Lovefest u Vrnjačkoj Banji


Od četvrtka, 1. avgusta, do subote, 3. avgusta, u gradskom parku Jezero, na pet bina, uz domaća i strana imena –  Lovefest u Vrnjačkoj Banji


Nedeljama pre početka Lovefest-a ulaznice su bile rasprodate i svi smeštajni kapaciteti popunjeni, pa su u pomoć priskočile i susedne opštine.

Muzički festival Lovefest u Vrnjačkoj Banji i ove godine obećava tri dana dobrog provoda. Mesto okupljanja je gradski park Jezero. „Spremite se za još jedan kvalitetan i jak Lineup”, poručuju organizatori. Novi program na Live bini 1. avgusta otvoriće legende jugoslovenske pop-rok scene Bajaga i Instruktori, a nastupiće i Dubioza Kolektiv, Senidah, Sara Jo , Bojana Vunturišević… Petak je kao i ranijih godina rezervisan za trep i hip-hop, a ovog 2. avgusta u Vrnjačku Banju stižu imena s Bassivity lejbla među kojima je čuvena Senidah, koja je u prethodnih godinu dana imala neverovatan broj hitova, i Surreal, momak koji je gotovo preko noći postao poznat čitavom regionu.

Program na Fire Stage-u

1. avgust:

Joris Voorn – u epicentru holandske elektronske muzičke scene, jedan od renomiranih i veoma upečatljivih umetnika iz Holandije, koji predstavlja underground house i tehno širom planete. Joris je već jednom oduvao ljubitelje Lovefesta, 2015. godine, kada je nastupao na Lovefest Fire-u u Beogradu, a ovog leta Fire Stage ponovo čeka ovog fantastičnog holandskog momka.

Richie Hawtin – jedna od najpoznatijih techno legendi na svetu. Tokom karijere Hawtin je stvorio jedinstveni tehno zvuk koji se smatra sinonimima za grad Detroit. Klaberima širom sveta njegovo ime je dobro poznato i ne treba ga posebno predstavljati. Da bi obeležio 25 godina postojanja Plus 8 Records-a, Hawtin je napisao i izdao čitav album. Pod naslovom Iz mog uma za tvoj, to je bio prvi plesni materijal od njega izdat u poslednjih nekoliko godina. 

Rødhåd – karijeru je započeo organizujući open-air žurke u Berlinu, i nije trebalo mnogo vremena da se reč o njegovoj muzici proširi po celoj planeti. Njegov bezvremenski stil, mešavina Dub-Techno s melanholičnim gruvom, doneli su mu međunarodno priznanje i od industrije i od publike širom sveta.

2. avgust:

Beny Rodrigues – upisao se na listu poznatih holandskih vrhunskih DJ-eva u vrlo kratkom vremenskom periodu. Ovaj roterdamski talenat s portugalskim korenima razume umetnost korišćenja fanka u svrhu podizanja mase na noge. Osim ogromnog broja nastupa, Bennijev glavni fokus je da pravi muziku koja odražava njegov tipičan oštar zvuk, čime bi ostatak sveta upoznao s onim iza čega čvrsto stoji. S izdanjima koja su najavljena za Darren Emerson (bivši Underworld) Underwater Records i drugim veoma zanimljivim nadolazećim projektima, pravi sebi poprilično dobar put i u pravom smeru!

Guy Gerber – izraelski di-džej koji je sarađivao s američkom hip-hop mega zvezdom Puff Daddy-jem. Pre nego što je postao di-džej, bio je fudbaler, a danas je loptu zamenio brojnim izdanjima i hitovima koje pravi. Kao izvođač, Gaj Gerber je ocenjen kao jedan od najboljih globalnih producenata, što ga je dovelo među deset najboljih izvođača tri godine redom na čuvenom Resident Advisor-u.

Jamie Jones – Zamisli da hodaš banjskim parkom i nađeš telefon Jamie Jones-a. Njegovim fanovima na Ibizi 2014. dogodila se upravo ova situacija! Kad su pronašli njegov mobilni telefon, uredno su se javljali i pretvarali da je on. Telefon je na kraju vraćen vlasniku, a ovi momci se verovatno nikad neće naći na njegovoj guest-listi.  Ovog di-džej maga uopšte ne treba posebno predstavljati. Bili smo uporni i konačno na Lovefest stiže Jamie Jones!

The Martinez Brothers – dve od najprepoznatljivijih svetskih zvezda u house, techno i klupskoj kulturi. Poznati po produkciji klupskih ploča koje su naišle na veliku podršku scene, 2014. godine osnovali su svoju izdavačku kuću Cuttin ‘Headz. Od prvih nastupa koje su imali sa samo 15 i 17 godina, njihova muzika do danas je obišla ceo svet.

3. avgust

Tini Gessler – uspeh je doživela gotovo preko noći. Od Pacha Barcelona preko Space i Pacha Ibiza klubova do legendarnog internacionalnog Elrow-a Tini je delila di-džej pult zajedno s tehno legendama među kojima su Jamie Jones, Paco Osuna i Joseph Capriati. Ovog leta će nastaviti svoju rezidenturu u kultnoj Amneziji i jedna od stanica biće joj i Lovefest.

Marco Carola – globalni ambasador tehno muzike. I posle više od dve decenije, Carola je i dalje jedan od najcenjenijih umetnika na tehno sceni, koji se smatra jednim od ključnih faktora u popularizovanju elektronske muzike u celom svetu. Poznat je po svom energičnom i impresivnom stilu miksanja na tri plejera, kao i dugim setovima.

Joseph Capriati – sećamo ga se s prošlogodišnjeg Egzita.

 

Podeli s drugima