Noć istraživača: Istražuj kroz noć, u znanju je moć!


Od 15 do 24 časa, 28. septembra, u gradovima širom Evrope, u Srbiji u 26 gradova, u pojedinim gradovima i u subotu, 29. septembra, od 16 do 20 časova – Noć istraživača, potpuno besplatno


Noć istraživača je događaj posvećen popularizaciji nauke i učenju kroz zabavu. Još jednom se upuštamo u otkrivanje naučnih tajni, zavirujemo iza kulisa najneverovatnijih naučnih eksperimenata i zajedno iznova otkrivamo sva uzbuđenja koja sa sobom nose naučna istraživanja!

Posetioci će upoznati bogato nasleđe različitih krajeva Srbije, a svi sadržaji su besplatni: naučne avanture, eksperimenti, izložbe i predavanja. Put kojim se kreću naučnice i naučnici iz dana u dan je drugačiji, uzbudljiviji, pun uspona i padova, iznenadnih otkrića ali i rezultata koje samo uz malu pomoć nauke možemo da predvidimo.

U Srbiji se Noć istraživača održava u: Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu, Inđiji, Zrenjaninu, Šapcu, Subotici, Čačku, Kruševcu, Knjaževcu, Leskovcu, Novom Pazaru, Ranovcu, Smederevu, Užicu, Kikindi, Bečeju, Ubu, Svilajncu, Ćupriji, Jagodini, Despotovcu, Trsteniku, Negotinu i Zaječaru.

 

Podeli s drugima