Noć istraživača


Poslednjeg petka u septembru, u više od 250 evropskih gradova, 12. Noć istraživača


Evropska noć istraživača je događaj posvećen popularizaciji nauke i učenju kroz zabavu. Ovo je jedinstvena prilika da se upoznaju istraživači, da se s njima razgovara i sazna šta oni zaista čine za društvo, na jedan interaktivan način. Veliki broj eksperimenata, naučno-popularizovanih predavanja, aktivnosti za decu, poseta istraživačkim laboratorijama, naučnih kvizova, igara, takmičenja sa istraživačima, jeste ono što očekuje posetioce na samoj noći.

Noć evropskih istraživača se održava svake godine širom Evrope i susednih zemalja poslednjeg petka u septembru. Ove godine, Noć istraživača će se održati u petak, 29. septembra, u preko 250 gradova. Noć istraživača je podržana od Evropske komisije u okviru Marija Sklodovska Kiri akcije, koji predstavlja program Evropske unije za jačanje evropske istraživačke karijere.

U Srbiji se Noć istraživača održava po osmi put, a finansirana je iz programa HORIZONT 2020 koji predstavlja najveći program Evropske unije za istraživanje i inovacione delatnosti. Ove godine manifestacija će se održati u sedam gradova u Srbiji – u Beogradu, Nišu, Kragujevcu, Požarevcu, Pirotu, Petnici i Inđiji.

Sadržaji Noći istraživača su novi, atraktivni, interaktivni, prilagođeni svim uzrastima i ne zahtevaju prethodno stručno obrazovanje. Osim toga, pružiće vam se jedinstvena prilika za druženje s našim najpoznatijim naučnicima-istraživačima na najrazličitije načine, koji će vam otkriti kako nauka utiče na naš svakodnevni život.

Krenite u šetnju i dobićete priliku da se družite sa istraživačima koji će vas uključiti u raznovrsne pametne, a zabavne aktivnosti.

Garantujemo vam kako jedinstven i nezaboravan provod s istraživačima, tako i da ćete se nakon ove noći sprijateljiti s njima.

Po Beogradu šetnja 17.00-22.00 časa: Savsko šetalište, Fontana Borba, Muzej Vuka i Dositeja, Francuski institut, Goethe-institut, Galerija nauke i tehnike, Naučni klub, Big Fashion, Letnja scena

www.nocistrazivaca.rs

Podeli s drugima