Glup i dosadan


A onda je postao moj. Slučajno, na nekoj žurci. Oboje smo prešli tridesetu


Radica Milovanović

Žene su ga volele. Ali baš. Bio je lep, još uvek je, zgodan i imao je ono nešto. Bila sam ljubomorna na sve one sa kojim je bio. A menjao ih je često. Moglo mu se. To se u neko vreme mladosti podvodilo pod frajerom, bajom, koji prevrće pola grada. Nedostižan, muževan, seksi. Lepile su se i poznate gradske ribe na njega. Mene, ne znam da li je ikada primećivao pored mora onih riba sa savršenim sisama, lepim, s dugim kosama i nogama, namirisanim kilometar i po iza njih. Zgužvao je gomilu kreveta, posteljina, devojaka, žena. Ne znam kako mi nije nikada palo na pamet da ima neku falinku kad ne ostaje ni sa jednom. Idealizovala sam ga kao i mnoge. Bio je meso.

A onda je postao moj. Slučajno, na nekoj žurci. Oboje smo prešli tridesetu. Bila sam presrećna. Najbolji frajer grada je moj. Seks kao seks je bio dobar, ni bolji ni lošiji od ostalih. Očekivala sam eksploziju jer je imao iskustva, ali je nije bilo. Očekivala sam da je zanimljiv, da zna svašta, da će mi pričati razne dogovštine, a ispostavilo se je dosadan. Tema za razgovor s njim nije postojala. Pričao je ponekad o hrani, ali ono što on voli da jede, o utakmici koju je gledao, poslu, i to je sve. Šta ja tu da pričam? Od džentlmena nije bilo ni dž. Nije imao osnovne manire. Čak je bio i nepismen u porukama. Knjige ne čita, bole ga paja za razgovor. Sedela sam, zevala dok je on čvokao po mobilnom, govorio da je večeras neka tekma u toliko i toliko sati, odvaljivao je fore iz srednje škole ne koje je trebalo da se smejem. Gledala sam to prelepo lice, savršeno telo i sem toga u njemu nisam videla više ništa. Dosada živa.

On nas žene uopšte nije želeo da upozna, davale smo mu se, uzimao nas je, i to je to. Što bi se on širio i bavio nama kad ima opet neka druga iza ćoška. Praznina je izbijala iz svake pore njegovog bića. On nije umeo ni da voli, jer da jeste pokazao bi to, bar nežnošću, nekom buđavom, slatkom reči, zagrljajem, ovlaš poljupcem u kosu. On nije imao potrebu za tim. Voleo je sebe, svoje potrebe i seks.

Ostavila sam ga i ja kao i mnoge druge jer dosada je bila naš partner u vezi. Ostavila sam ga jer ne ume da voli.

Ostavila sam ga iako je lep, zgodan, a u suštini je bio neko ispod svih proseka.

Glup i dosadan.

Podeli s drugima