Zlogonje


Premijere bioskopskog repertoara za septembar


RINGE, RINGE, RAJA (DUCK DUCK GOOSE)

U bioskopima od 6. septembra 2018.

Režija: Christopher Jenkins / Mile Novković

Uloge: Marko Marković, Nevena Kočović, Vladimir Marković, Dubravko Jovanović, Srđan Čolić…

Dva izgubljena pačeta, slabašna, šesnaest dana stara Či i njen mlađi brat Čao, odvojeni su od svog jata zahvaljujući ludorijama prevelikog entuzijaste Penga, slobodoumne guske koja će radije da vežba akrobacije u vazduhu nego da se pridruži ostalim guskama prilikom tradicionalne selidbe u toplije krajeve. Uplašeni i usamljeni, u želji da se vrate svom jatu, pačići će zatražiti pomoć od Penga, koji će ih odbiti, jer ova dva mališana urušavaju njegov imidž odmetnika. Međutim, Peng zadobija tešku povredu krila koja će ga učiniti ranjivim. Tek tada on pristaje da pomogne pačićima da se vrate jatu, i tako uz šetnju s njima prikriva svoju povredu. Od tog momenta njih troje će se upustiti u zajedničko putovanje krčeći svoj put kroz prelepe kineske predele, u potrazi za svojim jatom a pod pritiskom zime koja dolazi. Istovremeno, divlja Palasova mačka po imenu Banzu u potrazi je za lakim plenom, baš kao što su ranjena guska i bespomoćni pačići. Ovo nije samo priča o dugom i teškom putovanju, već i avantura o pronalaženju puta kroz životne prepreke, o odgovornostima prema zajednici i porodici.

 

PREDATOR: EVOLUCIJA (The Predator)

U bioskopima od 13. septembra 2018.

Režija: Shane Black

Uloge: Boyd Holbrook, Trevante Rhodes, Jacob Tremblay, Keegan-Michael Key, Olivia Munn

Od dalekog svemira do ulica predgrađa, lov se ponovo vraća kući, u novoj verziji franšize Predator reditelja Šejna Bleka. Sada su lovci svemira jači, pametniji i smrtonosniji nego ikada pre, budući da su se genetički nadograđivali s DNK materijalom drugih vrsta. Kad mladić slučajno aktivira svoj povratak na Zemlju, samo brižna posada bivših vojnika i nezadovoljni učitelj mogu sprečiti kraj ljudske rase. Šejn Blek je na scenariju ovog potencijalno velikog hita radio sa svojim starim saradnikom i saborcem – Fredom Dekerom.

 

DŽONI INGLIŠ – PONOVO U AKCIJI (JOHNNY ENGLISH STRIKES AGAIN)

U bioskopima od 20. septembra 2018.

Režija: David Kerr

Uloge: Rowan Atkinson, Emma Thompson, Olga Kurylenko, Jake Lacy, Ben Miller

Kako je posle sajber napada identitet svih aktivnih tajnih agenata Velike Britanije otkriven, katastrofa pogađa čitav sistem, a sigurnost Ujedinjenog Kraljevstva je na kocki. Tajna služba sada može da se osloni samo na jednog čoveka, penzionisanog Džonija Ingliša, poslednju nadu i slamku spasa Tajne službe. On je primoran da se povuče iz penzije i pronađe hakera odgovornog za ovaj događaj.. Kao čovek s malo veština i čudnih metoda, Ingliš će morati da savlada izazove i prepreke koje pred njega postavlja moderna tehnologija i da uspešno okonča misiju. Ovaj film je treći nastavak komičnog serijala u kome Roan Etkinson reprizira ulogu omiljenog, slučajnog, tajnog agenta.

 

ZLOGONJE

Premijera 22. septembar 2018.

U bioskopima od 27. septembra 2018.

Režija: Raško Miljković

Uloge: Mihajlo Milavić, Silma Mahmuti, Jelena Đokić, Bojan Žirović, Milutin Milošević, Dubravka Kovjanić, Olga Odanović, Jelena Jovanova Perić, Stela Ćetković, Milena Predić, Matija Popović

Scenario za ovaj film nastao je po motivima knjige O dugmetu i sreći Jasminke Petrović. Zlogonje je priča o Jovanu i Milici, desetogodišnjacima koji se upoznaju kad Milica nenadano stigne u Jovanov razred. Da ga druga deca ne bi emotivno povređivala, usamljeni Jovan je izgradio svoj svet iz mašte u koji Milica malo po malo uspeva da se probije. Ona ga poziva u avanturu oslobađanja svog oca od nove žene, Miličine maćehe, za koju veruje da je veštica koja je začarala tatu. Jovan, zbog novootkrivenog uzbuđenja i radosti koje oseća zbog saznanja šta to znači imati pravog druga, prihvata, ali ubrzo saznaje da prepreke koje se javljaju u realnim avanturama nije tako lako preskočiti kao u onima u njegovoj mašti. A najveća prepreka od svih za Jovana je upravo on sam. Jovan će morati da prihvati sebe takvog kakav jeste i zdušno se baci u najveću avanturu od svih – život. Kad to učini, pred njim se otvara ceo jedan novi svet, u kome će zajedno s Milicom otkriti istinsku prirodu veštice i na potpuno neočekivan ali i zreo način savladati njenu pretnju. I postati pravi heroj.

 

Podeli s drugima