torte

Po nepromenjenoj ceni, na kioscima širom Srbije, Crne Gore, Republike Srpske, Bosne i Hercegovine i Makedonije, avgustovski broj Miljinog kuvara nudi konkretne i proverene predloge nezaboravnog zaslađivanja stajanja na „ludi kamen“!

Pored venčanice, burmi, bidermajera, kumova i neizbežnog matičara, jedan od simbola svadbe svakako je i svadbena torta. Velika, obično na sprat, nekog neobičnog oblika ili sa ukrasima od kojih zastaje dah, ona mora da privuče pažnju svojim izgledom, ali ne sme da razočara ni ukusom. Jednom rečju, svadbena torta u svakom pogledu mora da bude najbolja koju ste ikad probali u životu. Bilo da ste sami glavni učesnici svadbe, ona lepa devojka u belom ili mladić u najboljem odelu, ili ste rodbina ili najobičniji svat, verovatno razmišljate o tome.

Pregršt recepata za najlepše torte je pred vama. Mere koje smo vam ponudili možete da udvostručite, utrostručite, ali i da prepolovite… u zavisnosti od toga koliko gostiju imate. Red bi bio da svako dobije deo svadbenog kolača. 

Ove torte mogu da se prave i za kućne potrebe, izuzetno su ukusne. Pored recepata za pravljenje čuda od poslastica, tu su i saveti za pravljenje ukrasa i dekorisanje torti, kao i poslastičarski trikovi za slatka remek-dela.

 

Podeli s drugima