Tri u februaru i jedan u aprilu


 

 

RIČARD RODA (RICHARD THE STORK)

U bioskopima od 2. marta

Sinhronizovano

Režija: Nikola Bulatović

Glasovi: Nikola Todorović, Milena Živanović, Bane Jevtić, Peđa Damnjanović, Daniel Sič, Vuk Bulatović

Scenario: Reza Memari

Koprodukcija više zemalja: Luksemburg, Belgija, Nemačka, Norveška i SAD

Vrabac Ričard, siroče kog su od rođenja odgajale rode, veruje da je jedan od njih. Ali kad dođe vreme za migraciju, njegova porodica roda mora da mu otkrije pravi identitet i da ga ostavi u šumi, jer ne bi preživeo putovanje do Afrike. Odlučan u tome da dokaže da je on ipak roda, Ričard će krenuti sam na jug, ali će mu se pridružiti ekscentrična sova s izmišljenim prijateljem i narcisoidni papagaj, disko-pevač. Na ovom epskom putovanju oni će nabasati na brojne prepreke, poput smrtonosnih šišmiša, golubova koji su zavisnici od interneta, vrana mafijaša i gromoglasnog džambo-džeta. Kad konačno stignu u Afriku, Ričard će morati da spase svog brata rodu iz kandži čudovišnog medojednog jazavca. Najmanja roda će morati da nauči da posmatra sebe kao najvećeg vrapca kako bi oslobodila svoj pravi potencijal i ponovo se ujedinila sa svojom porodicom.

 

LEPOTICA I ZVER (BEAUTY AND THE BEAST)

U bioskopima od 16. marta

Sinhronizovano

Režija: Bill Condon / reditelj sinhronizacije Jana Maričić

Uloge: Ema Votson, Den Stivens, Luk Evans, Kevin Klajn, Džoš Gad, Juan Makgregor, Stenli Tuči, Gugu Mbata-Rau, Odra Makdonald, Heti Morahan, Nejtan Mek, kao i Ian Makelen i Ema Tompson / Mina Sovtić, Vojin Ćetković, Đorđe David, Petar Benčina, Boris Režak, Nebojša Ilić, Aleksandar Sedlar, Caci Mihailović, Dragan Mićanović, Predrag Ejdus, Beta Đorevska, Ivana Knežević, Uroš Mišić, Katarina Jovanović, Ivana Zarić, Milena Predić, Ivana Selakov, Ana Kostovska, Bojan Žirović, Boris Pingović, Vladan Milić, Branislav Platiša

Scenario: Evan Spiliotopulos, Stefen Čboski i Bil Kondan

Diznijeva Lepotica i zver igrana je adaptacija animiranog klasika koja likove iz ove bajke preoblikuje za modernu publiku, ali ostaje verna originalnoj muzici i dopunjuje je s nekoliko novih pesama. Lepotica i zver je bajkovita priča o putovanju Bele, pametne, lepe i nezavisne mlade žene koju je zarobila zver u zamku. Uprkos strahu, ona će se sprijateljiti sa začaranom poslugom zamka i naučiće da prevaziđe odvratnu spoljašnjost zveri i shvatiće da se dobrodušni pravi princ nalazi unutra. U filmu igraju Ema Votson u ulozi Bele, Den Stivens u ulozi Zveri, Luk Evans u ulozi Gastona, zgodnog, ali površnog seljaka koji zavodi Belu, oskarovac Kevin Klajn u ulozi Morisa, Belinog ekscentričnog oca, Juan Makgregor u ulozi Lumijera, svećnjaka, nominovan za Oskara Stenli Tuči kao Kadenca, cimbal, šestostruka dobitnica nagrade Toni, Odra Makdonald u ulozi Madam de Plakar, nominovan za Oskara Ian Makelen kao Časvort, sat iznad kamina, i dvostruka dobitnica Oskara Ema Tomson u ulozi gđe Čajnik.

