ovogodišnja manifestacija Novosadsko muzičko leto predstaviće neke od najboljih izvođača etno i džez muzike na ovim prostorima. Koncerti se održavaju na otvorenom, u vrtu Srednjoškolskog doma (Nikolajevska 1) i na brodu Zeppelin, a u organizaciji Muzičke omladine Novog Sada. Manifestaciju otvara koncert grupe Divanhana.

Divanhana je bosanskohercegovački bend koji izvodi tradicionalnu muziku u novim aranžmanima, nastalim pod uticajem džeza, popa i klasične muzike.

Sledećeg dana publika će imati priliku da čuje koncert Ivet Holcvart, violina, vokal (SAD) i Miroslava Tadića, gitara (Srbija / SAD). Ovo dvoje vrhunskih umetnika predstavljaju program uspavanki za decu i odrasle s Tadićevog novog albuma Spavati, možda sanjati, kao i obrade, kompozicije i improvizacije bazirane na bogatoj riznici balkanskog folklora.

U utorak, 30. jula, na brodu Zeppelin, nastupa JMI World Jazz Orchestra. Radi se o ansamblu od 25 vrhunskih muzičara iz 14 zemalja, koji su se pod upravom maestra Luza Bonile tokom jula pripremali u Istri, u čuvenom kampu u Grožnjanu. Novi Sad je jedna od tačaka u sklopu turneje koja će ih voditi do Sofije.

Finale Novosadskog muzičkog leta je na brodu Zeppelin gde nastupa Novosadski big bend pod upravom Fedora Vrtačnika, sa solistkinjom Dankom Adamov.

Karte za prva dva koncerta koštaju 800 i 1.00 dinara, a za preostala dva ulaz je besplatan.

 

 

Podeli s drugima