Autori su, pošto nije bilo moguće obezbediti sredstva za filmsku priču o dinastiji ratnika, državnika i svetaca, odlučili da plodove dugog rada na pripremi filmske priče pretoče u proznu formu


Nemanjići – U ime oca prva je knjiga trilogije o Stefanu Nemanji u seriji knjiga o najpoznatijoj srpskoj vladarskoj dinastiji koja dolazi iz pera Vladimira Kecmanovića i Dejana Stojiljkovića, autora bestselera Kainov ožiljak.

„Ideja da pišemo priču o Nemanjićima javila se kad je Dejana i mene Dragan Bjelogrlić angažovao kao scenariste filma i serije o najznačajnijoj srpskoj dinastiji, čiji osnivač Stefan Nemanja je utemeljitelj srpske države, a njegov sin Rastko, poznat kao Sveti Sava, otac srpske crkve i praotac srpske nacije“, istakao je Vladimir Kecmanović i dodao da su, pošto tada nije bilo moguće obezbediti sredstva za filmsku priču o dinastiji ratnika, državnika i svetaca, odlučili da plodove dugog rada na pripremi filmske priče pretoče u proznu formu. Tako je nastala višetomna povest o Nemanjićima.

U drugoj knjizi trilogije o Stefanu Nemanji, ispričana je priča o ratniku koji je postao državnik, a u trećoj, priča o državniku čija mudrost nadilazi ovozemaljske međe, koji u sebi pronalazi snagu da sopstvenog sina prihvati kao duhovnog oca, odriče se svetovnog života i – od gospodara Nemanje preobrativši se u monaha Simeona – postaje svetac.

Sve tri knjige ukrašene su ilustracijama sjajnog slikara i briljantnog crtača Dragana Paunovića.

„Nemanjići – U ime oca“, prvu knjigu trilogije o Stefanu Nemanji iz pera Vladimira Kecmanovića i Dejana Stojiljkovića, možete pronaći u svim knjižarama Delfi i Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.

Podeli s drugima