Sinhronizovana verzija

Titlovana verzija

 

NOĆNE ZVERI (NOCTURNAL ANIMALS)

U bioskopima od 23. marta

Scenario i režija: Tom Ford

Uloge: Ejmi Adams, Džejk Džilenhal, Armi Hamer, Isla Fišer

Od reditelja i scenariste Toma Forda stiže uzbudljivi romantični triler o šokantnoj intimnosti i zavodljivoj tenziji koji istražuje tanku liniju između ljubavi i surovosti, osveti i iskupljenju. Nominovani za Oskara Ejmi Adams i Džejk Džilenhal igraju razvedeni par koji otkriva mračne istine o sebi u filmu Noćne zveri.

Suzan Morou, galeristkinja iz Los Anđelesa (Ejmi Adams), živi neverovatno privilegovanim, ali neispunjenim životom sa svojim mužem Hatonom Morouom (Armi Hamer). Jednog vikenda, kad Haton ode na jedno od svojih čestih poslovnih putovanja, Suzan će dobiti neočekivani paket u kome se nalazi roman Noćne zveri, koji je napisao njen bivši muž Edvard Šefild (Džejk Džilenhal), s kojim nije imala kontakt godinama. Edvard u propratnom pismu ohrabruje Suzan da pročita njegov rad i da kontaktira s njim kad bude došao u grad. Sama noću u krevetu, Suzan počinje da čita. Roman je posvećen njoj, ali je sadržaj nasilan i poražavajući. Dok Suzan čita, duboko je dirnuta Edvardovim stilom pisanja, toliko da ne može a da se ne seti najprivatnijih momenata svoje ljubavne priče s autorom. Pokušavajući da sagleda duboko u sebe izvan šljašteće fasade njenog života i karijere koju je stvorila, Suzan sve više doživljava ovu knjigu kao priču o osveti, priču koja je tera da preispita izbore koje je donela i ponovo rasplamsa ljubav za koju se plašila da je izgubljena… Za sve to vreme priča dostiže kulminaciju u kojoj će doći do shvatanja koja će definisati i junakinju romana i nju samu.

 

PAKLENE ULICE 8 (FAST & FURIOUS 8)

U bioskopima od 13. aprila

Režija: F. Geri Grej

Uloge: Vin Dizel, Dvejn Džonson, Džejson Stetam, Mišel Rodrigez, Tajris Gibson, Kris „Ludakris“ Bridžis, Helen Miren, Natali Emanuel, Elza Pataki, Skot Istvud, kao i Kurt Rasel i Šarliz Teron

Scenario: Kris Morgan

Posle Paklenih ulica 7 iz 2015, jednog od filmova koji su najbrže u istoriji zaradili milijardu dolara na svetskim blagajnama, i šestog po redu najvećeg svetskog filma svih vremena, stiže najnovije poglavlje jedne od najpopularnijih i najdugovečnijih filmskih serijala svih vremena: Paklene ulice 8.

Sad, kad su Dom i Leti na medenom mesecu, Brajan i Mia se povukli iz igre, a ostatak ekipe oslobođen svih optužbi, ovaj tim koji večito putuje po svetu počeo je da vodi nešto nalik normalnom životu. Ali kad misteriozna žena (oskarovka Šarliz Teron) zavede Doma u svet kriminala iz kog izgleda ne može da pobegne, i kad izda one najbliže njemu, ekipa će se susresti s najtežim izazovom koji će ih dovesti pred test kakav nikad pre nisu imali.

Od obala Kube i ulica Njujorka, preko ledenih ravnica kod Barencovog mora, naša elitna jedinica će preći ceo svet ne bi li sprečila anarhistu da pokrene haos na svetskoj sceni… i vratila kući čoveka koji je od njih napravio porodicu.

U filmu Paklene ulice 8, Vinu Dizelu se pridružuju zvezde iz prethodnih delova uključujući Dvejna Džonsona, Džejsona Stetama, Mišel Rodrigez, Tajrisa Gibsona, Krisa „Ludakrisa“ Bridžisa, Natali Emanuel, Elzu Pataki i Kurta Rasela. Pored Teronove, u serijalu se prvi put pojavljuju Skot Istvud i oskarovka Helen Miren.

Podeli s drugima