Novi filmovi na bioskopskom repertoaru


KRUGOVI 3 (RINGS)

U bioskopima od 2. februara

Režija: F. Javier Gutierrez

Uloge: Matilda Lutz, Alex Roe, Johnny Galecki, Aimee Teegarden, Bonnie Morgan i Vincent D’Onofrio

Žanr: horor

Studio: Paramount Pictures

Novo poglavlje iz voljene horor franšize KRUG. Mlada žena će se zabrinuti za svog dečka kad on počne da istražuje mračnu potkulturu koja okružuje misteriozni video-snimak u kome se kaže da će gledalac snimka biti ubijen nakon sedam dana. Ona će žrtvovati sebe da bi spasila svog dečka i na taj način će otkriti nešto užasavajuće: postoji „film unutar filma“ koji niko dosad nije video…

 

PEDESET NIJANSI – MRAČNIJE (FIFTY SHADES DARKER)

Premijerno 8. februara, na redovnom repertoaru od 9. februara

Režija: James Foley

Uloge: Dakota Johnson, Jamie Dornan, Hugh Dancy, Eric Johnson, Jennifer Ehle, Luke Grimes, Rita Ora, Victor Rasuk, Eloise Mumford, Max Martini, Bella Heathcote, Kim Basinger, Marcia Gay Harden

Žanr: Drama

Scenario: Niall Leonard

Zasnovano na romanu – E. L. James

 

Džejmi Dornan i Dakota Džonson se vraćaju kao Kristijan Grej i Anastazija Stil u Pedeset nijansi – Mračnije, drugom nastavku svetskog bestselera i fenomena Pedeset nijansi sive. Posle velikog hita iz 2015, koji je zaradio preko 560 miliona dolara širom sveta, novi nastavak stiže za Dan zaljubljenih i poziva vas da se prepustite nečemu za nijansu mračnijem.

Kad povređeni Kristijan Grej pokuša da namami opreznu Anu Stil ponovo u svoj život, ona će zahtevati novi dogovor pre nego što mu pruži drugu šansu. Dok njih dvoje pokušavaju da izgrade poverenje i stabilnost, mračne figure iz Kristijanove prošlosti počinju da kruže oko ovog para, odlučne u tome da unište njihove planove za zajedničku budućnost.

U nastavku se ponovo pojavljuju oskarovka Marša Gej Harden, Dženifer Ele, Luk Grajms, Rita Ora, Viktor Rasuk, Eloiz Mamford i Maks Martini, kojima se prvi put pridružuju oskarovka Kim Bejsinger, Hju Dansi, Bela Hitkot i Erik Džonson.

Pedeset nijansi – Mračnije režira Džejms Foli (Strah, Kuća od karata), a producenti su ponovo Majkl de Luka, Dejna Bruneti i Markus Visidi, kao i E. L. Džejms, koja je i napisala ovaj blokbaster-serijal. Scenario je napisao Nil Lenard prema romanu E. L. Džejms.

 

PODELJEN (SPLIT)

U bioskopima od 16. februara

Scenario i režija: M. Night Shyamalan

Uloge: James McAvoy, Anya Taylor-Joy, Betty Buckley, Jessica Sula, Haley Lu Richardson

Žanr: triler

Studio: Universal

 

Reditelj, scenarista i producent M. Najt Šjamalan vraća se s novim originalnim trilerom Podeljen, koji se bavi misterioznim i zabačenim delovima poremećenog uma jednog čoveka. Dok je mentalna podeljenost onih koji imaju disocijativni poremećaj ličnosti dugo fascinirala i zbunjivala naučnike, veruje se da neki mogu da manifestuju i jedinstvene fizičke atribute za svaku od ličnosti, kognitivnu i psihološku prizmu unutar jednog bića.

Iako je Kevin (Džejms Makavoj) iskazao 23 ličnosti svom psihijatru, dr Flečer (Beti Bakli), jedna je još uvek u senci, ali se sprema da se ispolji i nadvlada sve ostale. Primoran da otme tri tinejdžerke koje predvodi svojeglava i promućurna Kejsi (Anja Tejlor-Džoj), Kevin započinje borbu za preživljavanje sa svim ličnostima unutar sebe, kao i onima okolo, dok se zidovi među njegovim identitetima ruše.

 

KAMIONI MONSTRUMI (MONSTER TRUCKS)

U bioskopima od 23. februara

Režija: Chris Wedge

Uloge: Lucas Till, Jane Levy, Barry Pepper, Amy Ryan, Rob Lowe, Danny Glover, Thomas Lennon, Holt McCallany

Žanr: akcija, avantura

Studio: Paramount

 

Tražeći način da pobegne od života i grada u kome je odrastao, maturant Trip će napraviti kamion monstrum od delića starih automobila. Kad nesreća na lokalnoj bušotini razotkrije čudno, podzemno stvorenje koje obožava brzinu, Trip će možda naći ključ za bekstvo iz grada i neverovatnog prijatelja.

Spoj vrhunskih vizuelnih efekata i najnovijih dostignuća kompjuterske animacije, Kamioni monstrumi su akciona avantura za celu porodicu koja će vas sve vreme držati prikovane za ekran, a na kraju će vas i dirnuti u dušu.

Podeli s drugima