Mama Mesec zove dete na ručak


Kako koja majka zove dete da pojede nešto, naravno, u zavisnosti od toga gde joj je Mesec u horoskopu


Radica Milovanović

Zamislila sam majke kako zovu decu na ručak.

Zabavan tekst, u svakom slučaju.

Istinu sami pronađite, ima je.

 

Mesec u Ovnu – Dolazi odmah, ostavljaj te igračke i sedaj za sto da ti kosti ne izlomim sada! Ručak se jede vruć, ne vuci se, nego trk ovamo!

Mesec u Biku – Srećo mamina, dođi da ručkaš. Ispekla sam pile i krompir, napravila salatu, a napunila sam i paprike i umesila tortu i sitne kolače… Obuj slobodno moje papuče i dođi za sto.

Mama Mesec zove dete na ručakMesec u Blizancima – Sine, tebra, aj’ na klopenzi. Zbrčkala sam neki bućkuriš al’ može da se jede. Aj’ dođi, taman da pravimo loptice od hleba zajedno i da se gađamo.

Mesec u Raku – Ljubavi majkina, jedino čedo moje, hajde da ručaš, ju, al’ mi je flekava kecelja, ajde srećice, mama je skuvala ono što ti najviše voliš. Ma dođi, da te ljubim u okce moje!

 Mesec u Lavu – Jel‘ ja tebe treba da čekam da ručamo? Odmah dolazi, nemoj u toj umazanoj majici da mi sedaš za sto! Požuri, dete, treba posle da izađem, ne vuci se!

Mesec u Devici – Sine, ajde da ručaš, ali prvo operi ruke, izuj patike i obuj papuče. Spremila sam zdravu hranu, peri te ruke još jednom, čekaj, ja ću, ne umeš ti to dobro da istrljaš, ček’ prvo da stavim foliju preko salate da ne uleti nešto…

Mesec u Vagi – Sine, jesi li se obukao, ajde, idemo u onaj restoran što ti voliš da ručamo. Hajde polako i obavezno se namiriši da se mama ponosi tobom! Taman dok namažem nokte bićeš gotov, pa da krenemo.

 Mesec u Škorpiji – Ako ne dođeš na vreme za ručak, baciću hranu u WC šolju i ješćemo oboje suv hleb i vodu, je l‘ ti jasno? Hajde, dođi, ne teraj me da te mučim!

 Mama Mesec zove dete na ručakMesec u Strelcu – Sine, možeš sada da ručaš, a i ne moraš, hrana je potrebna da bismo imali snagu za duhovni razvoj. Ako sada ručaš, posle možemo zajedno u park da trčimo.

Mesec u Jarcu – Hajde na ručak, znaš da imamo sve isplanirano za kasnije. Ne razvlači se! Ja celo jutro planiram kad ćemo ručati da bih posle oprala sudove i počela da spremam za sutra.

 Mesec u Vodoliji – Hajde da ručaš i povedi drugare da jedu, znam da najviše voliš u društvu da jedeš. Stavila sam picu u mikrotalasnu, taman dok uđeš biće gotov ručak!

 Mesec u Ribama – Srce moje, hajde na ručak, ne teraj me da svaki dan plačem što slabo jedeš. Evo, pijanog šarana sam spremila, prste da poližeš, hajde, moli te majka, evo kleknuću i moliću te da jedeš.

 

 

 

Podeli s drugima